Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Komentari


ŠTA NAM ZNAČI „AUTOGOL“ DENISA BEĆIREVIĆA?
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac
Objavljeno: 23. September 2022. 15:09:39
„Prvi put zajedno u jednoj TV emisiji večeras u studiju N1 trebali su biti kandidati za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda Bošnjaka. Došao je Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a, čiju kandidaturu je podržala ujedinjena opozicija i Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, kandidat koalicije Država. Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i kandidat ove stranke u izbornoj trci za državno Predsjedništvo odbio je sučeljavanje s Bećirovićem i Hadžikadićem. To je kao razlog za napuštanje emisije naveo Denis Bećirović, već u prvim minutama“ /citat sa interneta/
Nažalost, Denis je istinski svojim ponašanjem i napuštanjem ove emisije zabio autogol, sa kojim se možda može i utakmica izgubiti.

Nije mu to trebalo apsolutno, a svi oni koji ga tapšu po ramenima i odobravaju mu ovaj nezahvalni čin i potez, su naša „Balkanska posla“, ne misle mu dobro.

U ovome slučaju svakako je ponajmanje bitan Bakir Izetbegović i njegov izostanak, a bitni su građani- gledaoci ove emisije, TV kuća veoma aktuelna i popularna radi svoga karaktera i profesionalnog odnosa prema svojim gledaocima, izvrsnim kadrovima velikih profesionalaca, uglednog i poštovanog urednika i voditelja emisije PRESSING gospodina Amera Zukića.

Ignorantski odnos prema prisutnom kandidatu, uvaženom profesoru sa Univerziteta u Americi, gospodina Mirsada Hadžikadića i predsjednika stranke „Platiforma za promjene“ istaknutom patriotu i borcu za naše bolje sutra.

Prema svojim ličnim intelektualnim referensama, siguran sam, mnogo bolje i više dokazani je intelektualac, od tzv. doktora Denisa Bećirovića.
Samo djelimični osvrt na njegovu stručnost, dovoljno nam ukazuje na kvalitete ovoga kandidata, građanina i velikog stručnjaka:

„Ključne oblasti ekspertize dr. Hadžikadića u kojima ima više od 30 godina radnog iskustva su informacione tehnologije, uključujući akademska i industrijska zaduženja. Nakon što je doktorirao iz oblasti računarske tehnike na Southern Methodist Univerzitetu u SAD, gdje je boravio kao Fullbright stipendista, 1987. dr. Hadžikadić pridružio se Univerzitetu Sjeverne Karoline u Šarloti, SAD. Njegovo istraživanje obuhvata oblasti analitike, kognitivnih nauka, medicinske informatike i kompleksnih adaptivnih sistema.

Autor je preko pedeset naučnih radova u međunarodnim i američkim časopisima, konferencijama i simpozijima. Objavio je tri knjige, organizirao mnoge međunarodne konferencije i glavni je urednik za naučni časopis iz oblasti politike i kompleksnih sistema. Dr. Hadžikadić je vodio timove ili bio dio istraživačkih timova koji su projektovali modele i simulacije ekonomskih, zdravstvenih, bioloških, finansijskih, političkih i društvenih problema.” /citat iz biografije/

Zašto se ne suočiti direktno sa ovakvim kandidatom, da građani i potencijalni vaši birači, neposredno čuju veoma pametne informacije, stavove, preporuke i pouke?


Zar nam je nužan i potreban Bakirov demagoški pamphlet i dosadne tirade koje slušamo skoro 30 godina, njegova lažna obećanja o “zlatnim kašikama“ ili o povećanjima plat ai penzija, a sa svojom strankom i njenim kadrovima doveo nas je, sigurni smo penzionere do kontejnera za smeće a radničku klasu bez firmi, otpuštenih radnika i svake porodične egzistencije.

Isto tako, “druže“ Denise tebi koji si uživao znatnu podršku građana oven am jedine domovine, doveo sin as u veliku zabladu sa tvojim ovakvim neposrednim ponašanjem.
Normalno je da se pitamo zar je ovakav odnos i stav tebi ovom prilikom i ovome trenutku bio potreban.

Uvredio si i TV kuću N1 i njenog zaista uvaženog profesionalnog novinara Amera Zukića, uvredio s ii Prof. dr. Mirsad ai brojne njegove saradnike i članove, od kojih mnogi, budi siguran imaju i daleko bolje refernse od tebe u svakome domenu djelovanja i polju nauke.

U krajnjoj liniji uvredio s ii sve nas gledaoce i mnoge građane, koji su kanili i tebi dati svoj glas, koji je sada postao i upitan.

Moja lična sjećanja datiraju na SDP, stranku kojoj pripadaš iz prošlog vremena i slogana u vremenu premijera vlade Federacije, Nermina Nikšića, sa sloganom “za čovjeka i državu“ ali je ipak sa Mijom Brajkovićem zajedno istjerao i sve radnike Srpske nacionalnosti, bez i jedne dionice.
Kao bivši član SKJ i parlematarac i Republički i Savezni u Beogradu, veoma mi je znano da ste kao stranka “jamili“ (po definiciji zloglasnog mostarskog Mišića) svu logistiku SKJ i tako se oholo ponašate.
Istina je, da si ti ipak mlađani kadar, pa se možda svega toga ne sjećaš, ali bi trebao znati i poštovati i takve kadrove kao što je Mirsad Hadžikadić, kao i građane oven am jedine domovine, koji su istinski patriot ii vole i brane svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu.

VRHOstali prilozi:
» NLO IZNAD SARAJEVA
Ekrem Čelebić | 27. November 2023 19:38
» BOSNO I HERCEGOVINO, SRETAN TI DAN DRŽAVNOSTI! (1)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 24. November 2023 23:29
» INTERNACIONALNI KONCERT MELODIJE EVROPE
Samir Hadzalić | 24. November 2023 00:40
» NEOPJEVANI KORČULANSKI KAMENOKLESARI
Selena Seferović | 19. November 2023 21:59
» NIČIJA NIJE DO ZORE GORJELA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. November 2023 14:44
» RIFAT ALIHODŽIĆ - UMJETNOST, ARHITEKTURA I BORBA ZA BOŠNJAČKI IDENTITET
Božidar Proročić, književnik i publicista | 30. October 2023 13:31
» MOSTARSKA NACIONALISTIČKA IGRA GRADONAČELNIKA KORDIĆA
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 27. October 2023 21:32
» TEŠKO JE BITI ČOVJEK, A JOŠ TEŽE BITI LJUDINA
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 22. October 2023 16:45
» VELOLUČKI KILT, 2022.
Selena Seferović i Drago Batar | 20. October 2023 03:56
» NOVI ROMAN MUHAMEDA MAHMUTOVIĆA O GLADI I PRAVDI
Bošnjaci.Net | 18. October 2023 15:19
» CHICAGO: INTERNACIONALNI KONCERT “MELODIJE EVROPE”
Samir Hadzalić | 16. October 2023 14:12
» IN MEMORIAM HEDIJA GANIĆ-PROFESORICA RAZREDNE NASTAVE (1949-2023)
Božidar Proročić, književnik i publicista | 15. October 2023 14:05
» OVODUNJALUČKI ODLAZAK NEJRE HRUSTANBEGOVIĆ EDRENIĆ
Emir Ramić | 11. October 2023 16:21
» POPIS U CRNOJ GORI IZMEĐU STATISTIKE I POLITIKE
Božidar Proročić, književnik i publicista | 10. October 2023 20:09
Ostali prilozi istog autora:
» ŠTA SE TO VALJA IZA GRMA U MOSTARU?
01. November 2023 19:36
» KADIJA TE TUŽI, KADIJA TE SUDI
01. October 2023 13:07
» LIJEP TI JE OSMJEH, VUČKO NAŠ
23. August 2023 14:26
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif