Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

PRVIJENAC MUGDIMA GALIJAŠEVIĆA "SUZA NA MEZARU" NA TURSKOM JEZIKU
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 18. May 2012. 19:05:31


Završen prevod knjige čiji je izdavač naš web magazin, a u realizaciji posebno se angažovali Kemal Ahmet Baysak i Hasan Šehović Y Galijašević okončao pisanje druge knjige "Kapija života"

Završen je prevod knjige "Suza na mezaru" na turski jezik. Izdavač ove knjige Mugdim Galijaševića je web magazin Bosnjaci.Net. Prevod je realizovan u prevodilačkoj agenciji "Barbados". Knjigu je prevela profesorica turskog jezika Šehzada Pašalić, a lektorisala mr. Sibel Bayram. Za štampanje ju je priredio Samir Kamenjaš.

Ona će biti štampana u Turskoj gdje su planirane promocije prvijenca Mugdima Galijaševića. Realizacija ovog izdanja "Suze na mezaru" na turskom jeziku ne bi bila moguća bez maksimalnog angažovanja gospode Kemala Ahmeta Baysaka, počasnog konzula BiH u Izmiru, počasnog ambasadora SSDBiH i uglednog biznismena, te Hasana Šehovića, menadžera u Baysakovim firmama i potpredsjednika SSDBiH. I ovom prilikom na njihovom trudu i angažovanju da "Suza" dođe do turskih građana porijeklom iz Bosne zahvaljuju im izdavač i autor.

- Promocija je predviđena prvo u Sarajevu, pretpostavljam u ambasadi Republike Turske, a zatim će vjerovatno u septembru biti organizovana veća manifestacija u Turskoj kada će biutiu predstavljena "Suza na mezaru". Ja sam zaista posebno radostan što je realizovana iudeja gospode Baysaka i Šehovića, inače i samih porijeklom iz Bosne da moj prvijenac bude preveden na turski jezik i da je mogu pročitati Bošnjaci u Turskoj. U međuvremenu ja sam završio pisanje i druge knjige "Kapija života". Recenzent je akademik prof. dr Ferid Muhić, predsjednik BANU. Ona je spremna za štampanje, samo čeka na realizaciju dogovora sa izdavačem, koji će vjerujem uskoro uslijediti, kazao nam je Mugdim Galijašević.


  Dossier: Izdavački projekti Bošnjaci.Net
» "SUZA NA MEZARU", AUTOR MUGDIM GALIJAŠEVIĆ
Bošnjaci.Net | 17.10.2010 20:34
» O ONOJ BOSNI, BEZ GNJEVA
Akademik dr. Ferid Muhić | 04.06.2009 12:13

Ostali prilozi:
» MIGRANTI NE PROPUŠTAJU MOLITVE
Eset Muračević | 29. May 2020 13:49
Ostali prilozi istog autora:
» SJAJNIJI OD ZLATA
20. May 2020 15:38