Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


FRANKFURT: SREBRENICA - GENOCIDU U KONTINUITETU
Procitaj komentar

Autor: B.net
Objavljeno: 17. July 2022. 16:07:38
Rijetko se dešava da jedan skup traje četiri i po sata, da je bez muzike, da nisu zvučna imena svjetskih daija u pitanju, a da velika većina prisutnih ostane do samog kraja …

Rijetko se dešava, da familija i najbliži prijatelji, nekog ko je baš ono pronicljiv, mjesecima pripremaju iznenađenje i obraduju ga jednom skromnom hedijom.

Rijetko se dešava da se na jednom mjestu okupe ljudi iz bliza i daleka, u pravoj porodičnoj atmosferi: neko ponese sa sobom 1.200 pređenih kilometara, neko ti lično donese selame od uveženog šejha Safeta Kuduzovića koji je baš u isto vrijeme u njegovom džematu, neko ti donese široki osmjeh i zagrljaj koji je velik ko planina …

Sve se to sinoć izdešavalo u Frankfurtu, u okviru 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i tribine „Srebrenica - Genocid u kontinuitetu“.


Skoro 300 prisutnih, što mnogo raduje, dosta djece i omladine, se odazvalo pozivu Humanitarne organizacije Bošnjaci Frankfurta i Dijaspore i njenih eminentnih gostiju, kako iz vjerskog, tako iz kulturnog i naučnog života.

U prvom dijelu, Izbornoj i svečanoj skupštini, potvrđeno je staro predsjedništvo i uručene zahvalnice najaktivnijim članovima ove organizacije u raznim sverama njenog djelovanja. Uručene su lijepe hedije i zahvalnice istaknutim članovima naše organizacije i zajednice. Dok usred Skupštine jedno veliko iznenađenje od strane onih koji su pripremali cjelomkupni skup, predsjedniku HO Bošnjaci Frankfurta i diajspore, Besimu Fehratović i njegovoj Hanumi, uručena je posebna zahvalnica od članova i prijatelja ove organizacije, odlazak na najsvetija mjesta na dunjaluku i obavljanje umre. Baš lijepa i zaslužena hedija, zato ne čude emocije koje su koje su obgrile sve strane.


U komemorativnom dijelu programa u povodu 27. godišnjice srpskog genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i Bosni i Hercegovini, bio je jako sjetan a i protekao je u predavanjima specijalnih gostiju koji su obradili temu Srebrenice svako na svoj način i sa svog aspekta, muftija sandzački Abdurahman ef. Kujević sa vjerskog, dr. Jahja Fehratovic sa kulturnog i Avdo Huseinović sa naučnog i historijskog.

Vrlo interesantna predavanja držala su prisutne do zadnjeg momenta koncentrisane.
Poslije skupa je druženje nastavljeno do ponoći.

Uskoro se očekuje i video reportaža ovog događa koji je Sandžak tv medijski prepratila cjelokupan događaj.


VRHOstali prilozi:
» CAR JE IPAK OBUČEN - NIJE GO
Bošnjaci.Net | 03. October 2022 18:10
» TRIVIĆ PROGLASILA POBJEDU U RS-U
Hayat | 03. October 2022 01:12
Ostali prilozi istog autora:
fastvee.gif
BajramRedzepagic768.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif