Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


GAZIJA I GENERALE SAKIBE MAHMULJINU, NIKOME NE HALALI!!!
Procitaj komentar

Autor: B.net
Objavljeno: 29. April 2022. 04:04:43
Današnjom presudom protiv Generala Sakiba Mahmuljina, Apelaciono vijeće Državnog suda BiH (naravno uključujući Tužilaštvo i Sud BiH), definitvno je u službi onih velikonacionalističkih fašističko-agresorskih snaga koje već tri decenije vode rat protiv države Bosne i Hercegovine, rade na proganjaju najboljih sinova Bosne, sve u cilju izjednačavanja agresora - zločinaca i žrtve, s namjerom potpunog uništenja i zatiranja tragova postojanja bošnjačkog naroda.

Osuditi jednog čestitog čovjeka, komandanta Trećeg korpusa Armije RBiH, Generala Mahmuljina, koji nije imao efektivnu kontrolu nad Odredom "El-Mudžahidin" i izvršiocima zločina, niti je Tužilaštvo BiH to uspjelo dokazati. Time, apsolutno nije imao komandnu ogovornost nad pomenutom jedinicom.

Sa ovom presudom protiv generala Mahmuljina jeste pucanj u Generala i gaziju Mahmuljina, pucanj u Državu Bosnu i Hercegovinu, pucanj u ;estitu borbu Armije Republike Bosne i Hercegovine, ali ovim pucanjom je ubijen onaj dio naroda i branilaca koji su stali u odbranu države Bosne.

Defitivno je potvrđeno da se radi o političkom sudu koje je zaduženo da proganja branioce Bosne i da se konačno uništi država Bosna.

U nijednom sudskom procesu u BiH protiv srpskih zločinaca, nećete naći jednog sudiju Srbina koji će presuditi srpskom zločincu pa iako se dobro zna kolike obime zločina su počinili. Najzad, pored takvog Tužilaštva i Suda, po Bosni se slobodno šeću najveći srpski i hrvatski ratni zločinci. Niti jedna optužnica nije podignuta za četverogodišnjicu opsade, okupacije, torture i ratne zločine nad građanima Sarajeva. Ali zato predsjedavajući Apelacionog vijeća Hilmo Vučinić sa svojim istomišljenicima je uskratio slobodu čovjeku koji se borio za državu Bosnu i Hercegovinu. Sa političkom odlukom žigosali su jednog heroja i uništili njegovu slobodu i cjelokupne porodice koji su žrtve srpsko-crnogorske agresije na RBiH i genocida u prijedorsko-kozaračkom kraju, a da za to niko do danas nije odgovarao.
To je poraz istine, poraz pravde, poraz civilizacije... Ovo je jeste velikosrpski plan žigosanja Armije RBiH, ali i cijelog bošnjačkog naroda.
Sigurno da danas Hilmo Vučinić ne bi bio na čelu Apelicionog vijeća BiH da su branioci Bosne na čelu sa generalom Mahmuljinom poklekli u Vozući.
Najzad, da li je predsjedavajući Apelacionog vijeća Hilmo Vučinić kao i druge sudije Apelicionog vijeća, uopće čuli da je Gordana Tadić, bivša glavna tužiteljica, koja je podigla tužbe protiv generala Armije RBiH, zbog korupcije na američkoj crno listi!!? Zar nisu trebali proispitati i samo podizanje tužbi!
Ali ko zna u kojem podrumu se krio Hilmo Vučinić, kada je bila bitka za Vozuću kada je srpski ratni zločinac Radovan Karadžić ohrabrivao i motivirao četnike da je Vozuća 'bedem odbrane Banja Luke, Beograda i Moskve'. Zašto ne spomenuti dvije članice Sudskog vijeća u prvostepenom postupku - Bošnjakinje, Medihu Pašić iz Sarajeva i Miru Smajlović iz Konjica, koje su sa Srbinom Zoranom Božićem - predsjednikom istog vijeća, u jan. 2021., glasale da se izrekne 10. godišnja kazna generalu Mahumuljinu.

Najzad, da li ove sudije i mi znamo koja je bila važnost sloma velikosrpske vojne akcije na Vozući za opstojnost države Bosne i Hercegovine?

Porazno je i bez iznimke, ublehaši svih političkih bosanskih i bošnjačkih stranaka, izdali su najčasnije sinove Bosne, pripadnike Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine, da Bog da im haram bilo!!!!

Zato, Generale i Gazijo, nikome ne halali!!!

VRHOstali prilozi:
» TURSKI PREDSJEDNIK ERDOGAN PREDSTAVIO NOVI KABINET
Anadolu Agency (AA) | 04. June 2023 11:46
» I U VOGOŠĆI OBILJEŽEN DAN BIJELIH TRAKA
Eset Muračević | 31. May 2023 20:03
Ostali prilozi istog autora:
» SPOT KASIDE ARNAUDIJA
08. May 2023 15:53
EdinaImamovicbanner.jpg
fastvee.gif
Istina o sutorini.jpg
EsmirBasic2312.jpg
Tucakovicadzamija5.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif