Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti
Foto: Screenshot
OBJAVITE JAVNO KOJI SU SVE POLITIČARI REGISTROVANI U SKY APLIKACIJI
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 01. April 2024. 14:04:57
Kantonalno vijeće Stranke za BIH Sarajevo najoštrije osuđuje napad na načelnika Opštine Stari Grad Irfana Čengića. Upotreba eksplozivnih naprava u obračunima sa političarima u KS uzima maha i kao što smo u saopćenju od prije samo par dana priopćili, u Sarajevu se više ne puca, sada se koriste kašikare bombe. Premijer (M)Uk sada može reći da je na čelu metropole samo što sada Opština Stari Grad postaje dio favele Rio de Janeira.

Sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo je dramatično narušena i kulminira posljednjih mjeseci, ali to nije bio znak svima onima koji su na sve načine opstruirali održavanje sjednice Skupštine KS o sigurnosnoj situaciji. Predstava koja je napravljena 29. 03. 2024. godine u Skupštini KS je najbolji pokazatelj da ni tada nije ozbiljno shvaćena ova situacija, već se nastojalo na sve načine ista zanemariti besmislenim uvodnim izlaganjima i ubijediti kompletna javnost da je situacija sa bezbjednošću u KS dobra.

Sada imamo u samo par dana upotrebu eksplozivnih naprava i postavlja se pitanje kako dalje. Da li je sve izmaklo kontroli i da li sve dolazi na naplatu, a nakon što su nas nadležni bombardovali sa svojim stavom da je sigurnost u KS nikad bolja.

Stranka za BiH javno traži da nadležna policijska tijela i tužilaštva napokon pokrenu hitne aktivnosti na razotkrivanju svih političara koji su registrovani u SKY aplikaciji, jer će se time vidjeti ko se sa kim razračunava u KS i da li politika stoji iza bombaša. Pojedine politike su ušle u sferu kriminalnog sarajevskog miljea i javnost napokon mora saznati ko je koga finansirao i ko je čiji sponzor, ali i koje političke partije imaju svoje prste u kriminalu i korupciji.
Riba uvijek smrdi od glave! - piše u saopćenju Almir Bečarević, predsjednik Kantonalnog vijeća SBiH.

VRHOstali prilozi:
» OBILJEŽENA 32. GODIŠNJICA MASAKRA U SARAJEVSKOJ FERHADIJI
Anadolu Agency (AA) | 27. May 2024 12:59
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif