Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Bosnjaci.Net
WEB PORTAL DJELUJE NA VOLONTERSKOJ OSNOVI!

NAPOMENA: Svako mišljenje autora tekstova i naših sagovornika nije i mišljenje Bošnjaci.Net / Bosniaks.net!

Tekstove i fotografije koje šalju autori objavljujujemo isključivo radi afirmacije.

Dozvoljeno preuzimanje tekstova uz obavezno navođenje imena autora, izvor i linkovanja ka tekstu na Bošnjaci.Net.

Uređuje redakcijski kolegij: Ferid Ferko Šantić, Muhamed Mahmutović, Azmir Salihović (sport), Midhad Ćehajić, Afan Pašalić.

Webmaster: Afan Pašalić, [email protected] i [email protected]

Bošnjaci.Net KOLEGIJUM:
Dr. Ibrahim KAJAN, Željko MILIĆEVIĆ, Elmedina MUFTIĆ, Šemso AGOVIĆ, Dr. Suada DŽOGOVIĆ, Muhamed MAHMUTOVIĆ, Ferid Ferko ŠANTIĆ, Dr. Mirsad MUJOVIĆ, Emir RAMIĆ, Dr. Ferid KUGIĆ, Omer POBRIĆ, r.a., Ismet RAMLJAK r.a., Ibrahim REKOVIĆ r.a., Dževad IBIŠEVIĆ, Ismet MEDUNJANIN, Muharem OBRADOVIĆ, Avdo METJAHIĆ, Dr. Mersada Nuruddina AGOVIĆ ...

SURADNICI:
Dino SARDI (Hrvatska, Slovenija i Italija), Stefan BALORDA (Švedska), Zulfo Bato ŠIŠIĆ (Njemacka), Fahrudin KLADNIČANIN (Sandžak), Ćamil ŠAHMANOVIĆ (New York), Mehmet KOCAK (Turska i Njemačka), Senad GARIĆ (San Francisco), Šefkija RADONČIĆ (New York), Hajro REDŽIĆ (New York), Adan BALO (Švedska)

Poštovani posjetioci,
Es-selamu 'alejkum!

Dobro došli na internet prezentaciju o Bošnjacima. Želja tima web magazina Bošnjaci.Net je da se kako Bošnjacima tako i našim prijateljima, kao i onima koji bi više željeli saznati o bošnjačkom nacionalnom biću; prezentira historija, kultura, vjera, kao i politička zbivanja među nama.
Posebno ćemo prezentirati domovinu Bošnjaka Republiku Bosnu i Hercegovinu, kao i drevni Sandžak, Republiku Kosovo i sve druge prostore na kojima stoljećima žive dobri Bošnjani.
Od posjetioci očekujemo podršku i to ne samo sa posjetama, nego i sa aktivnim javljanjima, prilozima, reportažama…, što će posebno doprinijeti kvalitetnom kreiranju Bošnjaci.Net. Zato, šaljite nam vaše priloge iz sredine u kojoj živite. Ako ste u Bosni i Hercegovini ili pak u Sandžaku, Kosovu, pišite nam o vašem rodnom zavičaju. Ako živite u iseljeništvu pišite nam o životu, radu i organiziranosti Bošnjaka u tim gradovima, odnosno državama. Jer, ideja osnivača Bošnjaci.Net je da "svaki naš posjetilac ujedno bude i naš dopisnik". Zato vas molimo odvojite malo vremena i pišite nam, šaljite nam interesatne tekstove, dokumente, stare i nove fotose.

Za sve one koji imaju afiniteta za pisanjem naša vrata su im otvorena. Zato, javljate te se sa prilozima...
Također ističemo, da će web magazin Bošnjaci.Net nastojati da objavi materijale i istinu o svim genocidima i ratnim zločinima koji su pocinjeni nad Bošnjacima od strane veliko srpsko-crnogorskih i veliko-hrvatskih nacionalista, fašista. Zato, na vama je da ne držite istinu u tajnosti, nego je kažite ili napišite da se zna i pamti istina o genocidu i svim zločinima koji su počinjeni nad bošnjačkim narodom kroz vrijeme a posebno tokom krvave trodržavne genocidne agresije na domovinu Bošnjaka – Bosnu i Hercegovinu, policijskih reperesalija u Sandžaku.

Web magazine Bosniaks je registriran i svoje rad objavljuje na službenim stranicama na bosanskom jeziku: www.bosnjaci.net i na engleskom jeziku: bosniaks.net.

Web magazin Bošnjaci.Net oficijelno je počeo sa radom 25. januara 2003. godine, dok je web magazine Bosniaks registriran 2007. pod čijom nadležnosti su preuzeti Bosnjaci.Net i Bosniaks.Net.

Glavni urednik: Esad R. Krcić, [email protected]

Lektor za bosanski jezik: Šemso Agović

KONTAKT:
Bošnjaci.Net
Uredništvo za bosanski jezik: [email protected]

NAPOMENA: Svako mišljenje autora tekstova i naših sagovornika nije i mišljenje Bošnjaci.Net / Bosniaks.net kolegija i/ili ostalih suradnika!

Copy right: Bez odobrenja autora i urednika strogo se zabranjuje kopiranje, umnožavanje, štampanje i publikovanje tekstova sa web magazina Bošnjaci.net i Bosniaks.net. Svako kopiranje podliježe zakonskoj proceduri.
IKCGusinje2.jpg
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif