Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Teme


Biznismen Muhamed Pršeš sa adresom u Švicarskoj
U POTRAZI ZA ZDRAVLJEM, OBIŠAO MNOGE SVJETSKE KLINIKE, A LIJEK PRONAŠAO U RODNOM GORAŽDU
Procitaj komentar

Autor: Namik Alimajstorović, BHDInfodesk
Objavljeno: 02. October 2023. 18:10:25
U potrazi za zdravljem, obišao mnoge svjetske klinike, a lijek pronašao u rodnom Goraždu
Svakodnevno smo svjedoci da ogroman broj bolesnika iz Bosne i Hercegovine traži lijek u inostranstvu, kako se to obično kaže u specijaliziranim i prestižnim klinikama. Rijetko se može pročitati da su bolesnici iz inostranstva našli lijeka kod naših ljekara u domaćim bolnicama. Medijska agencija BHDINFODESK iz Birminghama donosi vam jednu takvu priču koju nam je, kako reče, sa zadovoljstvom prenio Goraždak Muhamed Pršeš, biznismen koji dugi niz godina živi i radi u Švicarskoj, jedno vrijeme je boravio u Dubaiju, a trenutno se u Manili bavi eksportom radne snage sa Filipina u evropske zemlje.

"Već duže vrijeme imam problema sa srcem, imao sam dva srčana udara, prvi je bio 2009. godine u Švicarskoj, drugi 2018. u Dubaiju, svoju priču započinje Muhamed pa nastavlja. Naravno, kao i svi bolesnici tražio sam lijeka svom oštećenom srcu u prestižnim bolnicama u Švicarskoj, Dubaiju i na Filipinima. Nažalost, ne da ga nisam našao, već mi je nakon tih operativnih zahvata bivalo sve gore. Šta da vam kažem prilikom zadnje operacije u Dubaiju 2019. godine na prestižnoj svjetskoj klinici s vrhunskim ljekarima desila se takva greška koja me je mogla stajati života. Naime, ljekari su prilikom operacije zaboravili gazu i, naravno, kao posljedica nastupila je sepsa od koje su me jedva spasili. I pored svih zahvata i terapija moje zdravstveno stanje nije popravljalo, prijatelji su mi sugerisali da pomoć potražim na Klinici za srce u Tuzli, te sam se odlučio da i to pokušam, zakazao sam termin, međutim, kada sam pocetkom augusta mjeseca došao u rodno Goražde moji najbliži su me počeli govoriti da u lokalnoj bolnici imaju specijalistu za srčane bolesti, koji je do sada mnogima pomogao. Sa skepsom sam otišao na ugovoreni pregled u goraždansku bolnicu gdje me je dočekao specijalista interne medicine i subspecijalista kardiologije dr. Mirzet Adrović, koji mi je nakon detaljnog pregleda rekao da ima terapiju za mene koja će sigurno pomoći. Tako je i bilo, dr. Adrović mi je napravio “koktel” terapiju koja je iz mog tijela za 18 dana izbacila 22 litra vode i omogućila da moje srce normalno funkcioniše. Prije uzimanja ove terapije teško sam se kretao i već nakon nekoliko dana sam osjetio olakšanje, a sada mogu čak i trčati, što je prije bilo nezamislivo u jednom dahu ispričao je Muhamed. Ležeći u goraždanskoj bolnici i uspoređujući je sa svim svjetskim klinikama gdje sam tražio lijek, čovjek jednostavno ne može u prvi mah povjerovati da mu se ovo dešava i da je svoj lijek pronašao kod dr. Mirzeta Adrovića. Šta drugo reći nego jedno veliko hvala dr. Adroviću i njegovom timu iz male goraždanske bolnice koja ima jednog tako velikog stručnjaka."


Inače, dr. Mirzet Adrović uposlenik je Kantonalne bolnice u Goraždu. Svoje znanje je sticao u Bosni i Hercegovini, potom na Institutu za kardiovaskularne bolesti na Dedinju u Beogradu, zatim u Centru za srce u Tuzli, te na mnogim evropskim kongresima i, naravno, tokom dugogodišnjeg rada u Kantonalnoj bolnici u Goraždu kao jedini kardiolog na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona.

VRHOstali prilozi:
» HANA KRCIĆ - ĐAK GENERACIJE
Bošnjaci.Net | 21. June 2024 16:12
» DR. AHMED SMAJLOVIĆ - DOBRO KOJE TRAJE
MINA | 18. June 2024 17:16
» PRISJETIMO SE I UGLEDAJMO NA NAŠE SLAVNE I ZNANE LJUDSKOSTI
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 15. June 2024 17:29
» FARKO - IKONA NAŠE (BAŠ)ČARŠIJE
Ferhat Korajac | 03. June 2024 14:25
» PROVIĐENJE ‒ DŽAMIJA ADAMIRA JERKOVIĆA U LASTVI
Bošnjaci.Net | 01. June 2024 15:27
Ostali prilozi istog autora:
» MOJA BOGDA SNA
19. November 2023 14:57
» “HAMAJLIJA ZA BOSANSKU KUĆU”
21. November 2022 18:07
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif