Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Islamske teme


REISUL-ULEMU KAVAZOVIĆA POSJETILI NOVI ASISTENTI S FAKULTETA ISLAMSKIH NAUKA
Procitaj komentar

Autor: MINA
Objavljeno: 19. February 2024. 17:02:32
SARAJEVO, 19. FEBRUAR 2024. (MINA) – Reisul-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas su posjetili novi asistenti s Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu, predvođeni dr. Ekremom Tucakovićem, voditeljem Odjela za visoko obrazovanje Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta.

Asistenti Umihana Šošić, hafiza Mubina Suljić-Solo i hafiz Davud Efendić zahvalili su reisul-ulemi na prijemu, te mu se ovom prilikom kratko predstavili. Oni su angažovani na Katedri za akaid, tesavvuf i uporedne religije, Katedri za fikh i Katedri za islamsku filozofiju.

„Nadam se da će ovo biti jedan lijep put akademskog narastanja i prilika da nadograđujemo do sada stečeno znanje. Ono je tek kapljica u moru u odnosu na ono što trebam da naučim. Ovo će biti prilika da se od mog, ali i rada mojih kolega, okoriste studenti, Islamska zajednica, ali i šira zajednica“, kazala je hafiza Suljić-Solo.


Kako su naglasili, biti dio kolektiva Fakulteta islamskih nauka, koji je obrazovna institucija koja pruža iskrenu dobrodošlicu svim tragaocima za znanjem, mudrošću i duhovnošću, velika čast, ali i odgovornost.

„Veliko je zadovoljstvo u životu svake osobe, kada onaj koga doživljava kao autoriteta, prepozna trud i zalaganje, kao što je to u ovom slučaju, kada nas je primio reisul-ulema. Kao što je poznato, Fakultet je nastao kao odgovor na potrebe muslimana tog vremena i naša temeljna zadaća je da se, u skladu s tim duhom, nastavimo razvijati i napredovati“, izjavio je hafiz Efendić.

Istaknuli su da su i tokom školovanja imali podršku Islamske zajednice, iskazavši zahvalnost za ukazano povjerenje.


Reisu-l-ulema dr. Kavazović i dr. Ekrem Tucaković, voditelj Odjela za visoko obrazovanje Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta

„Važno je ukazati na kontinuiranu podršku studentima i studenticama FIN-a tokom studija. Koliko god bila važna materijalna podrška, vjerujte i da tople riječi i riječi podrške koje smo tokom godina dobijali iz struktura Islamske zajednice na neki način vjetar u leđa, da danas budemo ovdje i svakim danom se trudimo da budemo najbolja verzija sebe. Reisul-ulema nas je danas podsjetio na jednu jako važnu stvar, a to je da smo mi ljudi misije. Svjesni smo svoje odgovornosti, a reisul-ulema nas je danas na nju i podsjetio“, izjavila je Šošić.

Reisul-ulema Kavazović čestitao je asistentima na ostvarenom uspjehu u dosadašnjem djelovanju, uputio im prigodne savjete te poželio sreću u radu i nastojanju da na ovaj način doprinose Zajednici i društvu u cjelini.

Prijemu je prisustvovao i Rifat Fetić, šef Kancelarije reisul-uleme.

VRHOstali prilozi:
» PRVA BOŠNJAČKA DŽAMIJA U MINHENU
Damir ef. Babajić | 13. March 2024 18:56
Ostali prilozi istog autora:
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif