Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


BEĆIROVIĆ PRIMIO BIVŠEG PREDSJEDNIKA VIJEĆA SIGURNOSTI UN DIEGA ARRIJU
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 22. May 2023. 18:05:53
Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović, povodom godišnjice prijema BiH u UN, organizovao prijem za bivšeg predsjednika Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija Diega Arriju.

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s bivšim predsjednikom Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija Diegom Arrijom. Dr. Bećirović i ambasador Arria razgovarali su o historijskom značaju prijema Bosne i Hercegovine u Ujedinjene nacije i aktuelnim izazovima sa kojima se suočava Bosna i Hercegovina.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović naglasio je da je prijemom u UN Bosna i Hercegovina stupila na međunarodnu pozornicu kao međunarodno priznata i nezavisna država.

„Danas obilježavamo 31. godišnjicu od prijema Bosne i Hercegovine u Ujedinjene nacije. Dvadeset drugog maja 1992. naša država je zaokružila svoj međunarodni identitet kao nezavisna, suverena i jedinstvena zemlja nakon demokratski provedenog referenduma i proglašenja nezavisnosti. Zato 22. maj 1992. godine smatram jednim od najznačajnijih datuma u historiji naše zemlje“, poručio je dr. Bećirović.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović zahvalio je na podršci koju je ambasador Diego Arria pružio Bosni i Hercegovini tokom i poslije agresije na našu zemlju.

„Ovo je prilika da još jednom iskreno zahvalim, u ime građana Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, svim prijateljskim državama, međunarodnim zvaničnicima, brojnim vladinim i nevladinim organizacijama koji su bili uz Bosnu i Hercegovinu u jednoj od najtežih faza u našoj viševjekovnoj historiji naše zemlje. Izražavam posebnu zahvalnost na svemu što ste učinili za širenje istine o Bosni i Hercegovini, ambasadore Arria“, rekao je dr. Bećirović.

Tokom susreta, venecuelanski diplomata i bivši predsjednik Vijeća sigurnosti UN-a Diego Arria zahvalio je članu Predsjedništva BiH dr. Denisu Bećiroviću na prijemu u Predsjedništvu BiH. Tom prilikom, on je rekao da je samo Bosna i Hercegovina članica Ujedinjenih nacija i da je to nezaobilazna i trajna činjenica. Ujedinjene nacije su pale na ispitu u Bosni i Hercegovini i zato je obaveza međunarodne zajednice da ispravi nepravdu prema ovoj staroj evropskoj zemlji.

VRHOstali prilozi:
» FILM NEGIRA GENOCID NAD BOŠNJACIMA
Bošnjaci.Net | 28. September 2023 16:43
» ODRŽANA 31. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SARAJEVA
Bošnjaci.Net | 27. September 2023 18:36
» U KRAGUJEVCU DOKTORIRAO MEDO Š. GUTIĆ
Bošnjaci.Net | 27. September 2023 15:43
» VJEČNO NAM IME, BOŠNJACI!
Akademik dr. Ferid Muhić | 27. September 2023 15:13
Ostali prilozi istog autora:
» FILM NEGIRA GENOCID NAD BOŠNJACIMA
28. September 2023 16:43
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif