Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Komentari


JASTREBOVI KRIMINALCI SU ODLEPRŠALI, OSTALI SU “ULIZICE“ HDZ-A
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac
Objavljeno: 20. May 2023. 00:05:29
Evo nam, upravo nove vlasti u vladi Federacije, sa poslušnicima i „ulizicama“, bez znajnja i kompetencija za neke oblasti.
Primjeri su brojni, za svakoga od izabranih ministara, reklo bi se ponešto, ali primjeri premijera Nermina Nikšića, ministra vanjskih poslova Edina Konakovića i ministra za energetiku, industriju i rudarstvo Vedrana Lakića, su očiti primjeri njihove hrabrosti sa licemjerstvom i drskošću, preuzimanja nepodobnih fotelja, za njihove bolesne ambicije.


Nisu dorasli svome pozivu, bez obzira na neke njihove diplome bez odgovarajućeg iskustva ili konkretne njihove poštene namjere, već viđene iz dosadašnjeg perioda u vlasti.

Tako se premijer Nermin Nikšić, stari-novi premijer, vraća ponovno u fotelju vlasti, koju je sramotno i za javnost viđeno i poznato, kriminalni sistem djelovanja u firmi Aluminij, sa planetarnim kriminalcem i velikim nacionalistom Mijom Brajkovićem, u zajedničkoj diobi finansijskoga kapitala tzv. radničkoga od 44%, u vidu dionica.

Podjelili su Hrvatima obilatan iznos, Bošnjacima djelimično po sedam dionica, radnicima srpske nacionalnosti „duplo golo“.

Upravo, nadajući se da će za novog ministra energetike, industrije i rudarstva doći zaista, veoma iskusan i sposoban novi ministar, koji će moći znalački i hrabro ući na kapiju ove „tobožnje“ propale firme, ili istinski pokrenuti i stečajni proces, a ne nastaviti i činiti kriminalne propuste i njihovih prethodnika Fadila Novalića i Nermina Džindića, kao da im je sve to babovina.

Ostaje nam „ludom vjerovanje“ čitajući biografiju, sa radnim „sposrtskim iskustvom“ bez industrijskog djelovanja u dosadašnjem periodu, da bi se mogao uhvatiti u koštac sa „lukavim latinima“ iz HDZ-a i lične poslušnosti ili ulizničkog ponašanja prema Neki.

Da li će se istinski, novi ministar Vedran Lakić, emocijonalno odnositi i prema svojim koalicionim partnerima, kadrovima HDZ-a i SNSD-a, kakav mu je bio i tematski magistarski rad, ili će mu Dragan Čović i jarani, možda ponuditi i neko dodatno angažovanje u Športskom klubu „Zrinjski“, kako bi zajednički sa Izraelcem Amirom Grossom Kabirijem, konačno iskoristio u cjelokupnu infrastrukturu, preostale firme Aluminija?

Da li će se i dalje izraelski dolari, slijevati na žiro račun HDZ-a ili za najam vile na Dedinju, njihovoj ambasadi u Beogradu, za guslara iz Laktaša i „rušilačkog blizanca“ Draganovog, Milorada Dodika tzv. „putinovca“?

Naša javnost, treba da zna, da su svi prethodnici vlada Federacije, od premijera do miniostara za energetiku, istovjetno ponašali, do konačne propasti i pada tzv. „hercegovačkog giganta“ na položaj patuljka, sa planetarnim kriminalom i gubicima od pola mikijarde maraka, kao da je „vuk pojeo magarca“ ostali su grobari.


Sa poštovanjem i izuzetkom, jednog od bivših ministara gospodina Reufa Bajrovića, koji je jedini uletio i sagorio u ovoj firmi Aluminij, poput ptice Feniksa iz pepela, od strane HDZ-a, želeći uvesti u firmu „depolitizaciju“ odnosa i poslovanja firme.

Dakle, nije bio ničiji poslušnik niti „ulizica“ već su ga namjerno njegovi nadređeni htjeli, neupućenog ubaciti među hrvatske jastrebove, lopove i kriminalce, od Mije Brajkovića, Ive Bradvice i inih saradnika do Dragana Čovića i njegovih „uvlakača u stražnjicu ličnu i HDZ-a“!
Aluminijski jastrebovi i njihovi „čistokrvni“ hranioci!

Zato i ovoga puta, kako sam to svojevremeno pisao i ministru Reufu Bajroviću, ponavljam i novom ministru Vedranu Lakiću:
Poštovani ministre energetike, industrije i rudarstva u Vladi Federacije, gospodine Vedrane Lakiću, naši stari mudri ljudi bi govorili: „Ptica koja visoko leti nisko pada“ a posebno ako je golubica i ako se nađe iznad jastrebovog gnijezda. Pišem ti na samom startu tvoga imenovanja, veoma kritično i sa dobrim namjerama, sa pozicije iskusnog i prekaljenog privrednika i stručnjaka, u želji da te tako mladog i pametnog ali i neiskusnog malo i usmjerim ili podučim, da si ptica golubica u jatu jastrebova ili jagnje koje je zalutalo u jazbinu vukova, te kako se trebaš ponašati na izazovnoj funkciji, veoma kompleksnoj u našim mafijaškim i kriminalnim uslovima privređivanja.


Bijela golubica visoko leti dok je jastrebovi ne ulove!

Nažalost, naš mlađani ministar Reuf bio je sam, pa je naivno dirnuo u ovo jastrebovo gnijezdo, koje su svojevremeno njihovi bojovnici agresorskim pohodima osvojili, uzurpirali, protjerali i diskriminirali sve ostale, koji su bili bez „čistokrvne“ Isusove krvi Oca nacije, Poglavnika i njihovih doglavnika i drugih mafijaša i kriminalaca koji su se u međuvremenu već 20 godina kotili u svojoj jazbini.

Domaće vlasti i pojedinci u njoj, kao ulizice i podaničko-poltronski elementi, tapšali su ih i, povlađivali, a za to vrijeme međunarodni faktori nijemo su posmatrali našu radničku golgotu, pogotovo Bošnjaka i Srba, skrojenu u duhu i prema zakonima Herceg-Bosne, sa ciljem realizacije strateškog interesa Hrvatske u firmi Aluminij.

Odlepršali su jastrebovi, preko Jadrana do Pantovčaka i Zagreba, sa ulovom i dragocjenostima ove nam domovine i njene radničke klase, bez odgovora i kazni za svoja nedjela, a nama radnicima, posebno srpske nacionalnosti, ostala je već punih osam godina, da se povlačimo po sudovima, tražeći svoja prava u dionicama ili bilo kakvom obeštećenju.


Evo, ovih dana otišao je i Fadil Novalić i ministar Nermin Džindić i Jelka Miličević, ta podanička trojka HDZ-a i njihovih koalicionih partnera u vlasti, bez odgovornosti i službenog nužnog stečaja u firmi Aluminij, sa nekim tajnovitim mešetarenjem unutar same firme i ustupanja postojeće infrastrukture, nekim Izraelcima, Kinezima i sl. kriminalcima, a „dolarska cisterna“ ulazi na vrata HDZ-a i njihovih podanika.

VRHOstali prilozi:
» NAGRADA ZA LJUDSKA PRAVA I DRUŠTVENI AKTIVIZAM “RIFAT RASTODER“
Božidar Proročić, književnik i publicista | 18. June 2024 14:04
» CRNA GORA I KURBAN BAJRAM PRAZNIK RADOSTI I ZAJEDNIŠTVA
Božidar Proročić, književnik i publicista | 15. June 2024 15:59
» IN MEMORIAM DR. OMER ĐURBUZOVIĆ
Božidar Proročić, književnik i publicista | 14. June 2024 14:14
» GLASAJTE JAMAALA BOWMANA
Bošnjaci.Net | 11. June 2024 21:10
» STRANKA NYANS NA IZBORIMA ZA EVROPSKI PARLAMENT
Bošnjaci.Net | 08. June 2024 17:12
» OTVORENO PISMO ANDRIJI MANDIĆU
Božidar Proročić, književnik i publicista | 25. May 2024 12:33
» 21. MAJ DAN HRABROSTI, SLOBODE I JEDINSTVA - JEDNA JE CRNA GORA
Božidar Proročić, književnik i publicista | 20. May 2024 14:31
» GRANADA
Zineta Subašić | 19. May 2024 15:32
» BOŠNJACI, SVJEDOČIMO DA JESMO
Mr. Senahid Halilović | 10. May 2024 18:11
» MEHMET-METO ZENKA MOSTOVI MEĐUETNIČKE SARADNJE U CRNOJ GORI
Božidar Proročić, književnik i publicista | 08. May 2024 16:52
» BRANE
Haris Hojkurić | 01. May 2024 16:10
Ostali prilozi istog autora:
» OJ, SAFETE – SAJO, SARAJLIJO!
22. January 2024 17:43
» ISTINA JE BOLNA
14. January 2024 15:28
» DOSTA NAM JE SRBOVANJA!
05. January 2024 16:27
» ZAŠTO ĆUTI NERMIN NIKŠIĆ?
29. December 2023 17:04
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif