Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


PLAČI ROĐENA MOJA DOMOVINO, BOSNO I HERCEGOVINO!
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac
Objavljeno: 06. June 2024. 17:06:25
Sin sam tvoj iskreni i pametni, vrijedni i nadareni, patriotski nastrojeni i odgojeni, visoko obrazovani iksan tvoj, kao poliglota i stručnjak svoga poziva nadareni, sa saznanjima i vrlinama sa 64 polja šahovske ploče i sa 65-tog polja životnoga doba i radnoga vijeka, u ona lijepa Titova vremena.
Nažalost, dođoše zla vremena i zli neljudi, građanima našim veoma prepoznatljivi.

Dok su se naši veliko srpsko hrvatski kvazi političari na putu “istine“ bogatili i plakali u Jerusalemu na “zidu plača“, dotle nam je naša jedina domovina krvarila i rastakala se po svim svojim šavovima.

Veliko srpsko-hrvatski nacionalisti su zauzimali svoje pozicije u sistemu bezvlašća, a dogovori i razgovori sa isto takvim velikim nacionalistom ili cionistom iz Izraela, premijerom Natanjahuom, sa njegovim dolarima punili su konta HDZ-a sa Draganom Čovićem za usluge u propasti firme Aluminija, te guslarovom SNSD-u i njegovim uslugama za vilu na Dedinju, za usluge ambasadi Izraela.


Dok su dolari putovali od Izraela, preko Dedinja, do Mostarskih bara, njihove suze sa zida plača dospjele su i do naših ogoljelih građana i radničkih porodica bez egzistencije, radi pljačke i otuđenja njihove firme Aluminija, koji su gradili i stvarali egzistenciju svojim porodicama.

Ovi radnici srpske nacionalnosti nisu nikada niti interesovale njihovog veliko srpskoga diktatora, despota i velikog nacionalistu, guslara iz Laktaša, jer to nisu bili “genocidaši“ koji su stvarali Rs, niti su interesovali i nacionalistu “ustaških korijena“ orguljaša Daragana Čovića, jer je isti već obezbjedio i svoje nsljednike ovim bogatstvom, a radnicima hrvatske nacionalnosti je u dogovoru sa najvećim kriminalcem i velikim “ustašom“ Mijom Brajkovićem i “ulizicom” i “srbomrzcem“ u Bošnjaka Nerminom Nikšićem, zajednički su najurili Srbe a Hrvatima dodjelili obilati iznos dionica.

Tako, dokle naši nacionalisti i izraelski cionisti, haraju našim dušama i osjećanjima, dokle mi prolijevamo naše suze za naš boljitak ili naša braća iz Gaze i Palestine gube svoje nevine živote, dotle se naši veliko srpsko hrvatski nacionalisti sa svojim istomišljenicima i komšijama iz Srbije, kao i susjedima kliconoša NDH iz Hrvatske, povampireni sa cionistima svakodnevno ponašaju razbojnički, dotle naši vlastodršci na našu cjelovitu sramotu igraju stalno neka kola iz vremena njihovih ideoloških kliconoša sa poljana Blajburških i Ravne gore i sada u miru, kao što su to činili u period agresije i genocida sa urbicidom i udruženim zločinačkem poduhvatom.

Zar smo još uvijek primorani u ovome vaktu ovoga vijeka, u tzv. mirodopskom period još uvijek primorani gledati i slušati njihove gange i “junačke“ kosovske tirade i melodije.


Dokle će nas tako “miroljubljivo ali dušmanski“ često posjećivati veliki nasljednici ustaško-četničkih korijena, od Draže preko Slobe do Radovana i Milorada,sa Vučkom i vučićima, kao i Antini sljedbenici od Franje i Bobana do Zorana Milanović i Plenkovića do Dragana Čovića i njihovih čimbenika.

“Velikosrpski svet“ ne može bez svojih genocidaša, nalik jednih na druge, od Draže i Ante do današnjih dana.

Ideologija im je ista sa istim melodijama, ponavljana kao tonovi sa gusala i papagajskoj verziji ponavljanja.

Nebeski su to zlobnici, Franjin ii crkvenih vjerodostojnika izaslanici sa nebesa, za koje i Sveti otac Papa Franjo veli:

Ova plejada, nepoželjnih darodavaca i zlih ljudi, mogu samo ruku pod ruku sa novom cionističkom elitom, podržavani od nekih vanjskih “demokratskih“ mirotvoraca i mrzitelja svega Bosansko-hercegovačkog ili ljudskoga.


U ovome vaktu i cjelovitom djelovanju, njegovog Božijeg poslanstva na našim teritorijama i sudbonosnim događanjiama, nikako se ne smije zaboraviti i neprijateljska uloga Crkve i njenih brojnih vjerodostojanstvenika, do vladika i patrijahra, sa svojim mentorima Aleksandrom Vučićem i Miloradom Dodikom i njihovim vjernim pratiocima i istomišljenicima, ka oi Franje Tuđmana i njegovih sljedbenika u Bosni i Hercegovini.

Ne smijemo zaboraviti i njegovog “jarana blizanca rušitelja“ orguljaša Dragana Čovića i njegovih mentora od Franje do Plenkovića i Milanovića, sa crkvenim Vatikanskim klerom i njihovom ustaškom ideologijom, sa brojnim istomišljenicima i pratiocima.

Danas su, još uvijek na djelu njihova ustaško-četničke ideološke matrica, od Draže i Ante, do Dragana i Milorada, sa brojnim njihovim istomišljenicima.

Mostar je grad primjer i uzor uvezivanja ove nacionalističke – cionističke ideološke matrice, još uvijek aktuelne na našim prostorima‘.

Nije se slučajno urušio takav Evropski gigant, poput firme Aluminija i njegove uzurpacije i okupacije od cionista ,uz uzajamnu saglasnost HDZ-a i koalicionih partnera u vlasti Federacije.
Nije li sramotno bilo svakodnevno hoditi ustaškim ulicama iz NDH -a ili posmatrati često urušavnje spomenika palim borcima iz drugoga svjetskoga rata, a tek materijalna okupacija i uzurpacija gradskih vrijednosti, koje su stvarali zajednički građani ovoga grad i šire regije, primjeri su brojni.

Brojne su i svakodnevne laži, prema Geblsovoj doktrini, koja se godinama primjenjivala u našim medijama o uspješnom poslovanju “hercegovačkog giganta“ firme Alumimija, da bi se uskoro desilo i urušavanje iste firme. Aktuelana je i evidentna majorizacija i diskriminacija od strane hrvatskih čimbenika u vlasti ovoga grada i Kantona u Kojima je HDZ, dominantan sa svojim kadrovima, prema ovome velike su i očite laži o ugroženosti ovih građana hrvatske nacije, u bilo čemu, kao i u izbornom procesu.

VRHOstali prilozi:
» VUČIĆEV PA SRPSKI PARANOIZAM
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. July 2024 20:59
» HELEZ I BEOGRADSKI ULIČARI
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 11. July 2024 23:50
» ALIJA IZETBEGOVIC AND SREBRENITZA, POST - GENOCIDE
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 10. July 2024 16:58
» OBMANA
Avdo Metjahić | 08. July 2024 20:15
» PRIJEDLOG MINISTRU ODBRANE BOSANSKE ARMIJE ZUKANE HELEZU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 08. July 2024 15:02
» U PRIJEDORU MARŠIRALA, MARŠIRALA VUČIĆEVA GARDA
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 08. July 2024 01:40
» SREBRENICA - BOLNI PUT OD SJEĆANA DO PRAVDE
Božidar Proročić, književnik i publicista | 07. July 2024 17:23
» MOSTARSKI „LISKALUCI“ TRAJNO SU NA SNAZI
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 07. July 2024 16:08
» DRAŠKO ĐURANOVIĆ - SIMBOL BORBE ZA PRAVEDNO NOVINARSTVO
Božidar Proročić, književnik i publicista | 06. July 2024 17:09
» PRVI CJELOVIT BOSANSKI TEFSIR
Dr. Mustafa Prljača | 02. July 2024 16:07
» KAKO JE I ZAŠTO PROPAO IZRAELSKI PROJEKAT U GAZI?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 02. July 2024 15:07
» POLITIKA U ISLAMU
Mehmed Meša Delić | 01. July 2024 21:11
» APEL NA OPREZ BOŠNJACIMA U DOMOVINI I SVIJTU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 30. June 2024 16:01
» “SRPSKI SVET“ MRAČNA ERA POHLEPE I POLITIČKE POSLUŠNOSTI
Božidar Proročić, književnik i publicista | 29. June 2024 15:22
» ISLAMOFOBIJA, NACISTI I GENOCID NAD BOŠNJACIMA
Esad Širbegović | 28. June 2024 22:05
Ostali prilozi istog autora:
» OJ, SAFETE – SAJO, SARAJLIJO!
22. January 2024 17:43
» ISTINA JE BOLNA
14. January 2024 15:28
» DOSTA NAM JE SRBOVANJA!
05. January 2024 16:27
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif