Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Komentari


Objavljene neistine protiv Mahmutovića dobit će priliku da dokažu na sudu
PLJUVAONICE LATIĆ FILIPA
Procitaj komentar

Autor: Muhamed Mahmutović
Objavljeno: 27. March 2022. 17:03:08
Ovih dana smo dobili poruke čitaoca, zbog objavljenog pamfleta na portalu, inače pljuvaonica od Nedžada Latića, koji je objavljen i na portalu sedmičnika “Stav”. Ovaj medij u javnosti slovi za glasilo SDA sa turskim sponzorima. Nakon urednog slanja, Stav je odbio da objavi demant na pamflet, koji je objavljen 18.03.2022. u rubrici politika.
Čitaoci koji su očito u nevjerici zbog iznesenih nesitina, baš u ovom teškom vremenu za naš narod i državu, kada se plasira hrpa izmišljotina, laži i konstrukcija na Muhameda Mahmutovića, člana kolegija, novinara i pisca autora više knjiga koje su prevedene na više jezika i čije se stvaralaštvo uvažava.
Nakon otvorenih izmišljotina, podmetanja i napada na rah. Aliju Izetbegovića, njegovu porodicu i SDA, vjerovatno se više niko ne čudi Latiću, je je očito programiran da spletkari, laže i blati sve viđenije Bošnjake, ali je čudno da je taj pamflet osvanuo u SDA glasilu, u rubrici “politika”. Kako kažu, nije se ni tome čuditi, već treba se malo proguglati kakve ‘objede’ je ovo glasilo objavljivalo na mnoge Bošnjake, među njima posebno rahmetli muftiju Muamera Zukorlića, koji je bio posebna njihova meta. Isti taj Stav propagirajući paravjersku Islamsku zajednicu sa sjedištem u Beogradu, za koju se zna da su je osnovale srpske obavještajne službe sve sa namjerom cijepanja i razbijanja Bošnjaka, kao i udaljavanja od krovne institucije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i odbijanja od matične domovine.
I tako dok predsjednik SDA hoda po svijetu pokušavajući da okupi Bošnjake, njegov glavni urednik Filip Mursel Begović, sa svojim primitivnim i naručenim tekstovima zavađa Bošnjake gdje stigne.
Mahmutović je poslao demant na adresu Stava, koji nisu objavili, što je ispod nivoa ozbiljnog medija, ali i mimo svih propisa o zakona za štampu, medije. Mahmutović naglašava da je pokrenuo tužbe protiv njih, ali radi informisanja javnosti objavljujemo neobjavljeni demant, ostavljamo čitateljima da sami spoznaju o čemu se radi.

GNUSNO PODMETANJE OD STRANE LATIĆ FILIPA I “KURBAN HAFIZA”

Lika kojeg predstavljaju kao ulemu par exelance, izvjesnog hafiza, sam sreo jednom u životu, na nekoj tribini u džematu Osnabruck, gdje je vodio neki program o rahmetli Aliji Izetbegoviću, a ja pozvan da kao ugledni pisac govorim o prvom predsjedniku Republike BiH.

Imam snimak tog programa gdje me je taj lik toliko nahvalio, da mi je bilo neugodno, a kasnije je počeo na mene bacati drvlje i kamenje osipati zbog bliskog odnosa sa reisom Mustafom Cerićem, koji je tog nakvog hafiza smjenio sa mjesta sekretara IZ Njemačke, zbog, kako se tad pričalo pronevjere kurbana.

Taj nakav hafiz je vodio monden život, po skijalištima i turističkim destinacijama, a pronevjereni novac nikad nije vraćen u kasu zajednice. Uz to je pokušao svoju nečasnu rabotu prebaciti na imama Mustafu ef. Klancu, koji je u to vrijeme bio Glavni imam a potom muftija za Njemačku. Sve ovo zna mnogo ljudi u Njemačkoj. Dok sam istraživo taj kriminal, mnogi sa kojima sam pričao su ga zvali “kurban hafiz”, a rekli su da mu nije mrsko baviti se čak i sihrima, da zaradi pare. Rekli su mi da je on izbačen sa tog mjesta zbog ogromnog računa za telefon, a traženjem uvida u listing poziva ispostavilo se da je danonoćno zvao “hot line” telefone. Neki su tražili da objavim i to, ali zbog ugleda naše zajednice, to sam odbio, ali nakon svega moram i to saznanje objaviti, kako bi svijet znao koje se zlo krije iza časne titule!

U međuvremenu je taj nakav hafiz išao u neke večernje škole i bez ijednog naučnog rada postao doktor islamologije. S tim doktoratom on ne bi mogao učiti djecu u mektebu, ali je on pokrenuo nekakvu priču da trebaju imami u inostranstvu ići kod njega i njemu sličnih u njemačku medresu, što sam ja okarakterisao kao udar na IZ, i tako sam došao na udar tog vrlog doktora nečega. Očito je s tim zvanjem pretendirao doći na mjesto reisa Cerića, pa mu je smetao svako ko brani instituciju rejsuleme i IZ uopšteno, što ja radim dugi niz godina.

Tako me se svezao na društvenim mrežama da nijedan moj status nije prošao bez njegovih otrovnih strelica prema Ceriću, a kasnije i Zukorliću, da sam morao svaki put brisati njegove komentare, što je vrijeđalo njegov beskrajni ego. Javljao mi se privatno pokušavao me uvjeriti u svoje podvale o reisu Ceriće i muftiji Zukorliću, s kojima se ja ne bih trebao družiti i braniti ih javno.
Bio je vrlo drzak i nekulturan pa sam ga blokirao.

Ali tu nije bio kraj. Gdje god je neko spomenuo moje ime na drugom profilu, on je pisao kilometarske bljuvotine na moj račun.

Lik je iskoristio i njemačko pravosuđe da moje novinarsko istraživanje njegove pronevjere novca prikaže kao napad na njegov nakav ugled i šta ja znam šta sve ne.

Obzirom da nisam dobijao pozive za to ročište, sa društvenih mreža sam saznao da on mene tužaka i traži odštetu od 250 000 eura, kako bi mogao nastaviti skijati s tuđim parama.

Nije niko shvatao tužbu ozbiljno, jer je neosnovana i sa smješnim odštetim zahtjevom, pa su mi pravnici i prijatelji iz Njemačke savjetovali da se ne odazivam sudu i na taj način ga učinim nadležnim.

Sud je bez mog pojavljivanja zaključio slučaj, neriješeno, nije me mogao ni osuditi ni osloboditi, ali je lik nastavio postirati po društvenim mrežama svoje želje iz tužbe - kao presudu!, i nastavio kampanju protiv mene.

Sve bljuvotine o meni i mom privatnom životu mogu svariti, to je nivo odgoja tog nakvog hafiza. Zato ga i zovem “nakav”, jer je za mene titula hafiza najvrijednija na dunjaluku, to zna barem 50 hafiza mojih kućnih prijatelja. Hafiz treba da je oličenje poštenja, lijepe riječi i lijepog odgoja, a ovaj je sve drugo osim toga.

Na ovaj korak i na tužbu me je natjerala laž u pamfletu koja se odnosi na Islamsku zajednicu, imame, pa čak i čestitog Rejsulemu, s kojim sam lični prijatelj već dugi niz godina.

U pamfletu se navodi, citram: “Mahmutović iznosi strašne ocjene vezane za Islamsku zajednicu u BiH. Iako deklarirani vjernik i hadžija, Mahmutović navodima pred jednim stranim sudom optužuje naše vjerske službenike, dakle imame, muderise, profesore u medresama i fakultetima, pa i same muftije i reisa, da se bave crnom magijom”.

Ovo ćete morati dokazati pred sudom i vi i on. Morat ćete dokazati i kad ste iz arhive suda dobili ove presude, kako ih potpisujete ovdje. Gdje god nađete dva svjedoka ili dvije riječi moje kritike na IZ i čestitu našu ulemu, pokažite mi to da se zapalim javno na Baščaršiji.

Ako sam po nečemu poznat, onda sam poznat po tome da volim džamije, imame, muderise, a Rejsulemu branim uvjek i kad više nije na tom mjestu, zbog institucije Rejsuleme.

Danas se sve objavljeno može naći na google, pa bi glavnom uredniku ovog portala trebalo vrlo malo da vidi kako se ovdje radi o gnusnom podmetanju. Kako lika koji je na ovo spreman osloviti sa najčasnijom titulom hafiza?

Lik se bavi i mojim književnim opusom, pa mojih destak knjiga prevedenih na strane jezike i dostupnih u bibliotekama širom svijeta minimizira i nipodaštava, to je njegov domet, on ne vidi dalje od bolesne mržnje i ega, ali je urednik ovog portala mogao brzo saznati o meni sve kao piscu i knjigama za koje recenzije potpisuje najveći bošnjački um folozof Ferid Muhić, dr. Mustafa Cerić, književnik Hadžem Hajdarević, književnik Avdo Huseinović, dr. Safvet Halilović i drugi.

Ovdje se ustvari vidi da iza svega stoji isti lik, urednik ovog portala, koji će sad morati dokazati štošta iz svojih škrabotina o meni.

Zato tražim objavu ovog demanta i javno izvinjenje glavnog i odgovornog urednika, a za ostalo se vidimo na sudu!

Muhamed Mahmutović, pisac i novinar

VRHOstali prilozi:
» BOŠNJACI NISU RADIKALIZIRANI; ONI SU ANESTEZIRANI!
politicki.ba | 30. March 2023 15:28
» MOŽE LI BIH PREŽIVJETI KRISTIJANA ŠMITA?
B.net | 27. March 2023 19:37
» VRIJEDAN JUBILEJ AMERIČKIH MUZIČKIH FESTIVALA
Samir Hadzalić | 21. March 2023 16:42
» IN MEMORIAM – DUBRAVKA UGREŠIĆ
Šemso Agović | 19. March 2023 11:23
» KO POTKOPAVA KRHAK MIR U BIH?
IFIMES | 12. March 2023 14:35
» ZAŠTO BOŠNJACI U TURSKOJ TREBA DA GLASAJU ZA PREDSJEDIKA REDŽEPA TAJIPA ERDOANA?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. March 2023 14:04
» “NAVIKAVANJE NA SMRT”
Said Šteta | 10. March 2023 15:10
» MORALIZATORI BEZ MORALA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 06. March 2023 23:52
» SALTANAT OMAN - ZEMLJA ČESTITIH I RADINIH LJUDI
Dr. hfz. Safvet Halilović | 06. March 2023 14:29
» U STRAHU SMO OD PARTNERSTVA NAŠIH SUSJEDA S RUSIJOM, KOJI IMAJU IREDENTISTIČKE APETITE PREMA BOSNI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. March 2023 17:08
» VODA DIJAMANT IZ TEŠANJSKIH VRELA OPTOČENA ZLATOM
Bošnjaci.Net | 27. February 2023 01:24
» PREPOZNATI MOMENTUM
Dr. Mesud A. Ramić | 22. February 2023 13:49
» IN MEMORIAM: HADŽI MEHMED SKOPLJAK, GRANITNA STJENA POBOŽNOSTI
Dr. sc. Amir Ismić | 21. February 2023 15:31
» NEZAPAMĆEN ZLOČIN BEZ PROCESUIRANJA I KAZNE
Ferhat Korajac | 13. February 2023 19:57
Ostali prilozi istog autora:
» IZVINJENJE DŽELATU SVOM
04. February 2023 20:42
» HRANI PSA DA TE UGRIZE
11. August 2021 08:39
» HRANI PSA DA TE UGRIZE
07. May 2021 19:03
fastvee.gif
Tucakovicadzamija5.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif