Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Svi smo mi General Mahmuljin
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English  |  Prijava/ Registracija

Kolumne
Dolazi vrijeme istine
Nije vrijednost ove knjige u broju stranica njenoj težini, već je vrijednost obimnost i cjelovitost historijske građe, - dakle one naučne materije, koja je do sada obuhvatala stotine drugačijih knjiga i sadržaja, koji su se temeljili na falsifikatima sa političkim interesima, na naučnoj površnosti pa čak i neznanjima. Zukorlić je na to stavio stavio tačku -, i u historiji Drevne Bosne i svih Bošnjaka okrenuo nove stranice zasnovane na objektivnim sudovima, histoijskim izvorima i dokumentima, naučno dokazavši šta jeste bilo a šta nije. U tom kontekstu ova knjiga je obogaćena najvećim brojem naučnih izvora i relevantne literature, što čitaocima i svim drugim korisnicima pruža uvid da potvrde ono o čemu autor raspravlja kao historiskim činjenicama ili sve to stavlja pod lupu svestrane naučne analize i pokazuje ključ i ciljeve falsifikata.

Sulejman Aličković | 25. July 2017. 18:07:20 | 0 komentara
Pri donošenju propisa o dodjeli naknade majkama sa troje i više djece, koje su na biro rada bile 15 i više godina, istupilo se sa pričom da Država želi da izađe u susret majkama koje nikada nisu mogle da rade jer su rađale djecu, te da ovakav jedan propis treba i buduće majke da ohrabri da rađaju što više djece kako bi se prirodni priraštaj popravio i kako nas bijela kuga u budućnosti ne bi potamanila. Međutim, sve je to ispalo po onoj narodnoj - obećanje, ludom radovanje.

Ibrahim Husejnović | 25. July 2017. 17:07:21 | 0 komentara
"Došli smo u Srebrenicu, da se osvetimo Turcima na ovim prostorima"
Nisam zagovornik bratstva i jedinstva, i ne mogu da budem sve dok u Srebrenici šetaju mladi ljudi na dan genocida, na dan 11. jula sa natpisima „Republika Srpska“, sve dok u Konjević Polju stoji nelegalno sagrađena crkva u avliji nane Fate Orlović, sve dok putem svih društvenih mreža uveliko ide propaganda negiranja genocida, fašističkih izjava! Došli smo u stanje beznađa, ne znam ni ja gdje smo, i Vi ste zbunjeni znam.

Muhamed Pašalić | 24. July 2017. 15:07:32 | 0 komentara
Zahvalnost dana: HVALA! THANK YOU!
Sjajano, Robert Gelbard je jučer obojici održao lekciju iz političkog ponašanja baš onako kako je to radio i u periodu postdejtonskog oporavka bosanske države i bosanskog društva. Uvjeren sam da će Trampova administracija znati koristiti iskustvo Roberta Gelbarda, koji još uvijek Bosnu nosi u svom srcu. Vjerujem da će ambasadorica Morin Kormak i Hojt Ji imati na umu Gelbardovo iskustvo s bosanskim političarima - onim slatkorečivim, ali lažnim i nepouzdanim, i onim gorkorječivim, ali iskrenim i pouzdanim.

Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 23. July 2017. 11:07:03 | 0 komentara
Nakon stravičnih Dodikovih laži u Bratuncu i upućenih prijetnji Bošnjacima – preživjelim žrtvama genocida i povratnicima u Podrinju
Kad je vidio da je sa genocidnim porukama u Bratuncu prešao crvenu liniju Mile Dodik hitro poletio da novim lažima opravda izrečenu tvrdnju o nastojanjima muslimana da svojim povratkom ostvare planove o novoj okupaciji Drine. Ako nije, kako kaže, mislio na povratnike, onda su kuće u Podrinju obnavljane za buduće teroriste iz nekih islamskih država koji bi se, umjesto Bošnjaka, "vratili" ili će se "vratiti" u sela uz Drinu. Jadno je to Mile, traži bolje opravdanje!

Salih Brkić | 22. July 2017. 16:07:15 | 0 komentara
Zbog svih prethodno navedenih razloga pozivam našeg reisa ef. Kavazovića da naša IZ zvanično odredi o književnim nedjelima ovog ateiste. Zar je zbog estetike književnosti <-I>koja im se pripisuje, dozvoljeno da Derviš i Tvrđava doslovno pljuju u lice Bošnjake muslimane svojim osmišljenim velikosrpskim podvalama o nazadnosti naše vjere i nepostojanju našeg jezika, književnosti, nacionalnosti i državnosti nam jedine domovine
Krajnje je vrijeme da IZ u Bosni i Hercegovini kaže da je došao kraj mentalnoj okupaciji bošnjačke djece kroz bespogovorno nametanje naslijeđenog znanja tokom školovanja.

Sead Zubanović | 22. July 2017. 03:07:34 | 0 komentara
Aca Lukas je deklarisani nacionalista, čovjek koji ne krije svoju nacionalističku ostrašćenost, koji koncerte počinje dizanjem tri prsta. Trebali napominjati narod da se i danas na stadionima u Beogradu kliče „Oj Pazaru novi Vukovaru, oj Sjenice nova Srebrenice“. Teško je naći objašnjenje za ovako neobjašnjive postupke oni koji su na sebe uzeli odgovornost brige za narod, a isti taj narod su prodali, izdali i ostavili u bijedi, te im jedini izlaz nude u kupovini karte u jednom pravcu koja će ih odvesti daleko od rodne grude, ili im ubijati mozak trećerazrednim trikovima u narodu poznatim kao „hljeba i igara“.

Mirsad Kuburović | 22. July 2017. 02:07:40 | 0 komentara
20. juli - Dan genocida nad Bošnjacima Prijedora i prijedorske regije: Dan žalosti Povodom današnje dženaze prijedorskim šehidima
Oni nisu vjerovali da će ove nevine duše danas pred cijelim svijetom svjedočiti o njihovom zločinu protiv čovjeka. Oni nisu htjeli znati da će ove nevine duše danas svjedočiti o njihovom zločinu kojeg nisu mogli lažima poreći, niti u jamama sakriti. Jer Bog Svevišnji sve čuje i sve vidi. Jer Bog Svevišnji zna sve njihove tajne zla.

Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 20. July 2017. 23:07:12 | 0 komentara
25 godina od srpsko-crnogorskog genocida nad Bošnjacima u Prijedoru
U Prijedoru se počela pisati knjiga jedanaestog po redu genocida nad Bošnjacima, a završena je u Srebrenici za krajem kakav se nije vidio ni u najužasnijim filmovima strave i užasa, broj žrtava završne faze genocida je prešao deset hiljada...

Elmedina Muftić | 20. July 2017. 02:07:09 | 0 komentara
Dodik poludio od kako je ostao bez svoga psihijatra Radovana
Kažu da je prešao i crvenu liniju, međutim pitajmo se, da li i treba uzimati u obzir i bilo kakve linije, za neuračunljive osobe, kakav je upravo, guslar iz Laktaša, Milorad Dodik.
Oni, što su ga malo bolje poznavali, kažu, da nije bio takav, u omladinskim danima, nosio je crvenu maramu oko vrata i crvenu knjižicu u džepu, vele da je bio uzoriti Titov pionir i omladinac. Međutim, na sramotu cijelog srpskoga roda, od njega se izrodio veliki nacionalista i monstrum, poludio je i ostao bez svoga psihijatra Radovana, kao i bez nadležne ustanove, duševne bolnice na Sokolcu, za takve slučajeve.

Mr. Milan Jovičić | 18. July 2017. 21:07:14 | 0 komentara
Kuda ide Posebni odjel za ratne zločine Tužilaštva Bosne i Hercegovine (4)
Istina i suočavanje s prošlošću su jedina medicina koja može da izliječi bol koja stanuje na dušama žrtava. Ni danas, kada se još otkopavaju masovne grobnice Bošnjaka, kod Srba u gornjem Podrinju nema vidljivog kajanja. Itekako su bili svjesni zla koje rade.
Ubijanja Bošnjaka u ovom dijelu Bosne provođena su danima, ubistva su se dešavala pred očima stanovništva, srpskih žena, staraca i djece...
Nažalost, Srbi u gornjem Podrinju još poriču jezivu prošlost ovog područja. Rijeka Drina je najveća masovna grobnica Bošnjaka, ali Drina je i velika grobnica istine i pravde.
Zadovoljenje pravde nema bez adekvatnog kažanjavanja počinioca zločina. A, dokazi oči izbiše.

Avdo Huseinović | 18. July 2017. 03:07:03 | 0 komentara
Serijal: Bošnjački globalni izazovi (7)
Loša je vijest da Bošnjaci nakon višestruke agresije na njihovu domovinu Bosnu i Hercegovinu još uvijek imaju međusobnu komunikaciju koja je na veoma niskom nivou i da se iz dana u dan, iz godine u godinu, sve više povećava unutarbošnjačko nerazumijevanje i da je u javnom prostoru veoma rasprostranjen međubošnjači sukob – koji obično ima utemeljenje u iracionalnom povodu ili ishodu. Bošnjački kolektivni racionalizam potpuno je zamagljen egoizmom, sebičnošću, materijalističkim tendencijama, megalomanskim političkim aspiracijama, uz istovremeno odsustvo univerzalnog vrijednosnog sistema, moralnog kodeksa, kulture komunikacije, te izraženu socijalnu neosjetljivost i humani obzir – uz bestidno ispoljavanje bezukusa, bahatosti iprimitivizma; te unošenja destrukcije u sve što podrzumijeva red, rad, disciplinu i odgovornost.

Džebrail Bajramović | 17. July 2017. 03:07:06 | 0 komentara
Reakcija na udar N1 televizije na Bošnjaci.Net
Jasno je zašto neprijatelji Bošnjaka i Bosne i Hercegovine kao cjelovite države ne miruju i zašto im smetaju oni koji brane ovu zemlju od laži, insinuacija i dezinformacija, a upravo to rade portal Bošnjaci.net, njegova redakcija, urednik i tim vrijednih i obrazovanih Bošnjaka i ostalih čestitih saradnika koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao svoju domovinu ili, koji se, kao slobodni građani svijeta, zalažu za pravdu i istinu. U tom kontekstu ne iznenađuju ni nasrtaji od strane televizije N1 na portal Bošnjaci.net i urednika Esada Krcića. Televizija N1 je, nažalost, kao i brojni drugi mediji u BiH, posljednjih nekoliko godina emitovala mnogo problematičnih sadržaja koji, bez imalo sumnje, idu u prilog velikodržavničkih pokušaja i zataškavanja istine o krvavim dešavanjima u agresiji na našu zemlju, tako da ne iznenađuje ni njihov napad na redakciju portala Bošnjaci.net.

Dr. Safvet Halilović | 15. July 2017. 18:07:14 | 0 komentara
No, kao i mnoge političare u Bosni i Hercegovini i Milorada Dodika muči to što će sa normalizacijom i jačanjem države Bosne i Hercegovine on lično doći u fokus istražnih organa za porijeklo imovine koja sad već premašuje cifru od 500 miliona KM. Zato se on okreče retorici mržnje i izazivanja konflikta kako bi se što duže zadržao na vlasti i izbjegao državne organe gonjenja. Sa druge strane kompletan politički i intelektualni establišment u Srbiji, još uvijek se teško miri i ne prihvata činjenicu da je pored Kosova i entitet RS izgubljen zauvijek i da neće biti anektiran u ustavno pravni okvir Srbije. Ta po njih frustrirajuća činjenica tjera ih da blagonaklono gledaju na šovinističke ispade Milorada Dodika, jer je još samo to ostalo kao izvjesna relikvija i nostalgični podsjetnik za srpsku intelektualnu elitu, na zlatne dane režima Slobodana Miloševića i krvavog orgijanja njegove soldateske po Balkanu.

Nedžad Ahatović | 14. July 2017. 13:07:17 | 0 komentara
Mi Bošnjaci nemamo pravo biti naivni i indiferentni prema ovim genocidnim prijetnjama
Ovo nije puka i slučajna izjava frustriranog srpskog političara u liku Milorada Dodika, već je to izraz srpske genocidne politike, koja se kroji u Srpskoj akademiji nauka i umjetnosti i u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Beogradu. Dodik je samo ekponent te i takve politike. Dodik meži biti nije ni svjestan šta priča u prisustvu srbijanskog ambasadora Stanimira Vukićevića, ali mi Bošnjaci nemamo pravo biti naivni i indiferentni prema ovim genocidnim prijetnjama. Dodik je u Bratuncu, zaista, ozbiljno zaprijetio Bošnjacima koji se vraćaju svojim kućama i imanjima uz Drinu da to ne čine, jer to je, ocjenjuje Dodik, "ponovna okupacija Drine nakon otadžbinskog rata", tj., nakon prethodnog srpskog genocida nad Bošnjacima uz Drnu.

Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 13. July 2017. 17:07:23 | 0 komentara