Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


zajednički kandidat SDA, Stranke za BiH, DF-a, SDP-a i NiP-a
HAMDIJA FEJZIĆ BIT ĆE BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA NAčELNIKA SREBRENICE
Procitaj komentar

Autor: NAP
Objavljeno: 17. June 2024. 20:06:50
Probosanske stranke dogovorile su se da će kandidat za načelnika Srebrenice biti Hamdija Fejzić, potvrdio je danas za Faktor Alija Tabaković, predsjednik Općinskog odbora SDA Srebrenica.

Fejzić, koji je obnašao i funkciju zamjenika načelnika Općine Srebrenica, objavio je nedavno svoju kandidaturu kao nezavisnog kandidata za načelnika Srebrenice na lokalnim izborima zakazanim za 6. oktobar ove godine. Prethodnih mjeseci su se spominjala i neka druga imena.

Osim SDA, u razgovorima o zajedničkom kandidatu učestvovali su predstavnici Stranke za BiH, SDP-a, Demokratske fronte i NiP-a.

U februaru ove godine je iz Stranke za BiH saopćeno da je Općinski savjet ove stranke u Srebrenici za jednoglasno usvojio prijedlog da kandidat za načelnika Općine Srebrenica bude Faruk Đozić.

Mjesec kasnije je u javnosti objavljeno da bi Muhamed Avdić trebao biti zajednički kandidat stranaka SDP, NiP i novoosnovane stranke "Naprijed" Šemsudina Mehmedovića, za načelnika Srebrenice. Potom je Avdić ostao bez podrške SDP-a.

SDA je podržala Fejzića, ali su iz Stranke za BiH rekli da ne podržavaju "takozvane nezavisne kandidate jer su to prije svega karieristički lični interesi iza kojih ne stoji ni jedna ozbiljna probosanska stranka", ali su isticali da se razgovori nastavljaju.

- Nakon podrške SDA date Fejziću, to su učinili SDP, lokalna organizacija NiP-a. Napravljen je dogovor i sa Strankom za BiH koja je imala svog kandidata. Otvoren je put da Fejzić bude kandidat probosanskih stranaka, - rekao je danas Tabaković.

Istakao je da, kada je u pitanju kandidat iz reda bošnjačkog naroda, sigurno neće biti drugih kandidata osim Fejzića.

Aktuelni načelnik Srebrenice Mladen Grujičić vjerovatno će biti nezavisni kandidat jer je Općinski odbor SNSD-a Srebrenica odlučio da njihov kandidat bude Miloš Vučić. Nezavisni kandidat za načelnika vjerovatno će biti i Aleksandar Simić.

VRHOstali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif