Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


DOKLE FAŠISTI I NACIONALISTI DA NAM KROJE SUDBINU?
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac
Objavljeno: 28. April 2024. 01:04:57
Dokle nam naša famozna trojka sa svojim koalicionom partnerima nacionalističkog karaktera ili sa konstritutivnim fašistima prodaje “muda za bubrege“ odlazeći često do Brisela, dotle nam njihovi saveznici sprovode svoje zamišljene i neostvarene agresorske nakane?!

Tako nam orguljaš Dragan Čović sa svojom zagrebačkom svitom, Plenkovićem i Milanovićem i inim lobiranim faktorima iz Evrope, pod svaku cijenu žele nametnuti svoj izborni zakon.

Dotle nam njegov “blizanac rušitelj“ guslar iz Laktaša Milorad Dodik, predvodnik toga “srpskoga sveta“ sa svojim guslama i svojim srpskim svetom gusla njihove nacionalističke pjesme, negira genocid i htio bi da zavlada sudskim sistemom, kako bi nesmetano, kao što čini po svijetu, pljuvao na našu državu, te izbjegao i aktuelne optužbe i proces suđanja koji je u toku.

Sramotno je i žalosno, dok se i vodi aktuelni sudski proces protiv njega, njemu se dozvoljava nesmetano putovenje po Budimpešti i Rusiji od Moskve do San Petesburga, te koje kakve kontinuirane bljuvotine i napadi na sopstvenu državu i našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Evo ga slušam ovih dana iz San Petesburga, kako dezavuiše svijet da ne postoji Bosna i Hercegovina, već njegova genocidna Republika srpska, kao i da se ne može živjeti zajedno sa Bošnjacima ili kako sarkastično veli sa Muslimanima.


Svakako ovaj idiot ima stalnu podršku svojih istočnih susjeda od Aleksandra Vučića, i njegovih saradnika do Putina, Orbana i njihovih istomišljenika.

Nažalost, naša “trojka“ mirno to posmatra i sluša guslarove “borbene pjesme“ sa jaranima SNDS-ovcima i HDZ-ovcima, te zajednički odlazeći do Brisela šalju nam redovno “šarene laže“ kao djeci na “tuti“ na kojoj sjedi i njihov partner Milorad.

Jednostavno se svakodnevno naši normalni građani pitaju, dokle će to dalje biti aktuelno takvo ponašanje ovoga stočara, govedara i svinjogojca, bez bilo kakvih sankcija.

Zašto aktuelne naše sudije manipulišu sa raznim ročištima i dozvoljavaju razna putovanja ovome kriminalcu i zašto mu se ne zabrani svako političko djelovanje.

Dok njegovo stado uživa i putuje Bosnom, dotle naše ”ovce – građani“ ćute, miruju i ne poduzimaju nikakve proteste ili nešto slično od neposluha.

Od govedara i rušilačkog pacova, sa svojim psihijatrom, njegovom ideologijom i doktrinom,do koalicionih partnera u vlsti, famoznom “trojkom“ i svojim jaranom istim takvim “rušilačkim blizancem“ naš guslar iz Laktaša je uvijek iznad svakog zakona, kao slobodan strijelac.


Htio bi pod svaku cijenu da ozvanični svoju genocidnu tvorevinu Rs državom velikih Srba i da je pripoji “srpskome svetu“ prema uputama i nakanama njegovih mentora sa istroka.

Pitamo se, kao građani ove nam jedine domovine, kako je zaštititi do takvih suludih nasrtaja, blaćenja i omalovažavanja svih nas njenih stanovnika, kako ukloniti sve oblike i vidove mržnje, koje nameću i stalno lansiraju Milorad Dodik i njegovi istomišljenici od Željke Cvijanović do Nešića, Košarca, Ane Vulić i inih drugih njihovih aktivista u vlastri.

Dok se naši prestavnici u vlasti, kao i odgovarajuće sudije u procesima ponašaju nonšalantno i neodgovorno, dotle svi ovi velikosrpski muzikanti i cirkusantni izigravaju njihovo “kozaračko kolo“ ispod šatorskih prostora.

Mirno to posmatra i naša “famozna trojka“ koju su upravo građani izabrali na prethodnim izborima i sve tako u krug, dokle li i kako.

Njegov glavni ideolog Slobodan sa Adolfovom ideološkom matricom, preko svojih sljedbenika za života, brinuo se i o svoga mlađanog naraštaja, svoga Dodu iz Laktaša, da ga sa vremenom uzdignr u visine nedostižne običnim smrtnicima.


Koliko je u tome uspio svakodnevnica, upravo mnogo govori,da naš Dodo od Laktaša do Moskve, preko Budimpešte tako često sramoti i napada našu jedinu domovinu, jer on u njoj ne želi vidjeti svoju budućnost sa Bošnjacima ili kako to veli sarkastično sa Muslimanima.

Trojku u vlasti redovno vuče za nos, ignoriše je i nastoji da izvuče sa njom ostvarenje svojih ciljeva, u čemu mu obilno pomaže i njegov koalicioni partner iz HDZ-a Dragan Čović, kao i njegovi prijatelji iz okruženja tovarišč Putin iz Moskve i Orban iz Budimpršte, sa svojim najvećim mentorom i partnerom iz velikosrpskoga sveta Aleksandrom Vučićem.

Ponašanje ovoga Laktaškog kriminalca, stočara i guslara Milorada Dodika prava je ludost i glupost, sramota srpskoga rod ai njihovoga “srpskoga sveta“.

Međutim njegova pozadina Adolfovog karaktera uz podršku Aleksandra Vučića, Putina i Orbana, totalno ga je ošamutila i izvitoperira kao normalnoga građanina srpskoga roda.

Dokle li i kakao zavisi svakako od naše pravne države, koja treba da saživi u vremenu nedefinisanom i na ovim prosrtorima Balkana, na dugom je štapu što bi govorili naši stari.

VRHOstali prilozi:
» VUČIĆEV PA SRPSKI PARANOIZAM
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. July 2024 20:59
» HELEZ I BEOGRADSKI ULIČARI
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 11. July 2024 23:50
» ALIJA IZETBEGOVIC AND SREBRENITZA, POST - GENOCIDE
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 10. July 2024 16:58
» OBMANA
Avdo Metjahić | 08. July 2024 20:15
» PRIJEDLOG MINISTRU ODBRANE BOSANSKE ARMIJE ZUKANE HELEZU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 08. July 2024 15:02
» U PRIJEDORU MARŠIRALA, MARŠIRALA VUČIĆEVA GARDA
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 08. July 2024 01:40
» SREBRENICA - BOLNI PUT OD SJEĆANA DO PRAVDE
Božidar Proročić, književnik i publicista | 07. July 2024 17:23
» MOSTARSKI „LISKALUCI“ TRAJNO SU NA SNAZI
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 07. July 2024 16:08
» DRAŠKO ĐURANOVIĆ - SIMBOL BORBE ZA PRAVEDNO NOVINARSTVO
Božidar Proročić, književnik i publicista | 06. July 2024 17:09
» PRVI CJELOVIT BOSANSKI TEFSIR
Dr. Mustafa Prljača | 02. July 2024 16:07
» KAKO JE I ZAŠTO PROPAO IZRAELSKI PROJEKAT U GAZI?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 02. July 2024 15:07
» POLITIKA U ISLAMU
Mehmed Meša Delić | 01. July 2024 21:11
» APEL NA OPREZ BOŠNJACIMA U DOMOVINI I SVIJTU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 30. June 2024 16:01
» “SRPSKI SVET“ MRAČNA ERA POHLEPE I POLITIČKE POSLUŠNOSTI
Božidar Proročić, književnik i publicista | 29. June 2024 15:22
» ISLAMOFOBIJA, NACISTI I GENOCID NAD BOŠNJACIMA
Esad Širbegović | 28. June 2024 22:05
Ostali prilozi istog autora:
» OJ, SAFETE – SAJO, SARAJLIJO!
22. January 2024 17:43
» ISTINA JE BOLNA
14. January 2024 15:28
» DOSTA NAM JE SRBOVANJA!
05. January 2024 16:27
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif