Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Sport


Sarajevo: 18. SP dijaspore BiH u futsalu od 12. - 14. maja
SPORT, DRUŽENJE, VEZA SA DOMOVINOM 18. SP DIJASPORE BIH U FUTSALU
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 11. May 2023. 21:05:42
Svečano izvlačenje grupa i parova obavit će se u petak, 12.05.2023. godine, u hotelu „Hollywood“ na Ilidži, sa početkom u 18 sati, a sve utakmice igraju se u subotu, od 9 sati i 30 minuta, u Kulturno sportskom i rekreativnom centru Ilidža, u dvorani “Sabit Hadžić”.

Od sutra (petak, 12. 05. 2023), pa do nedjelje, 14. maja 2023. godine, u Sarajevu će se održati 18. po redu Svjetsko prvenstvo dijaspore Bosne i Hercegovine u futsalu koje tradicionalno, svake godine, organizuje Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine (SSD BiH), krovna organizacija bh. dijaspore.

Takmičarski dio najvećeg sportskog događaja u bh. dijaspori koji se, na zadovoljstvo svih, ove godine održava u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, održat će se u subotu, 13. maja 2023. godine, u Kulturno sportskom i rekreativnom centru Ilidža, u dvorani “Sabit Hadžić”, sa početkom od od 9 sati i 30 minuta.


Sutra, u petak, 12. maja 2023. godine, u hotelu „Hollywood“ na Ilidži, sa početkom u 18 sati, obavit će se svečano izvlačenje grupa i parova.

- SP u futsalu je najmasovnija manifestacija okupljanja mladih porijeklom iz BiH u cijelom svijetu. Prvenstvo se održava svake godine u drugoj državi gdje su domaćini naša udruženja ili savezi građana BiH koji tamo ţive. Evo, po prvi put, odlukom GO SSD BiH prvenstvo se odrzava u Sarajevu, glavnom gradu, sa ciljem da se naši mladi pokažu i stanovnicima našeg glavnog grada i na taj način iskaţu odanost i ljubav prema svojoj domovini. Prijedlog da se ove godine SP održi u Sarajevu je jednoglasno prihvaćen. Domaćin je SSD BiH, a pokroviteljstvo su prihvatili članovi Predsjedništva BiH gospodin Ţeljko Komšić i gospodin Denis Bećirović. Posebno želim istaći da su i dvije općine iz Sarajeva, Stari Grad i Novi Grad naši partneri i da podrţavaju i sponzoriraju ovo prvenstvo. Ova manifestacija ima veliki značaj za dijasporu BiH. Mi ovdje okupljamo mlade koji su rođeni izvan granica BiH i to je prilika da se upoznaju, sklope prijateljstva i budu kasnije u kontaktu i na taj način proširuju našu bosanskohercegovačku zajednicu, sa težnjom da se čuva naša kultura, jezik, tradicija i da se ne zaboravi domovina, - kaže Hasan Šehović, predsjednik SSD BiH i RG za sport.


Po pravilima organizatora jednu zemlju u kojoj žive građanke i građani BiH u svijetu može predstavljati samo jedna ekipa. Prema riječima gospodina Šehovića, interes za SP uvijek je veliki. Za Prvenstvo u Sarajevu prijavljeno je 14 ekipa iz 14 zemalja.

SSD BiH je povodom SP planirao i niz drugih aktivnosti ovih dana u Sarajevu. Između ostalih, u petak, 12. maja 2023. godine, u vremenu od 10 do 12 sati održat će se i sastanak članova i članica Glavnog i Nadzornog odbora na kome će se razgovarati o dosadašnjim aktivnostima, ali i planu rada u narednom periodu. Planirane su i posjete zvaničnim institucijama Sarajeva i BiH, kako bi ih upoznali sa aktvinostima SSD BiH i razgovarali o eventualnim zajedničkim projektima, a posebno je ovo vazno nakon formiranja vlasti na svim nivoima, poslije zadnjih izbora.

Sve ekipe bit će smještene u hotelu „Hollywood“ na Ilidži, u neposrednoj blizini dvorane u kojoj će se održati prvenstvo.

Prema našim informacijama, većina ekipa danas kreće na put ka Sarajevu. Svim ekipama ţelimo sretan put, prijatan boravak u domovini i uspjeh na SP. /SSDBIH, RG za informisanje/

VRHOstali prilozi:
» PRIJE 40 GODINA U SARAJEVU OTVORENE 14. ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE
Anadolu Agency (AA) | 08. February 2024 14:05
» RUSIJA JAČA KRIZU U BOSNI I HERCEGOVINI
Bošnjaci.Net | 31. January 2024 20:18
» TOKOM LJETA ORGANIZOVAT ĆE ČETIRI FUDBALSKA KAMPA U AMERICI, ENGLESKOJ I BIH
Namik Alimajstorović, BHDInfodesk | 29. January 2024 15:09
» ALŽIRSKI FUDBALER ATAL OSUĐEN U FRANCUSKOJ ZBOG OBJAVE O GAZI
Anadolu Agency (AA) | 05. January 2024 14:19
» DARKO NESTOROVIĆ: FUDBALSKI KLUB AL ARABI JE MOJA PORODICA U KUVAJTU
Namik Alimajstorović, BHDInfodesk | 03. December 2023 00:23
Ostali prilozi istog autora:
» HANA KRCIĆ - ĐAK GENERACIJE
21. June 2024 16:12
JamalBowman204.jpg
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif