Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


KOORDINACIJA BORAČKIH SAVEZA I ORGANIZACIJA TK OSUDILA ŠUTNJU NA SASTANKU U KONJICU
PREDSJEDNICI SDP, NS I NIP-A NISU POŽELJNI U SREBRENICI!
Procitaj komentar

Autor: Hayat
Objavljeno: 04. July 2023. 16:07:55
Koordinacija boračkih saveza i organizacija Tuzlanskog kantona, koja okuplja 20 boračkih udruženja, izražava svoje razočarenje i osuđuje brutalne uvrede izrečene na nedavnom sastanku vladajuće koalicije na nivou Bosne i Hercegovine u Konjicu, posebno od strane Milorada Dodika.

Uz žaljenje, Koordinacija boračkih saveza i organizacija TK je poručila liderima stranaka da nisu poželjni na obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici i ukopu žrtava u Memorijalnom centru Srebrenica Potočari.

Koordinacija boračkih saveza i organizacija Tuzlanskog kantona u svom sastavu ima 20 boračkih udruženja i to: RVI, OPŠiPB, DB, Zlatni ljiljani, sa područja tzv. RS, a isti su pripadali 28. diviziji KOV. Ovim putem želimo da iskažemo svoje razočarenje obzirom na brutalne uvrede koje su izrečene na sastanku vladajuće koalicije sa nivoa BiH u Konjicu od strane Milorada Dodika, a na koje nisu reagovali predsjednici stranaka SDP, NS i NiP-a.

Koordinacija boračkih saveza i organizacija Tuzlanskog kantona igra važnu ulogu u zaštiti prava boraca i njihovih porodica, te promoviranju dostojanstva žrtava genocida u Srebrenici.

Uz podršku boračkih udruženja poput RVI, OPŠiPB, DB i Zlatnih ljiljana, čiji su članovi pripadali 28. diviziji KOV, Koordinacija se bori za očuvanje tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Saopćenjem koje je su izdali iz Koordinacije boračkih saveza i organizacija TK, jasno je da su razočarani zbog nedostatka reakcije predsjednika stranaka SDP, NS i NiP-a na uvrede izrečene na sastanku vladajuće koalicije. Izražavaju gnušanje prema ideji da navedene osobe prisustvuju obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici i ukopu žrtava u Memorijalnom centru Srebrenica Potočari.

S gnušanjem odbijamo pomisao da navedeni budu prisutni na obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici i ukopu žrtava istog u Memorijalnom centru Srebrenica Potočari.

Naglašavajući važnost zaštite dostojanstva porodica žrtava genocida u Srebrenici, kao i mira i spokoja šehida ukopanih na mezarju u Potočarima, Koordinacija boračkih saveza i organizacija TK jasno poručuje da osobe koje su šutjele i ignorirale uvrede nisu poželjne u njihovom prisustvu.

U cilju zaštite tekovina odbrambeno oslobodilačkog rata dostojanstva porodica žrtava genocida u Srebrenici, kao i mira i spokoja šehida ukopanih na mezarju u Potočarima poručujemo onima koji su ćutke i pognute glave slušali bezočne uvrede NISTE POŽELJNI!, – saopćeno je iz Koordinacije boračkih saveza i organizacija TK.

VRHOstali prilozi:
» ŽUBOR ISTINE ŠTO U VALOVIMA ZAPLJUSKUJE NAS
Ferhat Korajac | 21. July 2024 16:01
» LIJEP PRIMJER BOŠNJAKA ULMA: HAJRAT - ŠADRVAN
Bošnjaci.Net | 15. July 2024 14:58
Ostali prilozi istog autora:
» BEĆIROVIĆ: EU NAS NE ŽELI!
17. January 2024 20:00
IKCGusinje2.jpg
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif