Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Izbori


BEČAREVIĆ RASKRINKAO NOVALIĆA: KAŽE DA IMAMO NAJJEFTINIJU STRUJU, STVARNO NE ZNAM GDJE TAJ ČOVJEK ŽIVI!
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 12. September 2022. 13:09:20
Almir Bečarević, predsjednik Kantonalnog vijeća Stranke za BiH Kantona Sarajevo i nosilac liste SBiH za Zastupnički dom Parlamenta FBiH osvrnuo se na izjavu premijera FBiH Fadila Novalića koji je i kandidat SDA na ovim izborima o tome da je cijena struje na području FBiH najjeftinija u Evropi.
„Kaže naš premijer da imamo 32 eura po megavatu cijenu električne energije. To dođe 6 feninga. Kad dođete kući uzmite račun od struje i ako nađete 6 feninga... Ja stvarno ne znam gde taj čovjek živi. Odete na stranicu Elektroprivrede BiH, niža tarifa je 8 feninga, ona veća 16,5 feninga, srednja 13,5 feninga. A on nam kaže šest! Kaže i da je u Hrvatskoj četiri puta skuplja struja nego kod nas, a od jučer mi imamo 20 posto skuplju struju nego u Hrvatskoj“, istaknuo je Bečarević, koji je ekspert za energetska pitanja.

Bečarević je naglasio da energetski sektor ne samo da je zapušten nego da apsolutno nije ništa izgrađeno od Titovog vremena izuzev vjetroelektrana u Podveležju.

„Elektroprivreda BiH izgubila je spor sa Strabagom vrijedan 36 miliona maraka, što mora da plati. Kinezima su dali i uradili onu glupost u Tuzli, a tamo je sada ledina, odlična sada za šoping centar, koja je koštala 230 miliona KM. Kada smo prešli na Turski tok Mađari nas tužili i traže 21 milion dolara. Sve skupa 300 miliona maraka obaveza da platite i kažu energetski sektor je ekstra. Jedan kaže trošite električnu energiju, drugi vas moli iz Elektroprivrede nemojte molim vas trošiti električnu energiju jer će past sistem i u pravu je jer to ne može opstati više. Tako da ovom društvu treba restartovanje, nove snage, ljudi koji hoće da rade, imamo predsjednika koji nema dileme da li hoće da radi i da doprinese boljitku svima“, poručio je Bečarević.

Osvrnuo se i na gradnju autoputa i na ranije izjave vlastodržaca o tome da će se ukoliko se usvoje akcize autoput završiti za šest-sedam godina.

„Akcize su, kao što znamo, usvojene prije pet godina. Znači iduće godine prema njihovim najavama autoput na Koridoru 5C treba završen?! Sa ovom vlašću neće nažalost biti završen ni za deset godina“, rekao je Bećarević.

Dotakao se i obećanja aktuelne vlasti u Kantonu Sarajevu te izjava o tome da je u toku „revolucija javnog prevoza“.

„Prvi trolejbus bi trebao biti isporučen do decembra 2021. godine ili januara 2022., a svi ostali u julu 2022. godine. Danas je haman polovina septembra. Nigdje ništa“, kazao je on.

VRHOstali prilozi:
» POZNAT RASPORED MANDATA ZA SKUPŠTINE KANTONA U FEDERACIJI BIH
Anadolu Agency (AA) | 23. October 2022 12:56
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif