Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


OPET I TRAJNO ZA NAŠEG ŽELJKA KOMŠIĆA
Procitaj komentar
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 03. May 2022. 17:05:29
Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac!
Ovoj opakoj družini, na našim evropskim prostorima, evo se pridružio i njihov mentor i psihopata sa istoka, tovarišč Putin, koji na sličan njihov način ruši i ubija nevine žrtve Ukrajine.
U ispomoći su mu i naši domaći „rusofili“ i naši domaći dušmani, kao i neki evropski dešnjaci ili veliko nacionalistički elementi od Orbana, Janše, Milanovića, Vučića, Dodika, Čovića, Vulina i drugih.
Mnogima je to možda teško razumjeti i shvatiti značaj uloge Željka Komšića u formiranju našeg Predsjedništva, uopšte naše vlasti na svim nivoima.

Možda to mi građani ovoga hercegovačkog ili mostarskog regiona, ponajbolje razumijemo, sve radi dugogodišnje „nacionalističke čizme čimbenika HDZ-a i njihove ideologije diskriminacije, majorizacije, uzurpacije, kriminala i cjelovitog licemjerstva“.

Perfidni i lukavi „samozvani akademik“ čelnik HDZ-a Dragan Čović, veoma lucidno, prikriveno i permanentno širi laž i glasine na sve strane, kao i međunarodnim faktorima, o tobožnjoj ugroženosti ovih njegovih Hrvata i to dijela u ovoj regiji, gdje su kadrovi HDZ-a svojim agresorskim metodama okupirali i materijalna dobra i svu vlast.

Kao istinski „ grobar“ ovih Hrvata, zanemaruje i sve Hrvate iz srednje Bosne i Sarajeva, te uz pomoć svoje zaražene nacionalističke družine i tzv HNS (hrvatskog nacionalističkog sabora) teroriše i sve domaće i međunarodne faktore sa lažnom doktrinom njihovog Gebelsa ili pok. Oca nacije Franje Tuđmana, koji im je ostavio u nasljedstvo ovu ubitačnu nacionalističku ideologiju, sa fabrikama laži za proizvodnju i primjenu tobožnje „istine“.

Očigledno je i svakodnevno jasno i glasno histerično „urlikanje“ iz lijepe njihove Hrvatske, sa suludim predsjednikom Zoranom Milanovićem i inim njihovim „evropejcima" tipa gospođe Zovko i sl. o njihovom lažnome dojmu poimanja ugroženih Hrvata u Mostaru i Hercegovini, koji svakodnevno „kriče“ držite lopove, jer su i neposredni lopovi.


Svakako im je u pomoć priskočio veliko srpski ekstremni nacionalizam i njihovi idioti iz „srpskoga sveta“, podržavajući na svoj način interese svojih zajedničkih genocidnih tvorevina, fantazirajuće Herceg Bosne i Republike srpske, sa trusnih njihovih temelja lobanja i kostiju nevinih žrtava, uglavnom Bošnjaka, koje su uništavali u njihovoj agresiji, po scenariju ideologa Tuđmana i Miloševića.

Ovoj opakoj družini, na našim evropskim prostorima, evo se pridružio i njihov mentor i psihopata sa istoka, tovarišč Putin, koji na sličan njihov način ruši i ubija nevine žrtve Ukrajine.


U ispomoći su mu i naši domaći „rusofili“ i naši domaći dušmani, kao i neki evropski dešnjaci ili veliko nacionalistički elementi od Orbana, Janše, Milanovića, Vučića, Dodika, Čovića, Vulina i drugih.

Žalosno je i totalno nakaradno, da se poradi svoje fotelje koju bi htio na silu da zausme i usvoji Dragan Čović, u Predsjedništvu BiH kao član hrvatskoga korpusa, kao da gospodin Željko Komšić isto tako po svojoj nacionalnoj pripadnosti i nije rođeni Hrvat.

Takvim odnosom i postupcima i drugih hrvatskih institucija, čak do hrvatskog Sabora i predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Zorana Milanovića, koji su jednostavno svi izludili i poćinju svakodnevno „buncati“ i plasirati lažne nacionalističke tirade o tobožnjoj ugroženosti Hrvata u BiH.
Neće da istaknu i priznaju da je u pitanju fotelja za Dragana Čovića, ovoga njihovog moćnika, koji je bio u mogućnosti mijenjati i tok rijeke Radobolje, radi svoje na kriminalu stečene vile u mostarskim Barama.

Kolika je ironija života i bruka za hrvatski narod i državu Hrvatsku, kada njihov predsjednik insistira na zabrani saborskim zastupnicima da daju svoj glas Finskoj i Švedskoj za njihov ulazak u NATO savez, dok se ne udovolji Draganu Čoviću i njegovom prijedlogu izbornoga zakona u BiH.


Svakako, da su ovo gluposti najvećega nivoa vlasti u Hrvata, zato nas i ne čudi njihova ustaška ideologija, nasrtaji, ubistva, kriminal i pljačka naših prostora i naših ljudskih prava.

Upravo, potrebno je znati široj našoj javnosti kao i međunarodnoj zajednici, zašto je nama sa ovih prostora represije, diskriminacije i majorizacije od nacionalističke vlastri HDZ.a, zašto nam toliko važan i bitan izbor upravo Hrvata Željka Komšića na funkciju Predsjedništva.

Zašto bi naši građani sjekli tu granu na kojoj su svi naši plodovi i naš stameni patriota i borac u ratu i miru, za našu jedinu domovinu i državu Bosnu i Hercegovinu, gospodin Željko Komšić.
Nužno je uvažavati i činjenice da ga biraju građani ove nam domovine, a ne i Hrvati ili Bošnjaci ili Srbi ili ostali.

Želja nam je stvoriti istinsku demokratsku i pravnu građansku državu, sa svim definisanim ljudskim pravima za svakoga, ali ne nikakvi niti Hrvati, niti Srbi, niti Bošnjaci niti ostali.

Neka se oni tako deklarišu u svojim bogomoljkama, da li crkvama, katedralama u džamijama ili sinagogama ili bilo gdje, neka služe i poštuju svoga Boga / Allaha i svoju religiju i vjeru.

VRHOstali prilozi:
» TUŽNO SRPSKO PITANJE IZDAJE U MOSTARU!
Mr. Milan Jovičić | 05. July 2022 03:00
» MOJA AMERIKA
Fatmir S. Bači | 04. July 2022 20:30
» GOLGOTA PRIJEDORSKIH JEVREJA I BOŠNJAKA
Samir Hadzalić | 02. July 2022 18:42
» UKRAJINA PODNOSI HEROJSKU ŽRTVU NA OLTARU EVROPE
Božidar Proročić | 02. July 2022 16:21
» MILORAD DODIK JE DANAJAC
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. July 2022 15:46
» UKRAJINA I PUTINOVE MRAČNE TERITORIJALNE AMBICIJE
Božidar Proročić | 29. June 2022 13:03
» DENIS BEĆIROVIĆ RADI DODIKA I FOTELJE ŽRTVOVAVO BOŠNJAKE I DRŽAVU
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 28. June 2022 17:53
» NI MALO SE NE ŠALIM!
Hazbija Kalač | 28. June 2022 13:45
» BUDIMO SPREMNI ZA OKTOBAR, JER NAM JE TO JEDINI SPAS!
Mr. Milan Jovičić | 27. June 2022 02:22
» OD ZABRANJENE NACIJE DO CIVILNOG ILI GRAĐANSKOG NACIONALIZMA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 25. June 2022 22:33
» ČEKA LI BIH KANDIDATSKI STATUS?
Dr. Adamir Jerković | 23. June 2022 19:27
» SLUČAJ KARAĐUZOVIĆ
Šemso Agović | 23. June 2022 19:15
» MILOMIRKA MILA MELANK IZ „NJIHOVE STRANKE“ IMA PRAVO: „EZAN ČISTI NEČISTU LJUDSKU DUŠU“
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 22. June 2022 14:38
» ISTRAŽIVAČKI FAŠIZAM MILOMIRKE MILE MELANK
Elmedina Muftić | 22. June 2022 14:12
» JEDNA LASTA NE ČINI PROLJEĆE!
Mr. Milan Jovičić | 21. June 2022 17:25
» DA LI JE POSTOJANJE RS PROTIVNO MEĐUNARODNOM PRAVU
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 20. June 2022 13:13
Ostali prilozi istog autora:
» SUDBINU PREUZMIMO U SVOJE RUKE!
15. April 2022 16:06
» SARAJEVO BEZ VRATNIKA ŠTA JE?
03. April 2022 14:51
» IZLUDJELI „SRPSKI SVET“!
28. March 2022 18:21
fastvee.gif
Taslidza Banner.jpg
SrdjandDramanovic Studija.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif