Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


NOVA SLOVENSKA PREDSJEDNICA JE KRITIKUJUĆI PREVELIKU UPETLJANOST HRVATSKE U BIH RASKRINKALA SCHMIDTA
Procitaj komentar

Autor: NAP
Objavljeno: 16. November 2022. 13:11:50
Zašto njemačka i američka ambasada i PIC šute o onom na što javno upozorava nova slovenska predsjednica?! Nova slovenska predsjednica je kritikujući preveliku upetljanost Hrvatske u BiH, raskrinkala Schmidta. Schmidt se razotkrio i štiti miješanje Srbije i Hrvatske u BiH: Schmidt kaže da susjedi BiH „strahuju od novog nasilnog sukoba u BiH“ a upravo susjedi BiH kreiraju sukobe i separatizam - pa zašto Schmidt ne reaguje na izjave Milanovića i Plenkovića, oni su mu kreirali izborni zakon, oni „šutaju“ presude Haškog tribunala, MSLJP iz Strazbura..., pita se državni parlamentarac Šemsudin Mehmedović.

"Schmidt je čovjek koji je najavio novu eru u odnosu međunarodne zajednice prema BiH – to je poslanje da se opravda miješanje Hrvatske i Srbije u BiH. Schmidt maskira i zamagljuje stvarnu ulogu Hrvatske i Srbije u BiH. Ne reaguje na izjave Milanovića, Plenkovića, Vućića i Grlić Radmana i njih je svrstao u red onih koji strahuju od sukoba u BiH, kao da mi generiramo sukobe a ne upravo oni koji su agresivni prema BiH. To je jako Miloševićevski. Tako je govorio Milošević dok je slao JNA na BiH. To je brutalno glorificiranje i negiranje stvarne uloge Srbije i Hrvatske. Očito da je njegova misija prikriti trodecenijske aktivnosti, agresije i hegemonije Srbije i Hrvatske i optužiti BiH da je izvor nestabilnosti u regionu. Kad Plenković govori Dodikovim rječnikom o povratku na izvorni Dayton, kad Milanović postaje prateći vokal Dodika i ponižava Majke Srebrenice i omalovažava presude Haškog tribunala, kad Vučić govori o državnoj imovini BiH – onda Schmidt kaže da oni strahuju od sukoba u BiH! Zato snažno pozdravljam izjavu nove slovenske predsjednice koja je javno optužila Hrvatsku za preveliku involviranost u BiH – ta izjava još više razotkriva Schmidtovu ulogu.

Nismo nikad čuli Schmidta da kritikuje Hrvatsku zbog miješanja u BiH. Zašto ovo nismo čuli od Schmidta: od njega smo čuli da Hrvatska strahuje od novog sukoba u BiHa ne da je previše involvirana u BiH! Ali nova slovenska predsjednica je to rekla umjesto Schmidta. Ponizila ga je i razotkrila: Ovo je davno trebao reći Schmidt. Ali nije, a znamo zašto ordenovani nije to rekao. Zašto njemačka i američka ambasada i PIC šute o onom na što javno upozorava nova slovenska predsjednica o prevelikoj involviranosti Hrvatske u BiH?!", navodi Mehmedović.

Mehmedović potom citira Natašu Pirc Musar: „Naravno, ne zaboravljam Hrvatsku, ali ona je malo previše involvirana u ono što se događa u BiH, gdje će se strasti morati malo smiriti. Ali najviše me brine odnos Srbije i Kosova, tako da će ova turneja vrlo vjerojatno biti moje prvo putovanje".

A onda navodi i riječi Schmidta: “Tri etničke grupe i dva dijela zemlje, entiteti, imaju snažan vlastiti identitet u Bosni i Hercegovini. Raspad zemlje krši Dejtonski mirovni sporazum i predstavlja rizik od novog nasilnog sukoba. Međunarodna zajednica, susjedne zemlje u regionu i većina stanovništva u Bosni i Hercegovini se protive tome”.

VRHOstali prilozi:
» MUHABET U NEW JERSEYU SA PROF. MENSUR-EF. PAŠALIĆEM
Bošnjaci.Net | 11. April 2024 02:51
» OBILJEŽEN RAMAZANSKI BAJRAM NA TRGU SLOBODE U TUZLI
Bošnjaci.Net | 11. April 2024 01:46
Ostali prilozi istog autora:
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif