Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Reagovanja
ZNAŠ LI KOLIKO SI DJEČIJIH RADOSTI PREKINULA
Znaš li ti republiko kako boli kad ti se djeciji snovi prekinu i kad dio djetinstva tvoga postane bol, suze, strah i rat, znaš li ti to republiko? Mora da znaš jer si ti republiko to upravo meni i uradila. Ja bi sad volio da mogu da napišem možda ti to republiko nisi znala al ja znam da si ti to i znala i planirala i uradila, i još se ponosiš s stim republiko. I znas šta republiko, nisam ja sam, ima nas republiko mnogo, mnogo si dječiji snova prekinula i života uzela. Republiko moja djeca mnogo vole moje roditelje, svoju nenu i dedu.

Autor: B.net | 11. January 2017. 13:01:38


MIROSLAV VOLARIĆ TVRDI DA NIJE NA PRODAJU
Јa Miroslav Volarić sa moralnom i materjalnom odvornošću trvrdim što je napisano u vašem tekstu totalna LAŽ. Ja sam lojalan građanin Crne Gore star 58 god., do sada i od sada nije na prodaju. Molim vas objavite ivaj tekst. A za tužbi imam pravo zašto šte objavili moj matični broj baz moje dozvole. Molim da me obavijestite kad je objavljen moj tekst.

Autor: B.net | 14. October 2016. 13:10:16


UČINIMO SVE DA NASER ORIĆ BUDE OSLOBOĐEN
Agresor je dobro držao pod kontrolom sve svoje snage pa su svi zločini koje su oni učinili bili naređeni i za njih postoji komandna odgovornost jer ih je uradila regularna vojska koja je dozvolila i stvaranje paravojnih formacija radi uništenja napadnutog naroda. Svako ko je stao u odbranu napadnutog naroda je uradio časno djelo. Njegova odgovrnost ne može biti ista kao odgovrnost agresora.On se branio i branio je svoju zemlju, kuću, porodicu, narod i građane. Mogao je otići.

Autor: 22. June 2015. 13:06:44


OTVORENA NOVA DŽAMIJA U QUEENSLANDU
Na svu radost nas Muslimana u Queenslandu-Australia, eto stiže i taj dan da se otkupi crkva. Juče je pretvorena u džamiju sa svim uređenim prostorijama pod krovom od 1.750 kvadratnih metara. Mesdžid za namaze veličine 80x60 metara zastrt je najljepši karpetom, a sve druge prostorije, njih dvadesetak, dovedene u red za upotrebu sa namjenskim svrhama.

Autor: Safet Avdić | 19. June 2015. 13:06:11


NAŠA DŽAMIJA BIT ĆE OTVORENA ZA RAMAZAN
Otvaranje naše svetinje (Džamije) zakazano je za Prvi dan Ramazana. Osim džamiskih-vjerskih obaveza ovaj centar će imati BESPLATNU SVAKODNEVNU KUHINJU za sve siromašne, jer uz kupovinu ove imovine kupljena je i dozvola za rad kuhinje na principu besplatnosti. Radost u narodu ovog kraja je neizmjerna.

Autor: Safet Avdić | 02. June 2015. 21:06:08


KURBANI SU TREBALI STIĆI TAMO GDJE SU NANIJEĆENI
Mi, posiljaoci kurbana iz Australijeu za Bosn i Hercegovinu, energicno protestujemo ovoj odluci pojedinaca a i cijelog Merhameta. Njihova odluka je pogubna i necasna jer smo mi posiljaoci kurbana nanijetiliu svoje kurbane ljudima Bosne i Hercegovine, njenim IMARETIM, javnim kuhinjama i pojedincima

Autor: Safet Avdić | 07. May 2015. 17:05:44


KAD PLATIŠ ROBU UZMI RAČUN
Sagent: Mozes i u pravu si! Ja cu po mojoj duznosti uciniti sto mi je nadleznost za policajca. Tebi nebih sajetovao da tuzis vec da pokusas to zaboraviti kao nesretni sluca. Jer ako tuzis ti moras doci minimum tri puta na sud. Ti si udaljen mnogo od ovog mjesta Tvoja tuzba bi "moza" uspjela uz mnogo truda,vremena i novca. Pa troskovi advokaa!
Zato ti savjetujem kao covjek covjeku, odustani i idi svojm putrm Ucinio si sebi zadovoljstvo sto si njima pokazao da si iskren covjek.

Autor: Safet Avdić | 07. May 2015. 17:05:52


2. MAJA VELIKO SRPSKE SNAGE POKUŠALE SU DRŽAVNI UDAR
Ima li itko da reaguje na činjenicu da će 3. maja 2014. biti održana komemoracija žrtvama vojne kolone JNA koja se izvlačila iz druge vojne oblasti prije 22 godine. Ima li ikoga normalnog da kaže ondje gdje treba da je BiH nezavisnost stekla 1 marta 1992, da su veliko srpske snage pokušale drzavni udar 2. maja,

Autor: 01. May 2014. 18:05:51


UREDNIŠTVO DA NE REKLAMIRA PUŠENJE
Zamolio bih Uredništvo da fotografije sa lulom, cigaretom, kubom ili bilo kojom reklamom za pušenje izbace fotografije-slike iz i uz tekstove, ma o kome se radilo. Cijeli svijet nastoji učiniti djelo hrabrosti i odgovoriti LJUDSKI ROD od najvećeg ljudskog zla PUŠENJA, a uz pušenje sad se pridružilo zlo narkomana. Ova slika našeg divnog plemenitog Akademika ne pristojno stoji uz dati tekst. Generacije mlađe će čitati i nastojati će oponašati naše UMNE ljude u njihovom ponašanju (ne i pisanju) i od toga dolazi velika šteta po narastaje.

Autor: 01. May 2014. 18:05:27


U SETIHOVU KOD RUDOG EZAN SE ČUJE, ALI POD SVJEĆAMA
Ne postoji niko da nam je odgovorio..dakle samo odgovorio... niko!! Pa zar mi nismo Bošnjaci kojim je sve popaljeno u dolini Lima. i kod nas se vije zastava na munari ali nema struje. Koga to briga. Zato je lahko sjediti i polemisati pa to objavljivati. Gospodin Zukorlić je stotinu puta prošao kroz Setihovo za Novi Pazar... naravno nije se ni osvrnuo za nas. Šta treba mi da kažemo. Gospodin Cerić je govorio da se ezan čuje na Drini. Evo se čuje u Setihovu u Donjem Polimlju ali pod svjećama. O čemu mi pričamo onda. Neka je meni lijepo a briga me za druge.

Autor: 30. December 2013. 15:12:20


1924. VRANEŠKA DOLINA, POKOLJ MUSLIMANSKOG NARODA
Moj deda Joksimović Miloš sa Gorica seli se 1925. u selo Krstace. Da li vi imate neki trag o toj porodici. Mi potomci bi želeli da na neki način ispravimo ako je išta ko od naših predaka počinio. Izrazavam moj u tugu za sve što je jedan narod drugom narodu učinio, a posebno čitajući o ovom istorijskom događaju koji je povezan sa mojim precima.

Autor: 28. May 2013. 19:05:24


KRAĐA PISAMA I POŠILJKI IZ INOSTRANSTVA UVELIKO UZELO MAHA U BOSNI I HERCEGOVINI
Danas se to dešava i u BiH. Ja sam lično poslao dva Bankovna čeka u Vitez i Busovaču. Na obadvije adrese nisu pisma stigla. Pokušaj da se čekovi razmijene je uspješno okoncan preko Banke Frankvur (Citibank A.G & Co), i ako je ček naglašen za BiH banke. Ovih dana sam ispitivao Bošnjake i ine da li se to i njima dešava da pisma i pošiljke ne stižu.

Autor: Safet Avdić | 17. March 2013. 13:03:44


OSVRT NA FILMOVE ŠEKIJA RADONČIĆA
- Šeki Radončić ima visoko razvijeno intelektualno i moralno osjećane da slobodno i dokumentovano iznese svoj stav o zlodjelima koja su se dešavala pod plastom tzv. antibirokratske revolucije, s početka 1991. god. i dalje sa odjecima sve do današnjih dana...

Autor: 19. January 2012. 08:01:38


NEPRESUŠNA INSPIRACIJA
Prije rata je bio neumorni organizator odbrane srpskog naroda, glavni finansijer SDS-a i glavni savjetnik Radovana Karadžića, što je i normalni jer ko daje najviše para taj se i najanviše pita. To je on bezbroj puta na njegovom radiju Birač i javno gobvorio i u tom preriodu se javno i hvalio. Međutim po završetku rata on mijenja ćurak, smišljeno.

Autor: 10. October 2011. 16:10:21


SVI ONI KOJI NOSE KRV NEVINIH NA SVOJIM RUKAMA, ISKUSIT ĆE PRAVDU PRED BOGOM
Jedina pravda je ona kod Boga. Nju će iskusiti svi, i svi ćemo mi jednom stati pred ogledalo naših sopstvenih djela, onih dobrih i onih loših. Svi oni, bez obzira čiji bili, kako moćni se na svijetu ovom pokazivali, kakve heroje izigravali, svi oni koji nose krv nevinih na svojim rukama, iskusit će tu pravdu kod Njega. To je jedina istina!

Autor: 25. June 2011. 08:06:39


Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif