Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

MLADIĆ U LAZAREVO DOVEDEN DVA DANA UOČI HAPŠENJA
Autor: Avaz
Objavljeno: 28. May 2011. 05:05:29
Ratko Mladić, krvolok koji je predvodio klanje Bošnjaka u BiH, nije živio u Lazarevu, gdje je u četvrtak uhapšen, već u Beogradu!

Jedan od stanova koje je koristio nalazi se u novobeogradskom naselju Šest Kaplara, koje je ime dobilo po višespratnicama u kojima žive uglavnom bivši oficiri.

Praznik 6. maja
Inače, u selo pored Zrenjanina doveden je samo dva dana prije hapšenja.

Ova informacija "Dnevnom avazu" potvrđena je iz srbijanskih policijskih krugova.

Ona je potvrdila sve pretpostavke javno izrečene proteklih godina - da je najveći ratni zločinac s ovih prostora u miru provodio penzionerske dane u prijestonici države koja ga je štitila.

Članovi porodice srebreničkog kasapina, koji inače žive u Istočnom Sarajevu, održavali su proteklih nekoliko godina kontakte s Mladićima iz Lazareva.

U kući u kojoj je i sam zločinac s vremena na vrijeme boravio inače žive Dragan i Rada Mladić sa sinovima Nebojšom i Dankom te Draganov brat Branislav. Često su im u posjetu dolazili Ratkova supruga Bosiljka i sin Darko, koji žive u Beogradu.

Ponekad bi se porodičnim okupljanima pridružio i sam krvolok. Taj sistem "bježanja od pravde" prakticiran je godinama i za sve to vrijeme Mladića, tobože, ni srbijanska obavještajna služba ni policija nisu mogle locirati!?

Da to nije istina, govori sljedeći podatak: prije samo 20 dana tokom proslave slave Sv. Đorđa (6. maj) u seoskoj oronuloj kući bili su Ratkova životna suputnica Bosiljka i njihov sin Darko sa suprugom i djecom.

Je li s njima ručao i koljač? Je li mu i tada bila "oduzeta ruka"? Je li i na toj proslavi bio blijed i loše izgledao? To su ostale dužne kazati vlasti u Beogradu.

Ratku Mladiću u navodnom bijegu, kako se ispostavilo, nije ništa nedostajalo. Uz to, redovno je naručivao posjete svoje porodice i podsticao ih na druženje.

Primjerice, 20. marta 2010. godine okupljanju u Lazarevu pridružile su se i Milica Avram, Ratkova sestra koja živi u Vojkovićima, u blizini Sarajeva, kao i Radinka, udovica Ratkovog brata Milivoja, koja ima kuću u Kasindolu.

Ovogodišnje prvomajske praznike Mladići, i oni iz Srbije i oni iz okolice Sarajeva, proveli su na Zlatiboru. Bili su tu i bratići i sestrići.

Izlaze pikanterije
Za ove detalje znao je cijeli policijsko-obavještajni vrh Srbije. Mada su i njihove ranije tvrdnje da "intenzivno tragaju za Mladićem, ali ne mogu da ga nađu" bile smiješne, sada, kada pikanterije počinju izlaziti na vidjelo, čine se još smješnijim.

Tragično je, međutim, što vjerovatno nikada neće biti skinut veo sa mnogo strašnijih i užasnijih činjenica koje su u proteklih 16 godina pratile zaštitu Mladića, posebice one o vjernim političkim jatacima.

Srbija je hapšenjem prije dva dana kupila šta je htjela i kada je htjela, ali ne treba dozvoliti da se zaboravi da su kreatora najvećeg pokolja od Drugog svjetskog rata njene vlasti brižno čuvale u svom krilu.

"Avaz" u novembru 2010. objavio podatak o skrovištu
Na osnovu plasiranih laži, u stotinama izvještaja srbijanskih medija u proteklim godinama spominjalo se da se trag Ratku Mladiću u Srbiji "definitivno" gubi 2006. godine.

"Dnevni avaz" u novembru prošle godine objavio je ekskluzivnu priču o tome da je Ratko Mladić u beogradskom naselju Šest Kaplara živio i 2008. godine. U blizini je sjedište MUP-a Srbije.

Tada su našem novinaru Beograđani poručili da bi krvi dali za monstruma Mladića. Jasno su dali do znanja da ga niko ne bi prijavio.

- U ovom naselju su najveći patrioti u Beogradu i ako postoji sigurno mjesto za Mladića, onda je to ovdje. Ruku u vatru smijem staviti da ga niko ko ovdje živi ne bi nikada izdao - ubjeđivao je našeg novinara sjedokosi stariji muškarac, stanovnik u jednom neboderu u naselju Šest Kaplara, javlja Dnevni avaz. /I. ĆATIĆ/


  Dossier: Hapšenje i sudski proces protiv zločinca Ratka Mladića
» ČASNI SUDE, JA SAM GENERAL RATKO MLADIĆ
Fahrudin Kladničanin | 07.06.2011 22:46
» DODIK JE SADA IZMEĐU DVIJE VATRE
RFE | 05.06.2011 07:06
» MLADIĆ IZLAZI PRED SUDIJU U PETAK
Beta | 01.06.2011 08:14
» TRAGOVI GENOCIDA VODE DO BEOGRADA!
Avaz | 30.05.2011 09:17
» PRLJAVA IGRA MEĐUNARODNE ZAJEDNICE I SRBIJE
Tim Bošnjaci.Net | 28.05.2011 08:50
» U GLAVI DUGOGODIŠNJEG BJEGUNCA
B92 | 28.05.2011 06:57
» DAČIĆEVA ŠUPLJA PRIČA
| 27.05.2011 10:47

Ostali prilozi:
» CRNA GORA: ŠTA SE VALJA U CRKVENOM ČETNIČKOM FRONTU
Vijesti.me | 22. September 2020 20:25
» KOSOVO: PODJELA KNJIGA ZA NASTAVU NA BOSANSKOM JEZIKU
Bošnjaci.Net | 22. September 2020 15:06
» APEL ZA POMOĆ ALDINI HODŽIĆ
Bošnjaci.Net | 21. September 2020 20:39
» AKADEMIK DR. KURTĆEHAJIĆ: DODIKU SE MORA STATI NA REP
Bošnjaci.Net | 21. September 2020 14:52
» PORODICE NESTALIH POSJETILE JAJCE
Eset Muračević | 20. September 2020 14:54
Ostali prilozi istog autora: