Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Dossier: Izdavački projekti Bošnjaci.Net
Ona će biti štampana u Turskoj gdje su planirane promocije prvijenca Mugdima Galijaševića. Realizacija ovog izdanja "Suze na mezaru" na turskom jeziku ne bi bila moguća bez maksimalnog angažovanja gospode Kemala Ahmeta Baysaka, počasnog konzula BiH u Izmiru, počasnog ambasadora SSDBiH i uglednog biznismena, te Hasana Šehovića, menadžera u Baysakovim firmama i potpredsjednika SSDBiH. I ovom prilikom na njihovom trudu i angažovanju da "Suza" dođe do turskih građana porijeklom iz Bosne zahvaljuju im izdavač i autor.

Bošnjaci.Net | 2012-05-18 19:39:31
NOVO: U izdavaštvu Bošnjaci.Net iz štampe izašao roman "PACIJENTI" autora Muhameda Mahmutovića
Mahmutović se, bez ikakve sumnje, odranije pridružio onima koji su otkrili crveno obojenu kočnicu života-voza. Knjigom “Pacijenti” on je povukao svom snagom tu kočnicu. Voz privida, obmana, ideoloških floskula i laži, kojim svakodnevno putujemo, i svijet za koji mislimo da je pravi, a koji nam bukvalno prolazi pred očima, i dok čitamo novine, i dok sjedimo pred TV-ekranima i slušamo vijesti, i dok se prepuštamo uljuljkivanju bulumente komentatora mudroseraca, plaćenih da nas održe u tom letargičnom snu – odjednom je stao!

Bošnjaci.Net | 2011-11-15 19:27:48
U izdavaštvu Bošnjaci.Net odštampana knjiga
Dogodilo se da naš web magazin u kratkom vremenu bude izadavač još jednog romana. Šta o svom prvijencu kaže Mugdim Galijašević, koji je i sam s početka rata bio u policijskim formacijama, a zatim kao i drugi iz njegove branše borbu nastavio onako kako najbolje zna, perom:
'Suza na mezaru' je ispisana u očima svakog Bosanca, Bošnjaka posebno. Jedinstvena je, kao i naša Bosna i Hercegovina. Suza je uvijek tu. I ne od jučer. 'Suzu na mezaru' hrabrošću, neviđenom ljubavlju prema svojoj domovini, porodici i želji da ih bez obzira na žrtve svojim životima zaštite, napisali su bošnjački šehidi.

Bošnjaci.Net | 2010-10-17 20:34:46
U Sarajevu odštampan novi roman u izdavaštvu Bošnjaci.Net
Kao izdavači moramo priznati da smo impresinirani i ovim Mahmutovićevim romanom, ne samo što je pisan lahkoćom bosanskog jezika, već što se autor opet na jedan svojstven način uhvatio u koštac sa tematikom u kojoj je se opisuje stradanje Bošnjaka. Ako je autor želio da njegov roman bude podsjetnik svakom Bošnjaku šta se kroz historiju, odnosno kroz zločine genocida dogodilo njegovom narodu, onda je taj cilj apsolutno postignut.

Bošnjaci.Net | 2010-09-22 02:55:22
U organizaciji Bošnjačkog akademskog foruma
Želim vas ovim putem pozvati na promociju knjige "Pokošeni cvjetovi Krajine" novinara Muhameda Mahmutovića koja će se u periodu od 16.10 - 18.10.2009 godine održati u Darmstadtu, Mainzu i Mannheimu. Radi se o izuzetno vrijednoj knjizi sa nama bliskom tematikom i problematikom, napisanu svima razumljivim jezikom i sa jednom velikom porukom koju ova knjiga treba da donese sa sobom.

B.net | 2009-10-13 11:23:54
U Krajinu stigao roman „Pokošeni cvjetovi Krajine“
U Cazinu je promoviran roman „Pokošeni cvjetovi Krajine“ bosanskohercegovačkog autora Muhameda Mahmutovića. Promocija je održana u okviru manifestacije „Dani općine Cazin“. Promociju je svečano otvorio načelnik općine, gospodin Nermin Ogrešević koji je u svom obraćanju izrazio posebno zadovoljstvo što se knjiga jednog Cazinjana upravo promoviše u okviru manifestacija kojim se obilježava Dan općine. Načelnik je također pozvao sve ljubitelje knjige i čitaoce ovog djela da pokušaju sami analizirati prošlost kroz pisanu riječ...

Mr. sci. Hrustan Noćić | 2009-08-04 08:22:01
Recenzija prof. dr. Ferida Muhića Pokošeni cvjetovi Krajine Muhameda Mahmutovića
Ono što se nigdje ne može ni zamisliti, u Bosni, i upravo – u Krajini, - može se i zamisliti i dogoditi! Muhamed Mahmutović zna priču o zlu. Ali on zna i priču o pomirenju i o opraštanju. Hamić i Mršo, dva amidžića, od dva rođena brata djeca, dva noseća karaktera ovog romana, dvije paradigme neuporedivog bosanskog karaktera, ljutine i merhameta, oprostili su jedan drugom.

Akademik dr. Ferid Muhić | 2009-06-04 12:13:52
Novo u izdavaštvu Bošnjaci.Net: U petak 22.05.2009 izlazi iz štampe
Recenzenti Mahmutovićevog romana su dvije javne i najuglednije ličnosti u Bošnjaka, dok su istovremeno cijenjeni u najvećim svjetskim intelektualnim krugovima. To su uvaženi reisu-l-ulema IZ u BiH dr. Mustafa ef. Cerić i poznati bošnjački filozof prof. dr. Ferid Muhić, redovni profesor na Univerzitetu u Skopju i predavač na više poznatih i priznatih svjetskih univerziteta. Kada budete pročitali njihove recenzije na Mahmutovićev roman doći ćete do zaključka da je ovo roman koji se treba naći u svakoj bošnjačkoj kući, knjiga koja se treba čitati i o kojoj će se tek pričati.

Esad Krcić | 2009-05-20 07:38:53