Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Teme


Bošnjačke organizacije osuđuju laži i spinove koje je izmislio islamofob Bojan Vujić
SRPSKOM PATALOŠKOM LAŽOVU BOJANU VUJIĆU NE SMIJE BITI MJESTA U INSTITUCIJAMA DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 12. March 2024. 20:03:40
Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA), Centar Bošnjačko-američke zajednice - BACC Elmwood Park (NJ) i Bošnjaci.Net, najoštrije osuđuju otvorene laži i spinove koje je iznio ambasador Bosne i Hercegovine pri UN u Ženevi, Bojan Vujić, na 55. sjednici Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih nacija, koja se održava od 26. februara do 5. aprila 2024. u pomenutom švicarskom gradu. (webtv.un.org: od 01:17:36 do 01:23.30)

Već u javnosti je poznat srpski islamofob Bojan Vujić, koji je u petominutnom obraćanju, iznio sve laž do laži, podvaljujući Bošnjacima terorizam, kao i da u BiH djeluje “20 islamskih terorističkih organizacija”, time je uradio klasičan spin koji samo priliči kvazi diplomati koji je pod kontrolom Dodika i Vučića. Čak se moglo vidjeti na licima diplomata, koliko im je nezgodno da su prisutni na takvoj sjednici na kojoj ambasador jedne od najstarijih zemlja u Europi prostaklukom iznosi otvorene laži na račun države Bosne i Hercegovine, koja je bila na udaru velikosrpske brutalne agresije i genocida nad bošnjačkim narodom koji su izvršili Vujićevi sunarodnici Srbi. O planetarnim zločinima velikosrpskih zločinaca potvrđuju brojne presude sudova Ujedinjenih nacija; Međunarodni sud pravde i Haški tribunal, te Sud Bosne i Hercegovine, kao i sudovi drugih država koji su hapisili i sudili srpske zločince za genocid nad Bošnjacima.

Zna dobro Bojan Vujić, kao i javnost, da su doživotnim kaznama osuđeni pripadnici zločinačog političkog vrha, đenerali srpske vojske, policija, odnosno kompletno političko i vojno rukovodstvo paradržavne Karadžićeve ostavštine Rs, koja je nastala na krvlju i kostima nevinih civila.

Pored ovih činjenica, pataloški lažov Bojan Vujić, na ambasadorskoj poziciji u Ženevi, dobro zna da je Srpska pravoslavna crkva kojoj pripada, još 1995. ‘izgubila sudski spor u Parizu protiv poznatih francuskih novina Libération koje su ih u tekstovima optužili za podržavanje genocida u Bosni i Hercegovini’. Prozvali su i tadašnjeg patrijarha Pavla i njegovu odgovornost, napisali su pored ostaloga: „Srpska pravoslavna crkva opravdava etničko čišćenje koje provode snage Radovana Karadžića, u zamjenu za povrat imovine i vjersko obrazovanje u školama – koje je postalo obavezno u srpskim područjima Bosne, ali ne i u Srbiji kojom vlada bivši komunist Slobodan Milošević“.

Jasno je da se radi o sprezi velikonacionalističkog establišmenta, političkog, vojnog i vjerskog u Beogradu i Banja Luci. Naravno uključujući svetosavske fanatike kojima pripada Bojić i srpske terorističke četničke paravojne formacije koji su odgovorni za brojne masovne zločine i genocid u Bosni i balkanskom reginu. To su razlozi da se nalaze na listama terorističkih organizacija.

Pamtimo dobro Vujića dok je bio ambasador u SAD, ali njegove laži su bile kratkog dometa. Sada je ovaj četnik raspojasao diplomatski frak šireći laži protiv Bošnjaka nad kojima je vršen velikosrpski teror, planski i sistematski genocid. Zar Vujić i njemu slični imaju šta reći nakon genocida u Srebrenici, Prijedoru, Višegradu, Foči...? Nakon silovanja desetine hiljada žena, ali i muškaraca, nakon urbicida i kulturocida u kojem su Vujećivi sunarodnici srušili preko hiljadu džamija i islamskih objekata?!! Mislili Vujić da smo zaboravili velikosrpsko zlo?

Puno je razloga da pataloškom lažovu i njemu sličnim, ne smije biti mjesta u državnim institucijama Bosne i Hercegovine koje postoje upravo zahvaljujući slobodarskom duhu boraca časne Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Zbog gnusnih iznesenih laži, antidržavnog i antibosanskog djelovanja, Vujićeva smjena sa pozicije ambasadora je neminovna, samo je pitanje da će koalicioni partneri u BiH konačno stati u zaštitu države Bosne i Hercegovine, makar žrtvovati svoje stolice.

U potpisu:
Dr. Mersim Ziljkić, predsjednik Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije (BANA)
Fadil Feratović, predsjednik Boshniak American Community Center - BACC Elmwood Park, NJ
Esad Krcić, Bošnjaci.Net

VRHOstali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif