Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


ANWAR IBRAHIM IMENOVAN ZA PREMIJERA MALEZIJE
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 24. November 2022. 14:11:54
Danas, 24.11.2022., Anwar Ibrahim je položio zakletvu kao deseti premijer Malezije pred Jang di-Pertuan Agong Alsultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah!

Bivši reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić naglašava da je imenovanje Anwar Ibrahima za premijera Malezije, “dan proslave mog srca i uma, Elhamdulillah!“

Dr. Cerić ističe da se radi o velikom čovjeku: - Anwar Ibrahim je najbolji primjer činjenice da laž ne može opstati, ali da će istina uvijek pobijediti uprkos silama zla.

DR. CERIĆ: Imenovanje Anwar Ibrahima za premijera Malezije je radost srca moga

Bivši reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić je uputio čestitku novoimenopvanom premijeru Anwar Ibrahimu, u kojoj piše:
- Dan proslave mog srca i uma!
Konačno, Allah Subhanahu je nagradio mog brata Anwara Ibrahima iz Malezije za njegovu dugotrajnu patnju zbog lažnih optužbi od strane ljudi koji nemaju ni srce, ni um da su ljudska bića.
Elhamdulillah!
Allahu akbar!
Mustafa Cerić: Day of celebration of my heart and mind

Finally, Allah Subhanahu rewarded my Brother Anwar Ibrahim of Malaysia for his long time suffering because of false accusations by people who have neither heart no mind of descent human beings.
Elhamdulillah!
Allahu Akbar!
Anwar Ibrahim is the best example of the fact that lie cannot survive but that truth will always win despite the forces of evil.
Mabruk, congratulations from the bottom of my heart to my Brother Anwar, to his wife Aziza, to his family and friends, to his glorious Malaysia, to his Majesty King Al-Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah, to his Ummah and Humanty.
May Allah be in Anwar Ibrahim’s protection and give him strength, courage and wisdom to bring the progress and happiness to all good and peaceful Malaysian people and our Ummah! Amin!
Anwar Ibrahim je najbolji primjer činjenice da laž ne može opstati, ali da će istina uvijek pobijediti uprkos silama zla.
Mabruk, čestitam od srca mom bratu Anwaru, njegovoj ženi Azizi, njegovoj porodici i prijateljima, njegovoj slavnoj Maleziji, njegovom Veličanstvu Kralju Al-Sultanu Abdullahu Sultanu Ahmad Shahu, njegovom Ummetu i čovječanstvu.
Neka Allah bude u zaštiti Anwara Ibrahima i da mu da snagu, hrabrost i mudrost da donese napredak i sreću svim dobrim i mirnim Malezijskim ljudima i našem Ummetu! Amin!, - piše u čestitci.

Anwar Ibrahim imenovan je novim premijerom Malezije, u nevjerojatnom povratku čovjeka koji je trebao preuzeti tu dužnost u godinama procvata 1990-ih, no, tada je iznenada smijenjen i zatvoren.
Anwarova koalicija Pakatan Harapan (PH) osvojila je najviše mjesta na izborima održanim tokom vikenda, ali nijedna stranka ili koalicija nije izašla s parlamentarnom većinom od 112 mjesta potrebnom za formiranje vlade.

PH i suparnička konzervativna malajsko-muslimanska koalicija Perikatan Nasional (PN) pod bivšim premijerom Muhyiddinom Yasinom, koja je imala drugi najveći broj mjesta, započele su pregovore o formiranju vlade, pridobijajući manje koalicije u državama Sabah i Sarawak na Borneu kao i Barisan Nasional (BN), savez koji je dominirao Malezijom nekih 60 godina prije historijskog poraza na zadnjim izborima 2018. godine.

Budući da niti jedan nije uspio doći do većine, kralj Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah sastao se s Anwarom i Muhyiddinom, kao i s novoizabranim članovima parlamenta kako bi iznio svoje stavove o tome ko bi trebao voditi novu vladu.

Nakon sastanka u četvrtak, kralj je najavio da će Anwar biti premijer i da će položiti zakletvu na ceremoniji u 17 sati.

VRHOstali prilozi:
» PREMINUO POZNATI BH. GLUMAC ALEKSANDAR SAŠA PETROVIĆ
Anadolu Agency (AA) | 28. January 2023 15:17
» DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA
Bošnjaci.Net | 27. January 2023 14:04
» SVE MOŽE ZA VLAST
Bošnjaci.Net | 27. January 2023 13:42
Ostali prilozi istog autora:
» DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA
27. January 2023 14:04
» SVE MOŽE ZA VLAST
27. January 2023 13:42
» ZAUSTAVITI NOVI ATAK NA SREBRENICU
22. January 2023 14:42
fastvee.gif
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif