Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


LIJEP TI JE OSMJEH, VUČKO NAŠ
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac
Objavljeno: 23. August 2023. 14:08:47
Svakako si, kao onaj lijepi „lipicaner“ ali nažalost mazga guslarska iz Laktaša, kvari ti taj „konjski rod“ i značaj tvoga osmjeha.

Kada bi istinski imao dovoljno pameti, koju nemaš, da se prije svega oslobodiš ovoga nacionalističkog velikosrpskog „krda“ iz ergele, guslara Milorada Dodika i njegove kupler „darodajke“ Željke ili njegove čuvarke njegovih hemeroida, parlamentarke Sanje Vulić, duboko uvučene u njegovu stražnjicu, kao i brojnih drugih seljačkih izroda iz Bosne, mogao bi ličiti na lijepog srpskoga „lipicanera“ sa osmjehom.

Vučko sa svojim vučićima, sada me upravo i vraćate u vrijeme mojih „brucoških“ studentskih dana na Elektrotehničkom fakultetu, u tvome bliskom susjedstvu, budućeg pravaša, kada nisam shvatio upute i razmišljanja genijalnog matematičara Dragoslava Mitrinovića, koji je veoma prepoznavao ta „pravaška i bogoslovska“ lica i blagovremeno ih upućivao na te studije.

Istina je, da je pravni fakultet bio stotinjak metara od našeg fakulteta, a Bogoslovija je bila na Karaburmi.

Ništa čudno i neobično za takvog genijalca i vizionara, kao vrsnoga matematičara, da vam apriori čita i spoznaje vaš horoskop, kao i vaše zle nakane u dolazećoj agresiji na našu Bosnu i Hercegovinu, upravo uz pomoć vašeg pravaškog scenarija i uz Božiju pomoć tih svršenih bogoslova u redovima SPC-a.

U međuvremenu i bosanski ovčar i svinjogojac iz Laktaša, švercer cigareta „ronhilla“ sa beogradskih ulica, priključuje se vašoj ergeli, sa pjesmama junaka sa Kosova i guslama Marka Kraljevića, kako bi zajednički ustrojili taj vampirski, ubojiti „srpski svet“ sa vašim nacionalističkim ubitačnim pohodima i masakrima nedućnog našeg građanskog življa do genocida u Srebrenici, Prijedoru i inim drugim teritorijama!

Nažalost, pitamo se da li ste svi zajedno postali „Srbijanci“ kao dio toga lažnog “srpskoga sveta“ ili su vam bili potrebni i veliki Srbi iz Bosne, koje je sa zaraženim DNK nalazima, izrodila i neka jadna i čemerna Bosanska majka, u crno zavijena sa svojim rodom i porodom?

Za vaše zasluge „velikosrpskih boraca“ iz vremena „balvan revolucije“ sa svojim voždom Slobodanom, ostvarili ste genocidnu tvorevinu Republiku srpsku, ali nikako ne možete realizirati i njegove planove sa Gazimestana da i Republika Kosovo pripadne vama.


Eto, našao se jedan pametan i hrabar Kosovar, gospodin Kurti koji vam veli: „Neće biti ta Republika srpska, na sjeveru Kosova“!

Kako li vas je lijepo i primjereno naslikao i spoznao vaše osvajačke namjere, kao sjenu vaših genocidnih ubitačnih pohoda na susjednu vam Bosnu i Hercegovinu.

Šta reći, već bravo gospodine Kurti, jer kao bivši parlamentarac Savezne Skupštine u Beogradu u Vijeću Republika i pokrajina, ostao sam na Titovom putu, dok su mnogi skrenuli sa njega i otišli u nacionalističke, osvajačke vode.

Poslije raspada naše prelijepe Juge, ostalo je pravo svakoj državi kao i pokrajinama da se ustroje po željama svoga naroda, što znači i našim Kosovarima, ali bez tzv. „Republike srpske“ sa sjevera Kosova, kao slike i prilike svih osvajačkih dejstava i ubitačnih radnji njihovih razbojnika, uz blagosiljanje i vjerodostojnika SPC-a.

Istina je, dok je nekadašnji Mile guslar švercovao cigarete po Beogradu, a njegov mentor Vučko sa „kalašnjikovim“ i svojim mentorom Šešeljom obilazio ratišta iznad Sarajeva, dotle sam priznajem švercovao bioskopske karte za film u 20 oktobru, slavnom Dragoslavu Šekularcu - Šekiju, za iznos od moje mjesečne stipendije, ali sam ipak po završetku studija gradio i izgradio i Smederevski kombinat sa visokom peći i čeličanom, te novu elektrolizu i zlataru u kombinatu RTB u Boru.

Ostaje mi uspomena i sjećanje, na voljenog druga Tita i našeg razgovora, sa zajedničkog ručka u Boru, prilikom puštanja u rad nove zlatare, koju sam i gradio kao glavni inžinjer za automatizaciju procesa.

Isto tako i pomena je vrijedno istaći i moj lični verbalni duel sa Slobodanom Miloševićem, kao tvorcem „balvan revolucije“ početkom devedesetih godina, na zajedničkom zasjedanju oba vijeća u Saveznoj Skupštini SFRJ, upravo na ovu temu.

Na moj upit drugu Slobi: „Druže predsjedniče, da li znate da će te odgovarati na vašu „balvan revoluciju“ isti je odgovorio, da je to njegov narod zahtjevao od njega.


Gazihmestan i balkanski kasapin Slobodan Milošević!


Da, možda nešto slično, kao što je i prethodne godine na Gazihmestanu poručio svojim Srbima, da njih ne smije niko da bije!

Na njegovu sreću, odletio je svome Bogu na njihov nebeski svijet prije slova pravde iz Haga, ali su nam zato ostali i njihovi (Slobini i Franjini, anđeli iz Karađorđeva) kao nebeski izaslanici, po zlu znani sljedbenici svih svojih mentora, guslar iz Laktaša i orguljaš iz Mostara.


Siledžija po svojoj ustaljenoj praksi, poput miša glodara ili pacova stalno grize temelje našega sistema, nebi li ga totalno urušio.

Miš glodar i pacov guslar iz Laktaša, ovih dana traži pomoć od Orbana, Erdogana i Alijeva, jer je na pomolu finansijska katastrofa u Republici srpskoj, koju je teško prebroditi.


Dodiku neće pomoći niti Orbanova kobasica, niti Erdoganova kafica, a još manje gas iz Azerbedžana, možda da mu priskoči u pomoć Putin svojim narednim dolaskom, sa njegovom votkom.
Sve u svemu, teško je stati u kraj ovoj domaćoj životinji, da li je „velikosrpska mazga“ miš pacov glodar ili bik laktaške rase, kada se ispusti iz sopstvenih torova, veoma je opasan i po svoje sugrađane.

VRHOstali prilozi:
» HITLER SA BLISKOG ISTOKA
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 04. December 2023 21:42
» NACIONALNA I DRŽAVOTVORNA SVIJEST BOŠNJAKA
Aziz Hurem | 04. December 2023 21:13
» JASTREBOVI U BOŠNJAKA, NA RESPIRATORIMA U ALUMINIJSKOJ FOLIJI
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 04. December 2023 20:49
» KISSINGEROVE MANTRE O BOSNI
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 30. November 2023 19:29
» MULJ U KOJEM PLIVAJU GMIZAVCI
Elmedina Muftić | 29. November 2023 14:08
» „DRMA MI SE NA ŠUBARI CVEĆE“
Sead Zubanović | 28. November 2023 16:07
» SVEČANA AKADEMIJA U FRANKFURTU - DIJAGNOZA I PORUKE BOŠNJACIMA
Mr. sci. Džavid Begović | 28. November 2023 15:43
» ZAPOSTAVLJENA UKRAJINA-RAT I NEMOĆ U SJENI SVJETSKE POLITIKE
Božidar Proročić, književnik i publicista | 27. November 2023 17:42
» OSTAVITE SREBRENICU NA MIRU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 26. November 2023 16:06
» BOSNO I HERCEGOVINO, SRETAN TI DAN DRŽAVNOSTI! (2)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 26. November 2023 13:04
» GLAS ZA BOSANSKU NEUTRALNOST
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 25. November 2023 12:44
» ŠOK
Aziz Hurem | 24. November 2023 14:29
» OTVORIMO „KRIMINALNU ALUMINIJSKU FOLIJU“, VRIJEME JE!
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 24. November 2023 14:17
» IMA LI KRAJA STRADANJU NAPAĆENOG PALESTINSKOG NARODA?
Zijad Bećirević | 23. November 2023 17:28
» I „SKAJ“ APLIKACIJA JE „MAHSUZIJA“ BOŠNJACIMA
Sead Zubanović | 20. November 2023 15:52
» U SUSRET UNIJI BOŠNJAČKE DIJASPORE
Mr. sci. Džavid Begović | 20. November 2023 14:36
» SJEĆANJE NA PROŠLOST POGLED NA BUDUĆNOST-DAN SANDŽAKA DANAS
Božidar Proročić, književnik i publicista | 19. November 2023 23:09
» NARATIV ZDRAVOG RAZUMA I MORALNOG STAVA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 18. November 2023 13:15
Ostali prilozi istog autora:
» ŠTA SE TO VALJA IZA GRMA U MOSTARU?
01. November 2023 19:36
» KADIJA TE TUŽI, KADIJA TE SUDI
01. October 2023 13:07
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif