Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


MOSTARSKI, USTAŠKO – JEVREJSKI APSURDI
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 03. September 2022. 15:09:18
Lažno i trajno se pripovjeda: „Nikad se ne ponovilo“ ali se upravo permanentno i ponavlja.
Primjera je bezbroj, svaki od njih nas asocira uvijek na stravične i konkretne događaje, u vremenu i trenutku događanja, da li iz drugoga svjetskoga rata, ili iz perioda agresije na Bosnu i Hercegovinu i Mostar, da li danas na Ukrajinu ili permanentno na nedužne Palestince?

Međutim, sagledavajući sva dešavanja u Mostaru, kao njegov stanovnik i građanin, koji je preživio i ličnu strašnu golgotu, gdje su dominantne, upravo sljedbenici i nasljednici one iste ustaške ideologije iz fašističkog nasrtaja i doba okupacije, kao i ove posljednje agresije od strane Hrvatske i njihovih bojovnika na grad i njegovo stanovništvo, nehrvate.

Brojni su i njihovi logori od Heliodroma, Dretelja, Ljubuškog i drugi, koji nas podsjećaju i na Aušvic i druge fašističke logore, da ne spominjemo Jasenovac i druga stradalnička i zlokobna mjesta.
Dok se na današnji međunarodni dan holokausta na Jevrejsko goroblje polaže cvijeće, dotle je monumentalni spomenik boraca protiv svih fašista totalno devastiran.

Evo, ovih dana gradom Mostarom vihore zastave u centru grada, upravo na Međunarodni dan holokausta, gdje su prisutne i vezane zastave Izraela kao jevrejskog stradalnika u fašizmu i Herceg Bosne iz UZP i ustaškog zločina i saučesnika toga fašizma u toku drugog svjetskog rata.

Dok se, na ovaj dan sjećanja toga holokausta u Evropi, Jevreji Mostara su našli priliku da sa svojim partnerima u korumpiranom i uzurpiranom Aluminiju i gradu Mostaru, sa HDZ-om i Draganom Čovićem, zajednički polažu cvijeće na Jevrejskom groblju, a nedaleko je totalno devastirano i Partizansko spomen obilježje, upravo od tih istih njihovih sljedbenika ustaške nacionalističke mladeži HDZ-a u ovome gradu.

Nije bez razloga i taj isti Dragan Čović nedavno boravio u Izraelu i na „zidu plača“ iskazivao sve svoje ustaško nacionalističke želje, bar kada je u pitanju i njiohova Herceg Bosna, čiju su obljetnicu ovih dana upravo i javno proslavili.

Apsordi su to neviđeni i nepojmljivi, ali istovremeno našim građanima i već nedavno viđeni na početku stvaranja naše zajedničke domovine Bosne i Hercegovine, kada su se vezale zastave „Hrvata islamske vjeroispovjesti“ ili tzv. Bošnjaka i stranke SDA sa strankom HDZ-a, a ishod te ljubavi, prijateljstva i zajedništva bio je na ispitu 09. maja 1993. godine i dalje proslavljeni u brojnim logorima.

Dalje sljavlje se nastavilo, njihovim zajedničkim djelovanjem na kriminalu i uzurpaciji firme Aluminij, kada im se nedavno priključio i Jevrejski lobi sa nekim gospodinom Amirom Grossom Kabiri, koji je navodno i organizovao putovanje čelnika HDZ-a Dragana Čovića u Izrael, ali je veoma važno za našu javnost spoznaja, da su prethodno protjerali i sve radnike srpske nacionalnostri iz njihove firme, bez ikakvog obeštećenja.

VRHUNAC LICEMJERA ČOVIĆA I UZP OKOTA: Dragan Čović i njegovi pajtaši NDH-azije u Mostaru niz ulica su imenovli po najokrutnijim zločincima i nacistima - koji su tijekom Drugog svjetskog rata činili brutalne zločine nad nehrvatima

Dakle njihovo uzurpatorsko kriminalno djelovanje, svakako je bilo u sprezi sa „Hrvatima islamske vjeroispovjesti“, njihovog premijera Fadila Novalića i ministra Nermina Džindića.

Kako mediji prenose: „Na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve holokausta u organizaciji Jevrejske zajednice Mostar okupili su se brojni građani, udruženja i visoki zvaničnici, među kojima je bio i ratni gradonačelnik Mostara Safet Oručević, te predsjednik uprave Aluminij Industrije Amir Gross Kabiri, koji je upalio jednu od šest simboličnih svijeća na Jevrejskom groblju u Mostaru“. /završen citat/

Od svih tzv. visokih zvaničnika, ne mogu se odati utisku, da gospodin Safet Oručević nije shvatio o kakvoj se družini radi, te se našao u društvu sa uzurpatorima i okupatorima i grada Mostara i firme Aluminij.

Dakle, sve su ovo naši apsurdi, kojih se nikada nećemo osloboditi, ponavljaće se, a kriminalci i nacionalisti će i dalje okupirati i uzurpirati i naša dobra i naše ljudske duše.

Uz cvijeće i šest simboličnih svijeća u Mostaru obilježen Dan sjećanja na žrtve holokausta
Polaganjem cvijeća i simboličnim paljenjem šest svijeća na Jevrejskom groblju u Mostaru odana je počast žrtvama holokausta uz podsjetnik na stravične zločine nad jevrejskim stanovništvom koji se nikada, nigdje i nikome ne smiju ponoviti.


Predsjednik Jevrejske zajednice Mostar Zorana Botića je podsjetio da je Generalna skupština Ujedinjenih naroda 2005. godine donijela zvaničnu rezoluciju o obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, koji se obilježava 27. januara.

Na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve holokausta u organizaciji Jevrejske zajednice Mostar okupili su se brojni građani, udruženja i visoki zvaničnici, među kojima je bio i ratni gradonačelnik Mostara Safer Oručević, te predsjednik uprave Aluminij Industrije Amir Gross Kabiri, koji je upalio jednu od šest simboličnih svijeća na Jevrejskom groblju u Mostaru.

VRHOstali prilozi:
» MORALNA NEDONOŠČAD POD UZP ČIZMOM
Elmedina Muftić | 07. December 2022 14:28
» BOŠNJAK – IZMEĐU USPONA I PONORA
Mehmed Meša Delić | 06. December 2022 21:01
» DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI U TRIBALNOM TALOGU BALKANA
Šemso Agović | 05. December 2022 16:53
» KAKAV UČITELJ, TAKVI I UČENICI
Mr. Milan Jovičić | 05. December 2022 16:52
» VRIJEME JE DA BOŠNJACI POČNU HODATI USPRAVNI ISPOD ZVIJEZDA
Sead Zubanović | 04. December 2022 12:59
» NIKŠIĆEVA LAŽ I OBMANA NAŠE JAVNOSTI
Mr. Milan Jovičić | 02. December 2022 13:08
» UH, BAŠ SAM LJUTA!!!
Nada Starijaš Al Issa | 01. December 2022 15:12
» VEZANJE ZASTAVA: „OSMORKA“ - SDP I HDZ
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 29. November 2022 17:43
» MA, KONTAJU ONI!
Dr. Mesud A. Ramić | 28. November 2022 21:53
» ČEONI UDAR U SUDSKU PRAVDU I LJUDSKA PRAVA
Velija Murić | 28. November 2022 13:06
» IZ ZONE SUMRAKA ODJEKUJE: „SMRT FAŠIZMU, SLOBODA NARODU!“
Mehmed Meša Delić | 26. November 2022 14:50
» DODIK OPET POLUPAO LONČIĆE
Eset Muračević | 26. November 2022 13:22
» POVIJEST (NI)JE UČITELJICA ŽIVOTA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 23. November 2022 20:05
» OSMORKA I VELIKO SRPSKO-HRVATSKE BAJE!
Mr. Milan Jovičić | 23. November 2022 19:53
» KONTAŠ?
Said Šteta | 23. November 2022 16:28
» ŠTA TO PORUČUJU I ŽELE NACIONALISTI IZ MOSTARA?
Mr. Milan Jovičić | 21. November 2022 01:09
» ESEJ O “G(L)ADNIM GODINAMA”
Dr. Harun Hadžić | 20. November 2022 14:55
» JETON NEZIRAJ – THE HANDKE PROJECT
Šemso Agović | 18. November 2022 13:56
Ostali prilozi istog autora:
» KAKAV UČITELJ, TAKVI I UČENICI
05. December 2022 16:52
» HEROJI MOSTARA ZA VJEČNO PAMĆENJE
13. November 2022 16:19
» PARLAMENTARNO POLITIČKO SMEĆE!
31. August 2022 21:35
» PO ČEMU SE TO RAZLIKUJEMO?
22. August 2022 13:45
fastvee.gif
banmuftija.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif