Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


LIJEP TI JE OSMJEH, VUČKO NAŠ
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac
Objavljeno: 23. August 2023. 14:08:47
Svakako si, kao onaj lijepi „lipicaner“ ali nažalost mazga guslarska iz Laktaša, kvari ti taj „konjski rod“ i značaj tvoga osmjeha.

Kada bi istinski imao dovoljno pameti, koju nemaš, da se prije svega oslobodiš ovoga nacionalističkog velikosrpskog „krda“ iz ergele, guslara Milorada Dodika i njegove kupler „darodajke“ Željke ili njegove čuvarke njegovih hemeroida, parlamentarke Sanje Vulić, duboko uvučene u njegovu stražnjicu, kao i brojnih drugih seljačkih izroda iz Bosne, mogao bi ličiti na lijepog srpskoga „lipicanera“ sa osmjehom.

Vučko sa svojim vučićima, sada me upravo i vraćate u vrijeme mojih „brucoških“ studentskih dana na Elektrotehničkom fakultetu, u tvome bliskom susjedstvu, budućeg pravaša, kada nisam shvatio upute i razmišljanja genijalnog matematičara Dragoslava Mitrinovića, koji je veoma prepoznavao ta „pravaška i bogoslovska“ lica i blagovremeno ih upućivao na te studije.

Istina je, da je pravni fakultet bio stotinjak metara od našeg fakulteta, a Bogoslovija je bila na Karaburmi.

Ništa čudno i neobično za takvog genijalca i vizionara, kao vrsnoga matematičara, da vam apriori čita i spoznaje vaš horoskop, kao i vaše zle nakane u dolazećoj agresiji na našu Bosnu i Hercegovinu, upravo uz pomoć vašeg pravaškog scenarija i uz Božiju pomoć tih svršenih bogoslova u redovima SPC-a.

U međuvremenu i bosanski ovčar i svinjogojac iz Laktaša, švercer cigareta „ronhilla“ sa beogradskih ulica, priključuje se vašoj ergeli, sa pjesmama junaka sa Kosova i guslama Marka Kraljevića, kako bi zajednički ustrojili taj vampirski, ubojiti „srpski svet“ sa vašim nacionalističkim ubitačnim pohodima i masakrima nedućnog našeg građanskog življa do genocida u Srebrenici, Prijedoru i inim drugim teritorijama!

Nažalost, pitamo se da li ste svi zajedno postali „Srbijanci“ kao dio toga lažnog “srpskoga sveta“ ili su vam bili potrebni i veliki Srbi iz Bosne, koje je sa zaraženim DNK nalazima, izrodila i neka jadna i čemerna Bosanska majka, u crno zavijena sa svojim rodom i porodom?

Za vaše zasluge „velikosrpskih boraca“ iz vremena „balvan revolucije“ sa svojim voždom Slobodanom, ostvarili ste genocidnu tvorevinu Republiku srpsku, ali nikako ne možete realizirati i njegove planove sa Gazimestana da i Republika Kosovo pripadne vama.


Eto, našao se jedan pametan i hrabar Kosovar, gospodin Kurti koji vam veli: „Neće biti ta Republika srpska, na sjeveru Kosova“!

Kako li vas je lijepo i primjereno naslikao i spoznao vaše osvajačke namjere, kao sjenu vaših genocidnih ubitačnih pohoda na susjednu vam Bosnu i Hercegovinu.

Šta reći, već bravo gospodine Kurti, jer kao bivši parlamentarac Savezne Skupštine u Beogradu u Vijeću Republika i pokrajina, ostao sam na Titovom putu, dok su mnogi skrenuli sa njega i otišli u nacionalističke, osvajačke vode.

Poslije raspada naše prelijepe Juge, ostalo je pravo svakoj državi kao i pokrajinama da se ustroje po željama svoga naroda, što znači i našim Kosovarima, ali bez tzv. „Republike srpske“ sa sjevera Kosova, kao slike i prilike svih osvajačkih dejstava i ubitačnih radnji njihovih razbojnika, uz blagosiljanje i vjerodostojnika SPC-a.

Istina je, dok je nekadašnji Mile guslar švercovao cigarete po Beogradu, a njegov mentor Vučko sa „kalašnjikovim“ i svojim mentorom Šešeljom obilazio ratišta iznad Sarajeva, dotle sam priznajem švercovao bioskopske karte za film u 20 oktobru, slavnom Dragoslavu Šekularcu - Šekiju, za iznos od moje mjesečne stipendije, ali sam ipak po završetku studija gradio i izgradio i Smederevski kombinat sa visokom peći i čeličanom, te novu elektrolizu i zlataru u kombinatu RTB u Boru.

Ostaje mi uspomena i sjećanje, na voljenog druga Tita i našeg razgovora, sa zajedničkog ručka u Boru, prilikom puštanja u rad nove zlatare, koju sam i gradio kao glavni inžinjer za automatizaciju procesa.

Isto tako i pomena je vrijedno istaći i moj lični verbalni duel sa Slobodanom Miloševićem, kao tvorcem „balvan revolucije“ početkom devedesetih godina, na zajedničkom zasjedanju oba vijeća u Saveznoj Skupštini SFRJ, upravo na ovu temu.

Na moj upit drugu Slobi: „Druže predsjedniče, da li znate da će te odgovarati na vašu „balvan revoluciju“ isti je odgovorio, da je to njegov narod zahtjevao od njega.


Gazihmestan i balkanski kasapin Slobodan Milošević!


Da, možda nešto slično, kao što je i prethodne godine na Gazihmestanu poručio svojim Srbima, da njih ne smije niko da bije!

Na njegovu sreću, odletio je svome Bogu na njihov nebeski svijet prije slova pravde iz Haga, ali su nam zato ostali i njihovi (Slobini i Franjini, anđeli iz Karađorđeva) kao nebeski izaslanici, po zlu znani sljedbenici svih svojih mentora, guslar iz Laktaša i orguljaš iz Mostara.


Siledžija po svojoj ustaljenoj praksi, poput miša glodara ili pacova stalno grize temelje našega sistema, nebi li ga totalno urušio.

Miš glodar i pacov guslar iz Laktaša, ovih dana traži pomoć od Orbana, Erdogana i Alijeva, jer je na pomolu finansijska katastrofa u Republici srpskoj, koju je teško prebroditi.


Dodiku neće pomoći niti Orbanova kobasica, niti Erdoganova kafica, a još manje gas iz Azerbedžana, možda da mu priskoči u pomoć Putin svojim narednim dolaskom, sa njegovom votkom.
Sve u svemu, teško je stati u kraj ovoj domaćoj životinji, da li je „velikosrpska mazga“ miš pacov glodar ili bik laktaške rase, kada se ispusti iz sopstvenih torova, veoma je opasan i po svoje sugrađane.

VRHOstali prilozi:
» MEHMEDALIJA DIZDAR JE RIBLJA KOST U ČETNIČKOM GRLU
Sead Zubanović | 16. July 2024 17:40
» ATENTAT NA TRUMPA OTVORIO JE BROJNA PITANJA
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 16. July 2024 14:40
» DOKLE SRAMNA POLITIKA SRPSKIH ZVANIČNIKA U ODNOSU NA ŽRTVE GENOCIDA?!
Prof. dr. Husein Muratović | 14. July 2024 18:35
» VUČIĆEV PA SRPSKI PARANOIZAM
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. July 2024 20:59
» HELEZ I BEOGRADSKI ULIČARI
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 11. July 2024 23:50
» ALIJA IZETBEGOVIC AND SREBRENITZA, POST - GENOCIDE
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 10. July 2024 16:58
» OBMANA
Avdo Metjahić | 08. July 2024 20:15
» PRIJEDLOG MINISTRU ODBRANE BOSANSKE ARMIJE ZUKANE HELEZU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 08. July 2024 15:02
» U PRIJEDORU MARŠIRALA, MARŠIRALA VUČIĆEVA GARDA
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 08. July 2024 01:40
» SREBRENICA - BOLNI PUT OD SJEĆANA DO PRAVDE
Božidar Proročić, književnik i publicista | 07. July 2024 17:23
» MOSTARSKI „LISKALUCI“ TRAJNO SU NA SNAZI
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 07. July 2024 16:08
» DRAŠKO ĐURANOVIĆ - SIMBOL BORBE ZA PRAVEDNO NOVINARSTVO
Božidar Proročić, književnik i publicista | 06. July 2024 17:09
» PRVI CJELOVIT BOSANSKI TEFSIR
Dr. Mustafa Prljača | 02. July 2024 16:07
» KAKO JE I ZAŠTO PROPAO IZRAELSKI PROJEKAT U GAZI?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 02. July 2024 15:07
» POLITIKA U ISLAMU
Mehmed Meša Delić | 01. July 2024 21:11
» APEL NA OPREZ BOŠNJACIMA U DOMOVINI I SVIJTU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 30. June 2024 16:01
Ostali prilozi istog autora:
» OJ, SAFETE – SAJO, SARAJLIJO!
22. January 2024 17:43
» ISTINA JE BOLNA
14. January 2024 15:28
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif