Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


DUVNJAK: POMOć MEMORIJALNOM CENTRU U POTOČARIMA POTREBNA IZ SVIH NIVOA VLASTI
Procitaj komentar

Autor: Fena
Objavljeno: 11. January 2023. 15:01:43
Predsjednik Kluba delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Jasmin Duvnjak danas je u sklopu redovnih aktivnosti posjetio Memorijalni centar Srebrenica-Potočari gdje je položio cvijeće na spomen obilježja i proučio Fatihu te na taj način odao počast žrtvama genocida.

Duvnjak je obišao i Muzej, arhiv i biblioteku Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari te uime Kluba Bošnjaka tom prilikom uručio donaciju knjiga.

Održao je i radni sastanak s direktorom Memorijalnog centra Emirom Suljagićem, kojem je zahvalio na svemu što radi za tu instituciju koja je, naglašava, veoma bitna za BiH.

- Na incijativu Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta Federacije, budžetom FBiH je osigurano milion KM za istraživačko-arhivske aktivnosti Memorijalnog centra. Uime Kluba Bošnjaka smo ponosni što smo uspjeli da osiguramo da se namjenski jedan milion KM odvoji za rad Centra. Ovaj iznos treba uduplati i smatram da Srebrenicu i ovaj centar ne smijemo reducirati samo na komemoraciju i 11. juli nego da Centar bude taj koji će prenositi istinu o genocidu širom svijeta, - izjavio je Duvnjak Feni.

Uz glas istine o ratu, kako je kazao, Memorijalni centar treba da bude ujedno nosilac mira i tolerancije u cijelom svijetu.

- Djelatnosti ovog centra su posebne, naše društvo mora imati odgovornost i senzibilitet, a iz svih nivoa vlasti se treba pružati direktna pomoć Centru, - poručio je Duvnjak.

Današnja posjeta je posljednja u aktuelnom sastavu Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH te Duvnjak ističe da su se opredjelili da Memorijalni centar posjete 11. januara.

- Danas smo ovdje na datum 11. januara i to je simbolični datum koji nas podsjeća na 11. juli. Ljudi trebaju da dolaze u Srebrenicu svaki dan. Treba dati punu podršku uposlenima Centra koji ispunjavaju plemenitu misiju, koja je okrenuta pokazivanju poštovanja i pijeteta prema žrtvama genocida, te čuvanju kulture sjećanja na genocid, – istakao je Duvnjak.

Foto: FENA

VRHOstali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
JamalBowman204.jpg
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif