Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


MLADI BOŠNJACI ISTOČNE AMERIČKE OBALE U ALBANYU OBILJEŽILI DAN DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 26. November 2023. 17:11:11
Produženi vikend za američki dan zahvalnosti /Thanksgiving/ bio je odlična prilika da Medžlis 3 Islamske zajednice Bošnjaka Svjeverne Amerike, koji obuhvata zajednice istočne obale, da zakaže druženje bošnjačke omladine i svečano obilježi 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Domaćin ovih susreta je bila Asocijacija Bošnjaka Albanya, a domaćinski su sve odradili imam u ovoj zajednici Jasmin-ef. Mujagić koji je bio koordinator programa.

Nakon okupljanja imama džemata Medžlisa 3 i omladine, održane su sesije / predavanja za mlade Bošnjakinje i Bošnjake. Bilo je vremena i za druženje ali igranje košarke i odbojke na parketu sale u centru Asocijacija Bošnjaka Albanya.


U večernjim sastima održan je svečani dio programa koji je bio posvećen domovini Bosni i Hercegovini i Danu državnosti.

Glavni imam Medžlisa 3 Muris-ef. Neimarlija mladima je čestitao Dan državnosti Bosne i Hercegovine i predstavio program, dok je hartfordski imam mr. Šerif-ef. Delić govorio o mladima i Bosni, postavljajući desetak pitanja o domovini o kojima treba razmišljati i dati adekvatne odgovore. Jasmin-ef. Mujagić je imao kritički stav, s razlogom kritikujući određene postupke mladih.

Ujedno je putem video projekcije predstavio ostvarene projekte mladih Medžlisa 3.

U programu su učestvovala tri hora i folkorna grupa prelijepih djevojaka i momaka iz Albanya, New Yorka i Hartforda. Primjetljvo je da su uložili veliki rad i trud da se uvježbaju kako bi njihovi nastupi bili što bolji. I bili su svi odlični.

Naravno tu je za muzički dio programa bio odlični Bilal Zukan, koji je recitacijama, ilahijama, kasidama upotpunio cjelokupan program, a kojem je uštimanim glasom davao podršku mr. Šerif Delić.

Glavni imam Neimarlija ispred Medžlisa 3, za odličan rad nagradio je tri hora po $1000 dollara za kupovinu novih haljina.


Pored Glavnog imama Neimarlije, ef. Mujagića iz Albanya, ef. Delića iz Hartforda, u programu i sesijama su učestovali mr. Idriz-ef. Budimlić, imam BHICNY, Ahmedin ef. Mehmedović – imam iz Utice, Zinaid-ef. Granić iz Carlisle, Begzudin-ef. Jusić iz Mechanisburga – Harrisburg, Amsal-ef. Memić iz Utice, Šaban-ef. Šlivar iz Syracusea.

Srdačne čestitke svim učesnicima programa, kao i Odboru domaćina na čelu sa predsjednikom Deniso Klapijom i članovima zajednice koji su odradili tehničke dio pripreme od narudžbe/spremanja i posluživanja više bogatih obroka.

VRHOstali prilozi:
» IFTARI U VAKUFSKIM KUHINJAMA
Bošnjaci.Net | 04. March 2024 16:56
» ERDOGAN S ČLANOVIMA PREDSJEDNIŠTVA BIH
Anadolu Agency (AA) | 02. March 2024 16:18
Ostali prilozi istog autora:
» IFTARI U VAKUFSKIM KUHINJAMA
04. March 2024 16:56
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif