Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


Drugovi Ćamić, Vojin i Edin
HEJ DRUGOVI JELI VAM ŽAO, ŠTO SE SISTEM KOD BOŠNJAKA RAŠTIMAO
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac
Objavljeno: 16. June 2023. 16:06:47
Čitam sa portala i prenosim riječi Gradimira Gojera: “Kada se Bošnjaci probude iz dubokog sna, bit će suviše kasno“!

Gojer nastavlja, kazao je i to da, prema njegovim riječima, marionetsko-izdajničku, oktroiranu Vladu FBiH s ministrima koji su nesposobni za svoje resore treba rušiti od prvog dana.

“Pošto su izdajnici, ne treba im dati tzv. prvih stotinu dana. Rušiti na svaki način. Odmah!!! Neprijatelja države BiH Christiana Schmidta protjerati iz BiH što hitnije! Pozivam članove Predsjedništva BiH Željka Komšića i Denisa Bećirovića da brane Ustav BiH i pokrenu sve potrebne postupke za protjerivanje Christiana Schmidta koji grubo gazi demokratiju u BiH i Ustav FBiH. Zakleli ste se na Ustav, to Vam je obaveza”, dodaje.

Također, naglasio je i to da “u nevjerovatno bezobzirnom križarskom pohodu Srbija i Hrvatska uz pomoć domaćih izdajnika čereče međunarodno priznatu članicu UN-a BiH”, ali kada se “iz dubokog sna Bošnjaci probude bit će suviše kasno”. /citat sa portala G.G./

Apsolutno u cjelosti podržavajući našeg uglednog građanina i visokog intelektualca, dokazanog patriot i Bosanca, gospodina Gradimira Gojera, prisjećam se i slogana višegodišnje najveće stranke u Bošnjaka, SDA, njenih utemeljitela i brojnih veoma sposobnih, kvalitetnih i domoljubnih kadrova.
Bilo je i zadovoljstvo čitati i njihov slogan, koji je istinit, imajući u vidu jedinstvo u svakome pogledu u našim uslovima i našem okruženju i našim potrebama.

Međutim, dolaskom nove vlasti ovaj slogan i nije više tako aktuelan, šta to bijaše sa deklarisanim “jedinstvom“, jer na scenu prema mojim ličnim razmišljanjima dolazi novi slogan od nosioca vlasti SDP-a i njegovih kadrova:
“Borba za čovjeka i državu“ za koji i lično smatram da je lažan, populistički i demagoški, jer je njegov cilj i značenje već ranije dokazan, dok je njihov Neka bio premijer u ranijem sazivu vlade Federacije.
Dakle, u ovome period formiranja vlasti uletjeli su poput uspješnog trkača Bolta na stotinu metara, u kandže dokazanih nacionalista i agresorskih elemenata i sa desne i sa lijeve naše strane, domovine Bosne i Hercegovine.
Zajednički, razbiše ovo proklamovano jedinstvo u Bošnjaka, jer su upravo neki njihovi Bošnjaci i kumovali svim ovim procesima i nakanama braće “rušitelja državnog sistema“ od HDZ ai SNSD-a i njihovih čelnika Dragana Čovića i Milorada Dodika.

Svakako sui m u tome i najveše pripomogli miševi i pacovi ili preletači ili po riječniku Željke Cvijanović neki “papci“, nama veoma poznati.

Uzaludne su sada i demagoške tirade in eke besmislene slavopojke premijera Nermina Nikšića, već ranije dokazanog “srbomrzca“ iz afere znane kao “Aluminj iz Mostara“.

Možda bi sada on lično vjerodostojno znao i umio da našoj javnosti i građanima, oven am jedine napadnute i opljačkane domovine Bosne i Hercegovine, tako slikovito i jasno definiše i pojasni“ ko su to izdajnici, a koji su to patrioti “kako bi se i mi svi građani, konačno znali orijentisati i za svake naredne izbore.


Njegov indentitet kao čelnika ove nove vlasti, kao i brojnih njegovih ministara, u svakome slučaju nije utemeljen na čovječnosti i ljudskosti, jer sa svim svojim pajdašima i izabranim koalicionim partnerima, velikim nacionalistima i rušiteljima naše države i sistema institucija, biti u dosluhu sa vjerom i nacijom, njihovim statusom u udobnim državnim foteljama i enormnim finansijskim primanjima, nikako ne definiše građanski put i potrebe nužnog stremljenja ka takvoj opciji vladanja, kvalitetnog zajedničkog suživota, zaborava ružnih dogašaja iz nedavne prošlosti i ostvarenja bolje nam i jače dostojanstvene budućnosti i za naše dolazeće mlađe generacije.

Daleko su ovi „natureni“ kadrovi u vlasti od naših patriota, jer prije nam liče na Mešinu definiciju „ulizica“ i nije na odmet i da se ponovi za naše čitaoce i širu javnost:
Činjenice nam ukazuju da su se neki novi „foteljaši u vlasti“ utrkivali, od Neuma, do Mostara i Banja luke, kako bi sa nacionalistima riješavali neke manje probleme, a krupne su i dalje gurali pod tepih.

Njihova korektna komunikacije, na nogama kod Dodika i Čovića, bila im je mjerilo i dovoljna za usmjeravanje vode, da li Neretve ili Vrbasa sa Drinom, na njihove mlinove, što je možda i uspjeh u odnosu na prethodne.

Možda, da ovo potraje do konačnog rasturanja ove nam jedine domovine, pa da se što više i što prije selimo u Evropu sa civilizacijom i demokratijom.

Šta vam još reći, poštovani moji sugrađani i čitaoci, poslije svega ovoga napisanog, ostaje mi samo dobronamjerna sugestrija mojim dobrim Bošnjacima i mojim komšijama sa Vratnika i mojim Bosancima iz lijepe naše domovine, a članovi ste ove najveće vaše stranke da što prije, hitno održite vaš kongres stranke, kako bi vam se vaši najbolji kadrovi, a ima ih mnogo, što prije uhvatili u koštac sa deretizacijom sopstvenih redova, ako ima još miševa i pacova koji nisu izbjegli, da se pripremite svojski za naredni izborni ciklus jer vas domovina zove i da zajednički sa dokazanim probosanskim snagama, a ima ih i u drugim strankama, počistite genetski nacionalizam i brojne nacionaliste, koji nas ubijaju već godinama gore od fašizma. Sretno i živjeli.

VRHOstali prilozi:
» SAMO ZAJEDNO MOŽEMO SPRIJEČITI NOVE GENOCIDE
Emir Ramić | 10. December 2023 13:20
» SVJEDOK VREMENA – ONI SU NA GUBITKU!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 10. December 2023 05:05
» LEVIJATAN U PALESTINI
Dr. Sead Alić | 08. December 2023 15:45
» BOŠNJAČKI DUH I ZAPADNA KULTURA
Mehmed Meša Delić | 06. December 2023 17:28
» HITLER SA BLISKOG ISTOKA
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 04. December 2023 21:42
» NACIONALNA I DRŽAVOTVORNA SVIJEST BOŠNJAKA
Aziz Hurem | 04. December 2023 21:13
» JASTREBOVI U BOŠNJAKA, NA RESPIRATORIMA U ALUMINIJSKOJ FOLIJI
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 04. December 2023 20:49
» KISSINGEROVE MANTRE O BOSNI
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 30. November 2023 19:29
» MULJ U KOJEM PLIVAJU GMIZAVCI
Elmedina Muftić | 29. November 2023 14:08
» „DRMA MI SE NA ŠUBARI CVEĆE“
Sead Zubanović | 28. November 2023 16:07
» SVEČANA AKADEMIJA U FRANKFURTU - DIJAGNOZA I PORUKE BOŠNJACIMA
Mr. sci. Džavid Begović | 28. November 2023 15:43
» ZAPOSTAVLJENA UKRAJINA-RAT I NEMOĆ U SJENI SVJETSKE POLITIKE
Božidar Proročić, književnik i publicista | 27. November 2023 17:42
» OSTAVITE SREBRENICU NA MIRU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 26. November 2023 16:06
» BOSNO I HERCEGOVINO, SRETAN TI DAN DRŽAVNOSTI! (2)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 26. November 2023 13:04
» GLAS ZA BOSANSKU NEUTRALNOST
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 25. November 2023 12:44
» ŠOK
Aziz Hurem | 24. November 2023 14:29
» OTVORIMO „KRIMINALNU ALUMINIJSKU FOLIJU“, VRIJEME JE!
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 24. November 2023 14:17
Ostali prilozi istog autora:
» ŠTA SE TO VALJA IZA GRMA U MOSTARU?
01. November 2023 19:36
» KADIJA TE TUŽI, KADIJA TE SUDI
01. October 2023 13:07
» LIJEP TI JE OSMJEH, VUČKO NAŠ
23. August 2023 14:26
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif