Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


PET GODINA PORTALA BHDINFODESK: PORTAL ZA ISTINITO INFORMISANJE I POZITIVNE VRIJEDNOSTI U DIJASPORI I DOMOVINI
Procitaj komentar

Autor: Namik Alimajstorović, BHDInfodesk
Objavljeno: 15. February 2022. 21:02:43
Portal BHDINFODESK do sada je objavio više od 6.750 tekstova i za pet godina nije imao niti jedan zahtjev za objavu demantija

Poštovani čitaoci i čitateljke portala BHDINFODESK,
nakon probnog perioda, tačno prije pet godina (15.02.2017.) krenula je naša zvanična medijska priča namijenjena vama. Hvala vam što nas pratite svih ovih godina, jer bez vas ovo ne bi imalo smisla. Odmah na početku smo vam napisali BHDINFODESK – BIH DIJASPORA INFODESK je portal svih nas. Vi, kao njegovi posjetioci, niste ograničeni samo da ostavljate komentare na objavljene tekstove.Uz dobrodošlicu i našu zahvalnost pišite na BHDINFODESKU o svemu što smatrate važnim za sve nas, kako u bosanskohercegovačkoj dijaspori tako i u domovini.

Osnivači u glavnom i odgovornom uredniku Namiku Alimajestoroviću

Cijenjeni Namik,
U povodu jubileja, pet godina rada portala BHD-INFODESK, svoje ime, suradnika i čitatelja Bošnjaci.net, upućujem iskrene čestitke Tebi i svim suradnicima koji su perom i riječju utkali sebe u radu portala čiji si osnivač i urednik.
Želim vam da kao medij trajete, širite istinu o Bosni, i isto tako da zajednički ojačamo front dijaspore za napredak naše jedine domovine Bosne i Hercegovine, kao i njene odbrane od svih unutarnjih separatističkih politika ali i neprijateljeskih izvan nje.
Zajedničkim radom možemo puno ostvariti!

Srdačno,
Esad Krcić,
Bošnjaci.Net
Tako je i bilo, zahvaljujući vama, vašim sugestijama, prijedlozima i tekstovima. Redakcija portala se u hodu prestrojavala i nastojala da uvijek bude na časnom ali teškom putu borbe za istinitu informaciju. Da smo uspjeli u tome, najbolji odgovor leži u činjenici da je portal BHDINFODESK do sada objavio preko 6.750 tekstova i da za pet godina nije imao niti jedan zahtjev za objavu demantija. A pisali smo o teškim temama, istraživali i ukazivali na razne propuste, nepravdu, nerad i javašluk, kako pojedinaca tako i vladinih i nevladinih organizacija u domovini i dijaspori. U svijetu modernih medija, gdje skandali, afere i loše stvari pune naslovnice, izbjegavali smo “privlačne nadnaslove” tipa “Cijela BiH na nogama”, “Šokantno”, “Strašno” , “Cijeli grad o njemu priča”, “Bizarno”, “Zbog ovoga se NEKO trese”, željeli smo biti drugačiji i donositi samo svjetlost istine.

Uspjeli smo u tom medijskom svijetu postati prepoznatljivi kao portal koji je, prije svega, namijenjen bosanskohercegovačkoj dijaspori i onima koji žele da se upoznaju o aktivnostima preko dva miliona Bosanca i Hercegovaca koji žive van granica svoje domovine. Pisali smo o uspjesima naših ljudi širom svijeta u svim oblastima djelovanja, o našim vrijednim Bosancima i Hercegovcima bez kojih bi aktivnost bosanskohercegovačke dijaspore bila siromašnija, o nizu humanitarnih akcija, obrazovnih, edukativnih, kulturnih, vjerskih i sportskih dešavanja.

Postali smo platforma svima onima koji su željeli iznijeti svoj stav o bilo kojoj temi. Posebno smo ponosni na činjenicu da su tekstove BHDINFODESK-a prenosili svi “veliki i mali” mediji koji djeluju u domovini i dijaspori i na taj način još više širili informaciju o nama i našem radu u dijaspori.

GRAĐANSKE INICIJATIVE
Posebno smo ponosni na jedan od uspjeha redakcije BHDINFODESK-a, pokretanje Građanske inicijative “KLUB 100 – PLUS”. Inicijativa je okupila 133 člana iz 27 zemalja, koja je potom pokrenula “Peticija 8372”, u kojoj se od Visokog predstavnika tražilo nametanje Zakona o zabrani negiranja genocida. Peticija mu je predata 12.06. 2020., a nakon toga članovi Građanske inicijative “KLUB 100 – PLUS” su svakog 12-tog u mjesecu podsjećali gospodina Valentina Inzka na njegovo obećanje dato u Potočarima. To svoje obećanje Inzko je ispunio pred kraj svoga mandata, krajem jula 2021. godine. Iskreno se nadamo da je Građanska inicijativa “KLUB 100 – PLUS” svojim višegodišnjim aktivnostima i djelovanjem doprinijela donošenju jedne ovakve zrele odluke koja je jako bitna za sve građane Bosne i Hercegovine ali i napredak same države.U ovakvim svečarskim prilikama red je i zahvaliti se svima koji su doprinijeli razvoju portala.
PLAKETE ZASLUŽNIMA

Prva i najveća “ZLATNA PLAKETA” ide vama, čitaocima portala BHDINFODESK, za sudjelovanje u zajedničkoj misiji časne borbe za istinu. Dragi čitaoci, hvala vam! Nastavite da nas čitate, nama vaše povjerenje govori da smo na dobrom putu.


Našu “ZLATNU PLAKETU” svojim radom zaslužili su vrijedni članovi BHDINFODESK tima: Zijad Bećirević, Adis Burazerović, Suzana Ćivša, Nerka Jugo, Haris Halilović, Sead Hambiralović, Edin Hrapović, Ferhat Korajac, Ernest Kulauzović, Ilfad Liđan, Admir Lisica, Dženana Mujadžić, Božidar Proročić, Berina Škopić, Faruk Tičić, Sanela Topčić, dok su: Vezuv Bašić, Mirsada Busuladžić, Muhamed Cerić, Midhat Čehobašić-Pajo, Ernad Deni Čomaga, Ema Džananović, Amna Dumpor, Sanela Dumanjić, Nihad Filipović, dr. Rizvan Halilović (posthumno), Fahira Hasedžić, Fikret Kadić, Idriz Kadunić, TarikKotorić, Refka Kovač, Esad Krcić, Demir Mahmutćehajić, Damir Dado Mehmedović, Šukrija Meholjić, Zlatan Medarić, Ibrahim Osmanbašić, Almira Papić, dr. Emir Ramić, Alija O. Resulović (posthumno), Ismail Šehić, Senada Softić – Telalović, Riad Terzić, Zlatko Vukmirović, dobitnici PLAKETE BHDINFODESK-a za učešće u razvoju portala.

Za plodnu saradnju u proteklom periodu PLAKETA BHDINFODESKA dodijeljena je: Bosnia Appeal – Birmingham, Građanska inicijativa “KLUB 100 – PLUS” , US Socer Education – Denver, HUB 109 – Birmingham, GRM Digital – London.

Naravno, jedno veliko HVALA medijskim partnerima i kolegama iz ostalih medija na dugoročnoj saradnji, napisao je urednik portala – Namik Alimajstorović.

IN MEMORIAMVRHOstali prilozi:
» "OD ČEGA TO VUČIĆ, DODIK, I VI BRANITE SRPSKI NAROD?"
Anadolu Agency (AA) | 18. May 2024 14:01
Ostali prilozi istog autora:
» MOJA BOGDA SNA
19. November 2023 14:57
» “HAMAJLIJA ZA BOSANSKU KUĆU”
21. November 2022 18:07
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif