Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


SUD PRESUDIO KLEVETAMA ZVONIMIRA TRLINA DA JE DŽAMIJA U DONJEM SELU PROTUPRAVNO IZGRAĐENA NA NJEGOVOM ZEMLJIŠTU
Procitaj komentar

Autor: MINA
Objavljeno: 11. June 2024. 18:06:00
SARAJEVO, 11. JUNI 2024. (MINA) Općinski sud u Konjicu jučer je, 10. juna, donio presudu (broj 56 P 080146 23 P) u kojoj je utvrđeno da je Zvonimir Trlina neosnovano iznosio neistinite navode da je džamija u Donjem Selu kod Konjica protupravno izgrađena ne zemljištu u njegovom vlasništvu.

Sud je ovu odluku donio na osnovu tužbe Medžlisa Islamske zajednice Konjic, koji je Trlina tužio za naknadnu štete zbog klevete.

Nakon provedenog sudskog procesa, Sud je utvrdio da je Zvonimir Trlin u više navrata neistinitim izražavanjem povrijedio ugled Medžlisu Islamske zajednice Konjic, i to u člancima objavljenim na portalima: klix.ba, dnevnik.ba i bljesak.info, sa sljedećima naslovima: „Hrvatska porodica Trlin traži rušenje džamije u Konjicu jer je na njihovoj zemlji, imam ih demantuje“, „Hrvatska porodica Trlin ne odustaje od rušenja džamije u Konjicu, traže međunarodnu pomoć", „U svojoj vjeri na tuđoj zemlji: Slučaj 'Fate Orlović iz Konjica' bez rješenja, obitelj Trlin traži pravdu“ i „Obitelj Trlin: Prijetnje Islamske zajednice neće nas spriječiti da vratimo našu zemlju".

Na temelju izvedenih dokaza Sud je u presudi naložio Trlinu da Medžlisu Konjic na ime štete, zbog klevete učinjene u navedenim člancima, isplati iznos od 2.000,00 KM, sa zakonskom zateznom kamatom počev od 30. novembra 2023. godine, kao dana podnošenja tužbe, pa do isplate.

Također ga je obavezao da na web stranicama www.klix.ba, www.dnevnik.ba i bljesak.info objavi sadržaj pravosnažne presude, kao i svoje izvinjenje tužitelju.

Podsjećamo da je džamija u Donjem Selu izgrađena na vakufskom zemljištu koje je u te svrhe, nakon kupovine nekretnine, poštujući sve zakonske procedure uvakufio Hamo Masleša.

Ugovor o kupoprodaji sklopio je 15. januara 2016. godine sa gospođom Tadić rođ. Trlin Žaklinom. A potom su uslijedili senzacionalistički tekstovi Večernjeg lista i drugih medija, koje je svojim tvrdnjama uspio zavesti Zvonimir Trlin.

VRHOstali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» DOVA ZA BOLJE SUTRA
28. June 2024 17:33
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif