Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


UZ JUBILEJ:
BOŠNJACI.NET DA NAS I U BUDUĆEM VREMENU SAVIJA OKO SEBE I UJEDINJUJE U NAŠEM DJELOVANJU ZA DOMOVINU
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 25. January 2023. 04:01:52
Izuzetno poštovani i uvaženi gospodine Krcić,

Čast mi je i naročito zadovoljstvo da Vama lično čestitam jubilarnu 20. godišnjicu postojanja najčitanijeg web magazina BOŠNJACI.NET i da na ovaj način izrazim svoju veliku zahvalnost Vama i Vašim saradnicima. Dvije decenije nas izuzetno profesionalno, uz posebnan pristup, informirate o dobrim i ponekad manje ugodnim vijestima, događajima, ali i dijelite sa nama divne priloge o našoj bogatoj historiji, vjeri, tradiciji, kulturi, nauci, mladima, sportu, itd. i prepoznajete i empatično nam promovirate sva naša odličja i vrijednosti ukazujući nam ispravan put.

Za mene je web Magazin BOŠNJACI.NET od prvog dana mnogo više od svega što možemo na njemu naći i pročitati. To je mjesto gdje svi dnevno po više puta rado “dođemo”, kraće ili duže se zadržavajući, kao u svoju “mirisnu kuću”, pa neka tako i ostane, uz želju da nas bude što više, da smo skupa, da se ni po čemu ne dijelimo, da skupa radimo i budemo zanavijek u vjeri i s vjerom za bolje sutra za sve nas, ujedninjeni, umreženi i pomažući jedni druge.

Mag. Dženeta Halilović
Savjetnica, Zamjenica Ambasadora Bosne i Hercegovine
u Švicarskoj Konfederaciji i Kneževini Lihtenštajn

U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine sam 30 godina, a trenutno angažirana u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Švicarskoj Konfederaciji i Kneževini Lihtenštajn sa sjedištem u Bernu. Nadam se da svojim radom pokazujem da predstavljam državu Bosnu i Hercegovinu na najbolji mogući način, jer mi je izuzetno stalo do mirne, demokratske i prosperitetne moje jedine domovine - ljepotice u srcu Evrope - jedine zemlje na svijetu u obliku srca, moje i naše Bosne i Hercegovine. Stalo mi je do mira, pravde i prosperiteta u mojoj zemlji, u Evropi i cijelom Svijetu. Doduše, kaže se da uvijek može više i bolje...

A želim da dosanjam “San o mojoj domovini”: da moja Bosna i Hercegovina bude ekonomski jaka, politički snažna, geopolitički važna, država sa najmanjom stopom nezaposlenosti, nultom stopom korupcije, sa najvećom stopom visokoobrazovanih ljudi, sa najboljom infrastrukturom, najboljim zdravstvom, školstvom, naučno-istraživačkim centrima i institutima, najvećim privrednim rastom, razvijenom i rastućom ekonomijom, društvom koje njeguje, razvija i ponosi se svojim jedinstvom različitosti, smatrajući to neprocjenjivim bogatstvom.

Dijelim sa Vama skromnu želju iz mog bosansko-hercegovačkog/sandžačkog srca i duše za sve drage Bošnjakinje i Bošnjake kojima smo jedni drugima sestre i braća i istinski imamo jedni druge u srcu, ma gdje bili širom Dunjaluka, a to je da budemo ujedinjeni u dobru i činimo sve da budemo uzor ma gdje bili, u bilo kojem društvu, pokazujući najboljeg sebe, a promovirajući jedinstvom djelovanja naše vrijednosti uz poštovanje, dijalog i toleranciju života sa svim dobronamjernim ljudima.

Velika mi je želja da BOŠNJACI.NET bude i u budućem vremenu uvijek tako iskrenog i velikog srca za sve Bošnjakinje i Bošnjake, da nas savija oko sebe i ujedinjuje nas u našem djelovanju, našoj beskrajnoj i bezuslovnoj ljubavi i nadi u svjetlije godine ispred nas, ma gdje bili diljem Dunjaluka.

Poštovani gospodine Krcić, ponovo Vam puno HVALA za sve što činite.
Hvala i svim našim prijateljima koji su sa nama i uz nas koji želimo i radimo na tome da imamo bolji i pravedniji Svijet.

Maksuz Vas selamim i želim svako dobro.

Mag. Dženeta Halilović
Savjetnica, Zamjenica Ambasadora Bosne i Hercegovine
u Švicarskoj Konfederaciji i Kneževini Lihtenštajn
Bošnjaci.Net
Esad Krcić, glavni urednik

Es-selamu alejkum,
Poštovani g. Esad Krcić!

U povodu 20.godišnjice rada web magazina Bošnjaci.Net, u svoje lično ime i u ime Islamske zajednice u Republici Sloveniji, upućujem vam iskrenu čestitku. Ovom prilikom želimo istaći da je web magazin Bošnjaci.Net imao veoma važnu ulogu u afirmiranju izgradnje džamije u Ljubljani kao i drugim aktivnostima Islamske zajednice u Republici Sloveniji u proteklom periodu.

Nesumnjivo Vaš portal odigrao je važnu ulogu u protekle dvije decenije kada je riječ o očuvanju bošnjačkog identiteta, a pogotovo među Bošnjacima u dijaspori. Sjećamo se perioda kada nije bilo društvenih mreža i kada je portal Bošnjaci.Net izvršavao važnu misiju informiranja našeg naroda o svim vjerskim, kulturnim, političkim, sportskim kao i ostalim aktivnostima širom svijeta.

Vjerujemo da će web magazin Bošnjaci.Net i u budućnosti nastaviti sa pomoviranjem kulture i historije bošnjačkog naroda, te svojim ukupnim radom doprinijeti očuvanju i izgradnji univerzalnih ljudskih vrijednosti.

Uz ponovne čestitke, primite iskreno poštovanje.

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Republici Sloveniji
mr. Nevzet Porić, muftija

Zamjenica premijera Vlade Republike Kosovo Emilija Redžepi uputila je čestitku u povodu 20 godina Bošnjaci.net:

- "Čestitam portalu Bošnjaci.net na 20 godina uspešnog rada u obaveštavanju Bošnjaka o aktuelnim dešavanjima, promovisanju kulturne baštine, istorije i jezika Bošnjaka, bez obzira gde se nalaze i žive. Vaš rad u promovisanju slobode Bošnjaka, slobodnog društva u celini i demokratskih vrednosti je od izuzetnog značaja. Želim Vam još mnogo uspešnih godina rada u interesu vaše redakcije, i svih Bošnjaka, ma gde bili. Kao zamenica premijera za pitanja nevećinskih naroda i zaštite ljudskih prava u Vladi R. Kosova, ali i kao predsednica Nove Demokratske Stranke, stojim na raspolaganju za svaki vid saradnje i podrške", napisala je u čestitci.


Esadu Krciću šaljem veliku čestitku u povodu 20-te godišnjice poznatog portala Bošnjaci.Net, kao izuzetno zaslužnoj osobi koja ga je oblikovala od ideje - do sada već nezamjenjive platforme za lansiranje bošnjačkog glasa i bošnjačke istine širom cijelog svijeta - svima, a prije svega prognanim i iseljenim Bošnjacima... Hvala Ti - jer znam i jer sam svjedok Tvog velikog rada od samog početka agresije na Bosnu i Hercegovinu, koji si započeo u Njemačkoj, zemlji Tvog rada, a nastavio u New Yorku, u koji si odselio s porodicom prije 24 godina....

Sretno!

Dr. Ibrahim Kajan


Uvaženi Esade Krciću,
Redakciji Bošnjaci.net i cijenjenim saradnicima čestitam jubilej – 20 godina uzorite borbe na braniku istine i principa pravednosti svih ugrozenih naroda, a posebno Bošnjaka – 20 godina svjetla u medijsko/političkoj magli bosanskohercegovačke stvarnosti.Posebno tebi, uvaženi uredniče web magazina Bošnjaci.net, gospodine Esade Krciću, upućujem iskrene čestitke na upornosti i briljantnom vođenju ovog tako popularnog i cijenjenog portala.

Sretno i uspješno dalje.

S poštovanjem,
Šukrija MeholjićUdruženje žrtava i svjedoka genocida i Udruženje "Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa" uputili su čestitku u povodu jubileja Bošnjaci.Net:

- U povodu jubilarnih 20 godina neumornog rada portala BOŠNJACI.NET, u ime nas i naših članova izražavamo iskrenu zahvalnost za podršku u našem radu, za podršku u promovisanju istine, za podršku bez kalkulacija, za podršku bez koje bi naša dijaspora bila uskraćena za mnoge informacije iz naše Domovine.
Dragi i poštovani, urednici, novinari, tehničari i svi ostali koji ste dio tima portala BOŠNJACI.NET, HVALA VAM i želimo da sa istim žarom, sa istim entuzijazmom da nastavite pružati informacije i širite istinu kao što ste to radili i do sada.

Č E S T I T A M O!- piše u čestitci Murat Tahirović, predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Munira Subašić, predsjednica Udruženja "Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa".
Čast i ponos je biti dio tima koji dvadeset godina istrajava u borbi za interpretaciju istine o agresiji i genocidu, političkom, kulturnom, tradicijskom osvješćivanju Bošnjaka.
Dvadeset godina postojanja Bošnjaci.net, dokaz je kvaliteta i kontinuiteta. Istina kao univerzalna vrijednost put je do pobjede. Bošnjaci.net baštine istinu kao oružje i dvadeset godina pobjeđuju medijski marak koji je zavladao BiH i Sandžakom.

Bošnjaci.net su most između Bošnjaka i matice Bosne, trajna borba na putu do pobjede istine i zadovoljenja pravde.

Sretna dvadeseta godišnjica postojanja Bošnjaci.net.
Elmedina Muftić


Bošnjaci.net portal koji spaja i upoznaje Bošnjake diljem dijaspore.
Ispred Bošnjaka u Danskoj upućujem srdačne čestitke povodom 20-tog godišnjice vašeg rada.
Prvenstveno sam počašćena što sam dio vašeg portala i tima saradnika. Dali ste nam priliku da svoje tekstove predstavimo vašim vrijednim čitateljima u dijaspori i domovini.
Objavom raznih stavova dajete podršku svakom pravednom i iskrenom autoru, da svojim riječima dotakne i probudi svijest i pohvale akcije dobročinstva.
Vaš uspjeh je i uspjeh sviju nas.
Dijaspora vam se zahvaljuje a domovina po dobru pamti.

Hvala vam.
Enisa Malićević
U ime Instituta za istraživanje genocida Kanada i u svoje ime Esadu Krciću, glavnom i odgovornom uredniku i redakciji Bošnjaci net čestitam veliki jubilej, 20 godina uspješnog rada.
Svojom pojavom i svojim angažmanom Bošnjaci.net su dali ogroman doprinos očuvanja i jačanju bošnjačkog nacionačlnog bića, multidimenzionalne države Bosne i Hercegovine i Sandžaka.
Ono što posebno želim istaći jeste doprinos ovog portala kulturi sjećanja na zločine agresija i genocida u Bosni i Hercegovini. Svojim tekstovima, kolumnama i istraživačkim projektima Bošnjaci.net su uvijek bili na strani istine, pravde, žrtava agresije i genocida.
Bošnjaci.net su branili istinu o agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocidu nad njenim građanima, te pravdu za žrtve tih zločina.
Esadu Krciću i redakciji Bošnjaci.net želim još mnogo uspješnog rada u veoma važnoj misiji pravdenog informisanja.

Dr. Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada


Poštovani Esade,
poštovana redakcijo web portala Bošnjaci.net,
koristim priliku da vam, u ime Udruženja "Zavičajno društvo Plavljana i Gusinjana" Sarajevo, i u svoje lično ime, čestitam veliki jubilej 20 godina postojanja i rada.

Nemjerljiv je vaš doprinos u buđenju svijesti Bošnjaka i istinitom obavještavanju javnosti o svim bitnim, ali i o bolnim temama, o kojima mnogi drugi ne smiju ni šaptati, a kamoli pisati.

Uz iskrenu želju da još dugo trajete, želim svima vama koji ste dio ove priče, a posebno tebi Esade, puno zdravlja, svako dobro u životu i mnogo uspjeha u radu.

Srdačan selam iz šeher Sarajeva,

Suad Ibrahimagić,
predsjednik Udruženja
ZDPiG SarajevoPoštovani članovi redakcije Bošnjaci net i vjerni čitaoci!

Velika mi je ponos i čast što sam jedan od onih koji su od samog početka dio ovog projekta. Iako sam radio za mnoge medijske kuće, iskreno se obradujem kad mi neko kaže da me je oblikovao rad na portalu Bošnjaci net. Ne vjerujem da ima neki medij koji bi se mogao pohvaliti s vjernijom publikom, a tu je mnogo uglednih ljudi, poput bivšeg i sadašnjeg Rejsuleme, ljudi i svijeta obrazovanja i nauke, kulture, sporta...Svako je na ovom portalu dobio podršku i afirmaciju.
Humanitarne akcije, u koje je bio uključen portal, bile su uvijek uspješno završene, najviše po zasluzi Glavnog i odgovornog urednika, dragog, Esada Krcića, koji u svemu ovome troši svaki minut svog slobodnog vremena, a često i pauze na poslu.
Preko ovog portala su mnogi stekli velika prijateljstva, izdali knjige ili pomogli nekom da ih izda, stekli samopouzdanje u životu zbog pozitivnih primjera koje često portal promovira itd.
Trebalo bi mnogo vremena za poborojati sva dobra koja se podrazumjevaju kad se rekne - Bošnjaci net!
Imena saradnika i njihova zvanja bi bili ponos svakom mediju, koji bi ih dobro plaćao za taj rad, a ovdje su okupljeni iz patriotskih razloga, godinama pišu bez ikakve naknade, još uz to su među prvima koji pomažu humanitarne akcije portala.
Molim dragog Allaha da dadne dobro zdravlje dobrom Esadu Krciću, pa da ovaj projekat potraje barem još ovoliko godina, a da do tad, neko izraste u njegovog dosljednog nasljednika!

Hairli bila godišnjica, zdravi i veseli svi bili!

Muhamed Mahmutović, pisac


Nekako sa računa, da čovjek sa dvadeset godina prelazi iz faze "rane / lude mladosti" u zreliju osobu.

Sa dvadest godina portal Bošnjaci.net je postao istinski bosanski / bošnjački mudri starac, koji neprestano uči, opominje, brine, upućuje, bdije nad sudbinom svoga naroda, zavičaja, države.

Na toj ljubavi, trudu i neiscrpnoj energiji od srca čestitam dvadesetogodišnjicu postojanja, prije svega glavnom uredniku, neumornom gospodinu Esadu Krciću, njegovom timu, kao i svim saradnicima, koji su dali svoj doprinos da se ovaj prepoznatljivi brend iz NY proširio cijelim dunjalukom.

Još puno jubileja, uspjeha snage, motivacije u budućem radu od srca vam želim.

Mensud Alićušić, povremeni saradnik iz Švicarske.
Čestitam na velikom jubileju!
Uvaženi uredniče Krciću, uvaženi članovi redakcije magazina Bošnjaci.net,
Rijetki su ovakvi primjeri, ne samo u regionu, već mnogo šire, da na čistom entuzijazmu radi i opstaje novina elektronskog formata pune dvije decenije, i da ni u jednom trenutku ne posustane već uvijek svježa drži visoki informativni ali i analitički nivo medijskog izvještavanja kakvim bi se mogli pohvaliti još samo oni iza kojih stoje velike medijske kuće i izdašni državni budžeti. Čestitam vam na tome, ali i na svemu što ste istovremeno činili i postigli na gradnji kolektivnog pamćenja jednog naroda kada je upravo to trebalo Bošnjacima, kojima se sa svih strana preporučivao i preporučuje zaborav.
U ovom trenutku se mora pomenuti da je za ovaj veliki jubilej najzaslužniji čovjek koji ima rijetko urođenu visoku svijest o značaju ovakvog medijskog projekta, i rijetko urođenu visoku odlučnost da se samo istrajnim radom može stići do ovako važnih datuma i jubileja, a znamo da je to naš Esad Krcić, čovjek i naš prijatelj, kojem ovim putem upućujem posebnu čestitku i priznanje za ovaj veliki datum.
Hvala Bošnjaci.net što ste učinili i što činite da se istina o našem narodu ispisuje i ostane upisana u živom i arhivskom prostoru koji je već odavno postao prostor verifikacije postojanja ili nepostojanja - medijskom prostoru.

Hazbija A Kalač


Poštovani ahbabu, Esadu Krciću,

25. januara 2023. godine navršava punih 20 godina zvaničnog rada web magazina Bošnjaci.Net
Najiskrenije čestitamo redakciji web magazina Bošnjaci.net - 20 godina zvaničnog rada.

Svjesni smo koliki trud i upornost su bili neophodni da bi se uspjelo u ovom poslu i drago nam je što vidimo da je izuzetan napor koji je sve ove godine ulagala redakcija web magazina Bošnjaci.net. Web magazin Bošnjaci.net su svojim prisustvom odavno prerasle u našim zajednicama širom svijeta kao naša snaga, da nastavimo putem istine i podizanja svijesti Bošnjaka, za očuvanje, kako Bosne i Hercegovine, tako i Sandžaka, kao homogene teritorije bošnjačkog naroda... Posebno imponuje što ste uvijek znali da u prvi plan stave zajedničke nacionalne interese Bošnjaka širom svijeta, čime su izrasle u značajan faktor promovisanja jedinstvenog bošnjačkog duhovnog prostora...
Hvala vam!
Ponosan sam, što sam dio redakcije - web magazina Bošnjaci.net.

Redakciji i saradnicima web magazina Bošnjaci.net - želimo mnogo uspjeha i dugo godina izlaženja, na radost nas čitalaca i pratilaca web magazina Bošnjaci.net.
U to ime, moje iskrene i srdačne čestitke, s molbom Uzvišenome da vas sve obilato nagradi i obaspe vas Svojom milošću.

Moji selami uredništvu kao i svim saradnicima.

Publicista:
Alija Kadrić
Geteborg – ŠvedskaČestitam Vam ovaj veliki jubilej sa željom da ga uduplate, na radost svih pisaca i čitatelja.

Habib Mandžić
AustralijaSelam prijatelju!
Za dvije decenije postojanja i rada Bošnjaci.net su svojom uređivackom politikom, kvalitetnim radom, upornošću, pronicljivošću i objektivnošću zaslužili vodeće mjesto u medijskom bosanskohercegovačko, i sandžačkom prostoru tako i bošnjačkoj dijaspori.

Među prvima razbili ste medijsku blokadu koja je godinama bila prisutna spram aktivnosti dijaspore i zahvaljujući vama sada vodeći portali u domovini imaju obaveznu rubriku “DIJASPORA”.

Za 20 godina uspjeli ste u fokus javnost staviti mnogobrojna pitanja od značaja za bh. dijasporu i Bošnjake u cijelini, na tome su vam sigurno svi itekako zahvalni.

Gospodine Krciću opstati 20 godina na medijskom prostoru a pri tome zadržati profesionalne standarde i biti primjer portala kojem se vjeruje, to zaslužuje posebno divljenje i respekt. Hvala vama i vašim saradnicima na tome, hvala na vašoj upornosti da svojim izvještavanjem promovišete ne samo slobodne medije već i slobodu društva u cjelini.

Iz više aspekata naše plodne saradnje, mogu slobodno da konstatujem da ste nam vi najveći saveznici u informisanju javnosti.

S poštovanjem,

Namik Alimajstorović, prvi predsjednik Svjetskog saveza dijaspore BiH i aktuelni urednk portala BHDINFODESK Birmingham


Poštovani Uredniče, draga Redakcijo,

U ovom vaktu, gdje nam je sudbina gorka (BiH), kada smo svi na kušnji, a jauk zaglušio, postoje Bošnjaci.net, čije jedre riječi zvone i ukazuju, pokazuju, puteve otvaraju, edukuju... i insane i "hajvane". No, uzrok našeg jada mnogi ne vide, bolje kazano ne žele vidjeti. Valjda se drže one "da je svaki Tale (Bošnjak, Bosanac) budalina". Oni su uvjereni da im ni Gospodar Svjetova ne može ništa!? E, upravo Bošnjaci.net svojim tekstovima, uz neizostavno informiranje o svim aktualnim zbivanjima, pokušavaju od svakog čovjeka "napraviti" čovjeka, kako bi nam svima bilo ljepše, kako bi se broj oholi i opakih kafira smanjio, a istina i pravda zauzela svoje stanište na cijeloj teritoriji naše jedine domovine. Prepoznatljivi su Bošnjaci.net u vjerodostojnim pričama najrazrodnijeg sadržaja, u kojima se suprotstavljaju sili i nepravdi, a forsiraju čovjeka, bez protekcija ili beneficija. Po mojoj skromno ocjeni najbolji ste bosanskohercegovački portal. Pa, takvi i ostanite!

Sretna Vam 20-godišnjica rada i postojanja!

S poštovanjem,
Ferhat KorajacČestitke od srca za 20 godina više nego uspješnog rada. Ekskluzivnost, autentičnost i visoki nivo tekstova i informacija ostaviće neizbrisiv trag u historiji svjetskig novinarstva i jurnalistike.
Esad Krcić, neumorni borac za istinu, borac za Bosnu, za svoj rodni Sandžak uz veliki trud i odricanje, uz nesebičnu pomoć svojih prijatelja stvorio je platformu za sve progresivne ljude, koji vole slobodu, istinu i pravdu.

U svoje ime i u ime HO Bošnjaci Frankfurta Dijaspore želim se pored čestitki i od srca zahvaliti svom ahbabu Esadu na pomoć koju je pružio našoj organizaciji i to ne samo na samom početku našeg djelovanja, kad nam je bilo najpotrebnije, već i dan danas.

Bošnjaci.net, želim Vam da budete i ostanete, kao što ste i dosad bili, dosljedni Bedem odbrane Bosne i bošnjačkog naroda.
Na hair na inshallah.

Besim Besko Fehratović
HO Bošnjaci Frankfurta i dijaspore
Frankfurt - NjemačkePoštovanom glavnom uredniku Esadu Krciću i redakciji Bošnjaci.net, srdačne čestitke povodom jubilarnih 20 godina postojanja.
Bošnjaci, kao i svi istinoljubivi ljudi, u ovih dvadeset hodina imali su na jednom mjestu informacije analize i predviđanja, podrške dobru i odvraćanje od lošeg. I tako u svim sferama društvenih dešavanja kako na Balkanu tako i širom svijeta sa fokusom na jačanje istine i pravde. Ujedno podizanja svijesti, kulture pamćenja i sjećanja na sve ono što se Bošnjacima dešavalo, dešava i kao upozorenje šta im se može desiti, ukoliko zaborave i ne sačuvaju svoju maticu Bosnu, koja i ako u problemima je jedini garant opstanka svih Bošnjaka i onih drugih koji je doživljavaju za svoju domovinu i druge domovinske prostore na kojim žive Bošnjaci.

Neumoran rad nebrojane dane noći i sate, vaš tim je posvetio podizanju svijesti bitnosti jačanja svog korpusa pripadnosti jedinstvu i jačanju svojih institucija.

U ovom vremenu, ugroženosti i opstanaka Bošnajka vaš rad i djelovanje je od izuzetne važnosti, bar onima kojima je stalo da zaustave sve udare i pohod na asimilaciju koji traje od Berlinskog kongresa pa sve do sada. Nažalost taj trend je sve jači, sada samo na više perfidan i umotan način.

Zato smo zahvalani, svima koji su doprinijeli da Bosnjaci.net traju i nastave sa svojim djelovanjem opšteg dobra.

U ime Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije želimo vam još mnogo uspjeha u budućem radu.

Dr. Mersim Ziljkić, predsjednik BANA.


Poštovana redakcijo i glavni uredniče Esade Krciću, želim da Vam uputim, najtoplije čestitke povodom vašeg decenijskog rada i opstanka.
Dvadeset godina postojanja i rada, znači ozbiljnost, zrelost, mudrost i istrajnost! Vi ste list kome se vjeruje, iz koga se informiše i uči, i želim Vam da tako ostanete. Nadam se da će godine koje su pred nama biti nastavak vašeg uspješnog rada i da će te, ako Bog da, ostati dosljedni svog puta!

Šefadil Ličina!


Eselamu alejkum Esade
Neka bude sa hajrom i od hajra na ovom i budućem svijetu dvadesetogodišnji jubilej Bošnjaci.net
Kada čovjek započinje stvari ovakvog tipa, najčešće napravi skromne projekcije očekivanog u budućnosti. Međutim ako uz to učvrsti svoju ustrajnu namjeru i čestit nijjet, desi se ovo što se desilo vama/svima nama sa Bošnjaci.net
Siguran sam da kada biste počeli listati samo naslove trebalo bi vam vremena i vremena. Svaki od tih naslova i njihovih sadržaja predstavlja dio građevine koja predstavlja kulturu; jasno izrečenih stavova, sjećanja, pogleda, prijedloga, podstreka, reakcija,... U tri riječi; afirmacije, osvešćenja i odbrane bošnjačkog bića i identiteta. A nisu to male i sporedne stvari.
Možda ove 2023. još ne možemo shvatiti i razumjeti, u punom kapacitetu, značaj osnivanja i postojanja Bošnjaci.net-a, ali sam siguran da će se generacije 2122, 2222, 2322. ... godine, sa ponosom i još većim entuzijazmom dičiti ovim datumom.
Ako smo, kao narod okasnili sa razvojem štampanih glasila na početku XX stoljeća, Bošnjaci.net su uhvatili korak s vremenom i novim tendencijama u sferi informisanja i pomicanja istine na početku XXI stoljeća i ja lično vidim tu činjenicu kao najznačajniji iskorak.
Želim vam svako dobro, uspješan i plodotvoran rad i trajanje dok god se produkuje hajir, a na danu Velikog Suda sevapa koliko i slova kojima se brane i afirmišu; vjera, nacija i domovina uz stalnu težnju ka istini.

Uz Mahsuz selam,
Edin ZećirovićČestitka uz jubilej Bošnjaci.net

U današnjem medijskom prostoru, zaista je rijetkost pronaći i pročitati kvalitetne tekstove vezane za Bošnjake, ma gdje se oni nalazili. Na jednom mjestu, uredno složene mogu se naći informacije o svim segmentima života. Ako se nešto značajno dešava vezano za Bosnu i Hercegovinu, ali i Bošnjake općenito, tu su Bošnjaci.net da čitaoce blagovremeno i profesionalno informišu. Siguran sam da ogromna većina Bošnjaka diljem planete, ujutro, uz prvu jutarnju kahvu, pregleda web portal koji je evo već punih 20 godina prisutan u njihovim domovima, kao drag virtualni prijatelj. Neće biti pretjerano ako kažem da su upravo Bošnjaci.net, doprinjeli formiranju kolektivne svijeti Bošnjaka o njihovoj etničkoj i nacionalnoj pripadnosti.
Iza cijelog projekta Bosnjaci.net stoji jedan izuzetan profesionalac, ali iznad svega pošten, dobar i skroman čovjek Esad Krcić. Ono što najviše impresionira kod Esada, naravno osim navedenih osobina, jeste nivo kulturne komunikacije uz obostrano uvažavanje. Što je danas, na žalost, prava rijetkost. Esad je, kao već odavno etablirana ličnost, kako u svojoj zajednici tako i diljem medijskog prostora, uspio steći povjerenje čitaoca i napraviti kvalitetan web portal ali i tim ljudi koji objavljuju tekstove na istom. Ogromno mi je zadovoljstvo što je i moja malenkost dio tog tima.
Sve što smo radili, organizacije sa kojima saradjujem i ja, u proteklom periodu, Bošnjaci.net su uredno i na vrijeme objavljivali. Od organiziranja prvih koncerata klasične muzike u iseljeništvu, preko donatorskih akcija za obnovu porušenih prijedorskih džamija pa do tekstova vezanih za kulturu i umjetnost. Nadam se da smo svih ovih proteklih godina svi zajedno doprinijeli tome da se o Bošnjacima koji žive van domovine, počelo razmišljati na drugačiji način, od ustaljenih stereotipa. Narod smo sa ogromnim kulturnim naslijeđem koje treba njegovati i na ispravan način prezentirati u zemljama u kojima živimo. Web portal Bošnjaci.net, između ostalih značajnih prezentiranja, upravo to i radi.
Poštovani Esade tebi i cijelom timu od srca čestitam na veoma značajanom i vrijednom jubileju.

Samir Hadžalić

VRH


  Dossier: JUBILEJ - 20 GODINA RADA BOŠNJACI.NET
» BOŠNJACI.NET JE POPUT DRINE, BILJEŽI I PAMTI NAJDRAMATIČNIJI PERIOD POVIJESTI BOSNE I BOŠNJAKA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 26.01.2023 15:12
» UZ 20 GODINA BOŠNJACI.NET: PORUKA BOŠNJACIMA
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 25.01.2023 06:50
» DVADESET GODINA WEB-MAGAZINA BOŠNJACI.NET - DVIJE DECENIJE BORBE ZA ISTINU
Božidar Proročić, književnik i publicista | 25.01.2023 06:34
» SRETAN TI ROĐENDAN, BOŠNJAČE MOJ MILI
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 25.01.2023 06:30
» BOŠNJAK BOŠNJACIMA
Said Šteta, književnik i novinar | 25.01.2023 05:39
» UZ DVADESET GODINA WEB MAGAZINA BOŠNJACI. NET
Mehmed Meša Delić | 25.01.2023 05:03
» JUBILEJ – 20 GODINA RADA BOŠNJACI.NET
Esad Krcić | 25.01.2023 03:48

Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif