Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


ZA SLOBODU BOSNE I NARODA I REISU-L-ULEMA SE BORIO
Procitaj komentar

Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 04. August 2022. 19:08:00
ELMEDINA MUFTIĆ: Okorjeli ateisti, umišljeni vjernici su sebi uzeli za pravo da pišu otvorena pisma reisu, instituciji koja sto pedeset godina odolijeva udarima raznih bolesnih umova, islamofoba, križara i opstaje, svoja na svome, okupljajući narod u vjeri koju svjedoči.
Svi koji su se drznuli i svi koji se kane drznuti na Islamsku zajednicu, na instituciju reisa, na lik i djelo Huseina ef. Kavazovića, treba da znaju da udaraju na čitavu armiju onih koji su se prebrojali i spremni su životima braniti ove svetinje.
Svima njima koji rade po instrukcijama SANU-a, pa u otvorenom pismu spominju pravljenje nekih para zajednica, treba biti jasno, da smo ih prezreli i njih i mentor im, i da smo spremni braniti jedinstvo IZ u BiH, kao što smo branili i odbranili jedinstvenu, suverenu BiH.
„Ko gubi ima pravo da se ljuti“, vrijedilo je dok smo se igrali između dvije vatre.
Međutim, odavno smo postali zreli, više se ne igramo između dvije vatre, sada živimo između njih, a i to bi se dalo izdržati da među nama nema ovih koji te vatre nagrću na nas. Glad za vlasti, nadjačala je sve obzire, pregazila sve crvene linije, porušila sve autoritete, dovela do spremnosti na izdaju, prijetnje vjerskom poglavaru.

Naime, ovih dana u javnom prostoru Bosne i Hercegovine, vrši se nezapamćen napad na reisu-l-ulemu u Bosni i Hercegovini, Huseina ef. Kavazovića. Na instituciju reisu-l-uleme obrušile su se političke kvazi vođe, u narodu se to kaže điljkoši, kojima je zasmetao govor reisefendije Kavazovića na obilježavanju Dana bosanske duhovnosti, na dovištu Karići, a koji očito nije bio po mjeri politika koje zastupaju.

Nečuveno je da se sa ovoliko bahatosti, bezobrazluka i prijetnji političari obraćaju reisu, da oni koji ne znaju ni Rabijesir proučiti drže lekcije lideru Islamske zajednice BiH, da mu govore šta i kako treba raditi.

Ni u vremenu komunizma se nije javno prijetilo vjerskim poglavarom, a još manje im se javno sugerisalo šta će govoriti. Ali eto desilo da u vremenu demokratije Elmedin Konaković, Nermin Nikšić, Fuad Kasumović, uzmu toliko slobode sebi, da se drznu udariti na reisa Kavazovića, jer je isti rekao „prebrojavat ćemo se, nego šta“. Svaki građanin ove zemlje koji je svjestan stanja u kojem se nalazimo, da Hrvatska i Srbija neprestano kidišu na suverenitet i integritet BiH, da unutar BiH srpsko-hrvatski faktor radi na destabilizaciji stanja i širenju beznađa, da se svako malo Bošnjacima prijeti nestankom, da se o našoj prekobrojnosti raspravlja u Vatikanu, da nas zbog ezana, namaza smatraju radikalnim islamistima, da se slave i veličaju ratni zločinci koji su upravo nad Bošnjacima izvršili genocid i zločine protiv čovječnosti, te kao takav će razumjeti bitnost prebrojavanja kao spremnosti na odbranu, shvatit će svi osim onih koji rade za interese velikosrpske i velikohrvatske politike u BiH, takvima govor reisa smeta, takvi ga napadaju, prijete mu i pokušavaju da ga ušute.

Okorjeli ateisti, umišljeni vjernici su sebi uzeli za pravo da pišu otvorena pisma reisu, instituciji koja sto pedeset godina odolijeva udarima raznih bolesnih umova, islamofoba, križara i opstaje, svoja na svome, okupljajući narod u vjeri koju svjedoči.

Svi koji su se drznuli i svi koji se kane drznuti na Islamsku zajednicu, na instituciju reisa, na lik i djelo Huseina ef. Kavazovića, treba da znaju da udaraju na čitavu armiju onih koji su se prebrojali i spremni su životima braniti ove svetinje.

Svima njima koji rade po instrukcijama SANU-a, pa u otvorenom pismu spominju pravljenje nekih para zajednica, treba biti jasno, da smo ih prezreli i njih i mentor im, i da smo spremni braniti jedinstvo IZ u BiH, kao što smo branili i odbranili jedinstvenu, suverenu BiH.

Pošto reisu pisma pišu oni koji od vjere imaju prolazak pored Begove džamije, trebali bi znati, da je reis zadužen da se brine o vjernicima, a ne da misli kako će se osjećati neko.
Ne znam zašto se Nermin Nikšić obraća reisu s pitanjem kako se zbog „prebrojavanja“ osjećaju Srbi i Hrvati koji su ostali vjerni Domovini, za to pitanje nije zadužen reis, to pitanje je trebao postaviti kardinalu koji svakog takvog Hrvata i patrijarhu koji svakog takvog Srbina proglase nelegitimnim.

Ne znam na šta bi se i imali požaliti ini spomenuti u otvorenom pismu Nermina Nikšića, reisu Kavazoviću, šta im to dugujemo, na kraju borili su se za Domovinu što im je dužnost, kao što je bila dužnost i reisu Kavazoviću, koju je on časno obavio kao vojnik ARBiH.

Napadi na instituciju reisa su pokazatelj Bošnjacima o kakvim se bolesnim politikama radi, i kakvi bolesni umovi bi da nas vode. Šta bi nas čekalo da ovakvi dođu na vlast.

Odgovor je jednostavan, svi bi bili vraćeni u sistem jednoumlja, reisu bi se pisale hudbe u centrali stranaka čiji lideri kidišu na reisa, onima koji bi se usudili misliti svojom glavom, skidali bi glave. Bošnjak bi bio građanin drugog reda, koji ne bi smio reći da je nad nama izvršen genocid, a tek da smo spremni da se branimo značilo bi put u nepovrat, heroji bi nam postali Save i Mladenu, a Safeti i Izeti ne bi se smjeli pominjati.

Poslije genocida, niko Bošnjacima neće držati pridike o tome kako da se ponašaju, niko više nikad neće vrhovnom poglavaru IZ BiH određivati šta će govoriti, to vrijeme je prošlo, i nikad se više neće vratiti.

Za slobodu Bosne i naroda i reis je nosio pušku i borio se, da nam polusvijeti ne određuju sudbinu.
Bošnjak bi bio kriminalac, lopov i primitivan, za razliku od komunizma gdje smo bili bolje pozicionirani, bili smo likovi iz vica.

Ono što je posebno interesantno jeste činjenica da su pomenuti pisaći otvorenih pisama i dijelu govora reisa Kavazovića, o osobinama koje bi Bošnjake trebale odrediti kome da daju povjerenje, prepoznali Bakira, a ne Denisa, što govori o njima, a ne o reisu, koji je govorio o osobinama, a ne o liku.

Nije reis kriv, što njihov kandidat ne odgovara parametrima koji su postavljeni, nije im reis birao kandidata nego oni.

VRHOstali prilozi:
» UZALUD TROŠIMO DRAGOCIJENO VRIJEME
Mehmed Meša Delić | 05. June 2023 18:20
» SERŽO BRAMERC POD LUPOM SENKE NOŽICE I NINE KISIĆ
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 05. June 2023 16:13
» ŠUPLJA MANTRA EDINA RAMULIĆA
Esad Krcić | 05. June 2023 15:26
» ČOJSTVO I JUNAŠTVO CRNOGORSKIH MATURANATA
Šemso Agović | 04. June 2023 17:55
» PROPAGANDA KLJUČ NACISTIČKOG USPJEHA (10)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 04. June 2023 17:48
» MOSTARSKI „PALESTINCI“ ĆUTE LI ĆUTE!
Mr. Milan Jovičić | 02. June 2023 21:06
» DARKO TANASKOVIĆ - OD SAMOZVANOG ISLAMOLOGA DO FALSIFIKATORA POVIJESNOG PRAVA BOSNE I BOŠNJAKA/BOSANACA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. June 2023 16:32
» RAST LJEVICE (9)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 01. June 2023 16:21
» KRAJ DESPOTA IZ MOSKVE
Božidar Proročić | 31. May 2023 17:01
» ZAŠTO JE VAŽNA POBJEDA RECEPA TAYYIBA ERODOĞANA ZA BIH
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 29. May 2023 12:04
» NACIZAM NA DJELU - NAŠA BOSANSKO-HERCEGOVAČKA STVARNOST
Mr. Milan Jovičić | 29. May 2023 12:02
» U HISTORIJI SU ZAPISANI KAO ZLOČINCI, UZP...
Elmedina Muftić | 28. May 2023 12:18
» POLITIČARI TREBAJU SAVJETOVANJE I KONTAKT SA NARODOM!
Mehmed Meša Delić | 27. May 2023 20:04
» MUSLIMAN IMA KNJIGU, U NJOJ SVE PIŠE
Sead Zubanović | 22. May 2023 19:37
» KAKO JE NASTAO KONCEPT O HALAL-HRANI KOD NAS?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 19. May 2023 14:10
» NAČELA BOŠNJAČKOG JEDINSTVA
Mehmed Meša Delić | 18. May 2023 15:51
» OVAKO SMO NEKADA GOVORILI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 18. May 2023 15:20
Ostali prilozi istog autora:
» IGOR I DŽAMIJE
04. March 2023 12:43
» TRAGEDIJA - KONAKOVIĆ
03. February 2023 14:05
» HIDŽAB
31. January 2023 15:12
» OSMORKIN TROPRSTAŠ
26. January 2023 01:21
» U SVOJE IME LJUBITE IM SKUTE!
16. January 2023 01:16
» MORALNA NEDONOŠČAD POD UZP ČIZMOM
07. December 2022 14:28
Ismetabanner1ad.jpg
EdinaImamovicbanner.jpg
fastvee.gif
Istina o sutorini.jpg
EsmirBasic2312.jpg
Tucakovicadzamija5.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif