Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Komentari


ZAŠTO ĆUTI NERMIN NIKŠIĆ?
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac
Objavljeno: 29. December 2023. 17:12:29
Veoma je znano našoj javnosti da je Aluminij u Mostaru godinama bio industrijski gigant, ukras, slika i prilika aluminijske industrije, u okvirima moćnog „ Energoinvest“-a.
Međutim, agresijom na Bosnu i Hercegovinu sa desna i lijeva od komšija Srba i susjeda Hrvata, ova firma je postala ratni plijen Hrvata i HDZ-a sa njihovim kadrovima.
Njen direktor, ortodoksni nacionalista i potomak ustaške klice, Mijo Brajković, od Dejtona do ovdašnjih vremena, uzurpirao je firmu i istu planetarno pljačao, a radnike diskriminisao na nacionalnoj osnovi.
Višegodišnje poslovanje sa proizvodnjom, nije moglo biti kontrolisano od zvaničnih državnih institucija, već je bila isključiva nadležnost toga Brajkovića i njegovih saradnika.
Kriminalom i sopstvenom pljačkom doveli su moćnu firmu tzv. "hercegovački gigant" do propasti i prosjačkoga štapa.
Istina je, da su im u pomoć sve ove godine priskočili i grobari iz reda Bošnjaka u vlasti, a posebno premijeri Fadil Novalić i Nermin Nikšić , sa svojim ministrima u vladama Federacije.
Tako je, primjera radi, premijer Nermin Nikšić u svome mandatu godine 2013 u dogovoru sa najvećim nacionalistom i kriminalcem Mijom Brajkovićem, finansijski kapital firme, tzv. radnički kašital dodjelio Brajkoviću i Ivi Bradvici, koji su isti podjelili obilato Hrvatima kao dionice, Bošnjacima su ostavili po sedam dionica, a radnicima Srbima su dali „ duplo golo „ te ih na taj način i trajno isključili iz svih upravljačkih prava kao dioničare iz radnoga odnosa.
Poslije Nermina Nikšića, za premijera Federacije dolazi Fadil Novalić. Kadar SDA, koji sa svojim ministrima u kontinuitetu nastavlja svoju izdajničku i ulizivačku politiku, te u dogovoru sa kadrovima HDZ.a prepušta im sva dalja upravljačka prava, što je i bio krajnji interes njihovog „ oca nacije „ Franje Tuđmana, kako je to isti izjavio prilikom kretanja u ponovnu proizvodnju firme.
Kada je i konačno firma bila na izdisaju, radi kriminala i pljački, isti premijer Federacije Fadil Novalić, sa svojim kadrovima i HDZ-om, odnosno sa Draganom Čovićem, dovodi u firmu cioniste iz Izraela sa mafijašem i kriminalcem Amirom Grossom Kabirijem, kojeg upravo ovih dana i veoma hvali na video snimku interneta.
Cjelokupna firma sa silnom infrastrukturom prepušta se ovim cionistima sa Kabirijem, a dolari odlaze najvjerovatnije u carstvo „ poglavnika u Hrvata „ Dragana Čovića i njegovih saradnika do Pantovčaka.
Vlada Federacije sa Fadilom Novalićem i ministrima Nermininom Džindićem i Jelkom Miličević nisu nikako bili zainteresovani da raspišu stečajni postupak u firmi i da akteri pljačke i kriminala isplivaju na površinu i budu predmet sudstva.
Povratkom ponovnim na mjestu zločina, bivšeg premijera Nermina Nikšića i dokazanog „ srbomrsca „ jarana ustaše i nacionaliste Mije Brajkovića, u firmi Aluminij je sve po starome i dalje se radi po planu i scenariju nacionalističkog HDZ-a i njegovih kadrova, koji apsolutno otuđuju pogone i infrastrukturu Aluminija i iste predaju Izraelcima sa mafijašem Kadirijem, a dolari tajnovito putuju na račune naših nacionalista i rušitelja vlasti.

Po uzoru na svoga diktatora i genocidaša, premijera Batanjahua, kao i svoga mentara u Mostaru Dragana Čovića, ovaj cionistički prestavnik Amir Gross Kabiri toliko se i osilio, da bi on konačno i trajno uzurpirao krug firme Aluminija, čak bi izmjenio i izborni zakon, kako bi poput mentora Čovića postao i jedini autentični prestavnik Jevreja u BiH, jer sam izjavljuje da Jakob Finci nije taj autentični Jevrej.
Zato je on i postao za Fadila Novalića „ pristojan momak“, a za HDZ finansijer Zrinjskog i rasturač dolara za račune Čovića i Dodika, a za Izraeelsko sudst6vo aktuelni mafijaš, koji se treba uskoro odazvati pozivu njihovih sudskih organa, kako to prenosi njihova štampa.
Istina je, da mu još nedostaje Gebelsova medijska lažna propaganda, koja je sve ove godine od Dejtona do današnjih dana samo lansirala laži o uspješnom poslovanju firme Aluminija i Mije Brajkovića.
Nije li zato isti preko noći mogao pasti na „ zelene grane „ te od giganta postati prosjak, pitanje je za naše medije.
Zato, kupuje medije: Vlasnik Aluminija Kabiri u BiH dovodi izraelske
novinare.
Kako to i pišu hrvatski mediji ; “Vlasnik firme Aluminij Industrija, Amir Gross Kabiri, za hrvatske medije u Hercegovini je potvrdio ono što se dugo šuška po političkim kuloarima – ulagat će u medije, a profesionalni standard koji on zagovara i koji želi nametnuti u BiH osigurat će preko izraelskih novinara koje će uvesti u našu zemlju “.

AMIR GROSS KABIRI, “ Zašto ulaže u Zrinjski, što je napravio sa svojim profitom i koji su mu medijski planovi “.
Dakle, naši nacionalisti i Izraelski cionisti,kao dokazani kriminalci i uzurpatori, kao genocidaši i učesnici udruženih zločinačkih poduhvata na BiH, NA GRAD Mostar i njegove firme u nedavnoj prošlosti,kao i sadašnji urbicidi i genocig u području Gaze, nad nevinim stanovništvom Palestinaca i njihove djece, slika sui prilika, njihovih zajedničkih užasnih scenarija, koje nažalost cio svijet posmatra i ništa ne čini pozitivno.

VRHOstali prilozi:
» PRIJEPOLJSKO BAJRAMSKO SIJELO ALI U „NOVOPAZARSKOM SANDŽAKU“
Ferid Ferko Šantić | 13. April 2024 21:27
» VODIČ ZA „NOĆ VELIČANSTVENU“ - LEJLETU-L-QADR
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 05. April 2024 13:27
» VUČIĆU, SKLONI RUKE SA BOSNE DA SVI PRODIŠEMO!
Murat Tahirović | 30. March 2024 15:23
» BOSNO MOJA, DIVNA I NEKADA BILA MILA, PRKOSNA I SRAMOTNA
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 26. March 2024 16:38
» BANA DODIJELILA PLAKETU DR. HARUNU HADŽIĆU
Bošnjaci.Net | 24. March 2024 21:18
» SIJANINI STIHOVI
Avdo Metjahić | 21. March 2024 23:54
» KAPIJE SVJETLOSTI UMJETNIČKI I NAUČNI UNIVERZIM DR PUPOVIĆA (I)
Božidar Proročić, književnik i publicista | 18. March 2024 14:46
Ostali prilozi istog autora:
» OJ, SAFETE – SAJO, SARAJLIJO!
22. January 2024 17:43
» ISTINA JE BOLNA
14. January 2024 15:28
» DOSTA NAM JE SRBOVANJA!
05. January 2024 16:27
» O BLISKOSTI ŠAHA I ŽIVOTA
21. December 2023 00:41
» O BLISKOSTI ŠAHA I ŽIVOTA
21. December 2023 00:41
» GENS UNA SUMUS / JEDAN SMO ROD!
18. December 2023 21:56
» ŠTA SE TO VALJA IZA GRMA U MOSTARU?
01. November 2023 19:36
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif