Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Sport


ZIJAD ŠVRAKIĆ: NA KAMPU U ANTALIJI MNOGOBROJNI SKAUTI IMALI SU ŠTA VIDJETI
Procitaj komentar

Autor: Namik Alimajstorović, BHDInfodesk
Objavljeno: 21. January 2022. 16:01:09
Zijad Švrakić


U organizaciji US Soccer Education iz Denvera prije dvije sedmice u turskom gradu Antaliji uspješno je okončan zimski BALKAN SOCCER CAMP. Tokom sedmodnevnog kampa talentovani dječaci, njih 34 iz Amerike, Kanade, Engleske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine imali su odlične uslove za rad, na sportskim terenima hotela Titanik.

U Antaliji, s fudbalerima je radio stručni tim US Soccer Educationa, sportski direktor Murat Alibašić i trener Erick French iz Amerike, Omer Joldić, trener juniora FK Željezničar, Admir Hasančić, trener kadeta i skaut u FK Sarajevo, Semjon Milošević trener, skaut i menadžer, potom trener i izuzetno uspješni skaut i fudbalski menadžer za Skandinaviju Bugarsku i Tursku Toncho (Toni) Stephanov.
Supervizor kampa bio je legendarni fudbaler i trener Zijad Švrakić koji je imao izvanrednu karijeru u Bosni i Hercegovini, Turskoj i nizu arapskih zemalja te smo ga zamolili da za medijsku agenciju BHDINFODESK da svoje viđenje ove sportske manifestacije:


Zijad Švrakić i Lamina Diarra
"Najprije, želio bih se zahvaliti organizatorima, Muratu Alibašiću i Ericu Frenchu, i Namiku Alimajstoroviću, zatim i igračima, njihovim roditeljima, trenerima i na koncu Samiru Kaltaku i našim turskim domaćinima. Kamp je još jednom pokazao da naša djeca u dijaspori posjeduju talenat, i da uz stručan i kvalitetan rad mogu ostvariti uspješnu fudbalsku karijeru. Uslovi za rad bili su fantastični što je pomoglo našim odličnim trenerima, Joldiću i Hasančiću te njihovim pomoćnicima Semjonu Miloševiću i Toniju Stephanovu da na kvalitetan način pripreme igrače za utakmice na kojima su oni pokazali zaista zavidan kvalitet. Imali smo dvije takmičarske ekipe U 17 i U 19. Meni lično obje ekipe su pokazale zavidan nivo. S obzirom na pauzu fizički nisu bili 100 posto spremni a dosta njih mora još raditi na tehničko-taktičkoj obučenosti. Sve navedeno ukazuje da potencijala ima ali isto tako da se i dalje trebaju vrijedno raditi na otklanjanju nedostataka.”

Na utakmicama koje su odigrane na kampu Antaliji prisustvovalo je dosta skauta, dali su imali sta vidjeti?

“Naravno, posebno moram naglasiti da je u obje ekipe bilo igrača koji su skrenuli pažnju na sebe, odnosno skauti iz Antalije, Izmira i Trabzona u svoje dokumente su upisali nekolicinu momaka. Tako je u bilježnici sportskog direktora Antalyaspora Sedata Karabuka i trenera omladinskih selekcija Lamine Diarre, velikim slovima osatlo upisano ime Kenana Salkanovića jednog izuzetno talentovanog momka iz Amerike. Osim toga, akademija FK Sarajevo na dodatnu probu pozvala učesnike kampa Ensara Hadžića, talentovanog fudbalera iz Žepča i Merima Husanovica iz Amerike. FC Milbertshofen iz Münchena vec je isprobao i potpisao ugovor sa mladim Damirom Hadzicem iz Italije, izuzetno talentovani četrnaestogodišnji Damir Šečić iz Amerike početkom februara putuje na probu u redove ovog kluba”, naglasio je supervizor Zijad Švrakić i za kraj dodao:

“Pored toga želim također istaći da uz predan i visoko kvalitetan rad, kamp je poslužio i za prelijepo druženje svih učesnika pa stoga želim da se još jedanput zahvalim roditeljima koji su omogućili djeci da budu učesnici ovog kampa. Nadalje, želim istaći da su nama svima bili od velike pomoći duž trajanja manifestacije te slobodno mogu reći da smo skupa proveli zaista predivno vrijeme. Nadam se našem skorijem, novom druženju, treninzima i utakmicama.“

Samir Kaltak, Toncho Toni Stephanov, Omer Joldić, Admir Hasančić, Zijad Švrakić, Semjon Milošević, Erick French

VRHOstali prilozi:
» PRIJE 40 GODINA U SARAJEVU OTVORENE 14. ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE
Anadolu Agency (AA) | 08. February 2024 14:05
» RUSIJA JAČA KRIZU U BOSNI I HERCEGOVINI
Bošnjaci.Net | 31. January 2024 20:18
» TOKOM LJETA ORGANIZOVAT ĆE ČETIRI FUDBALSKA KAMPA U AMERICI, ENGLESKOJ I BIH
Namik Alimajstorović, BHDInfodesk | 29. January 2024 15:09
» ALŽIRSKI FUDBALER ATAL OSUĐEN U FRANCUSKOJ ZBOG OBJAVE O GAZI
Anadolu Agency (AA) | 05. January 2024 14:19
» DARKO NESTOROVIĆ: FUDBALSKI KLUB AL ARABI JE MOJA PORODICA U KUVAJTU
Namik Alimajstorović, BHDInfodesk | 03. December 2023 00:23
Ostali prilozi istog autora:
» MOJA BOGDA SNA
19. November 2023 14:57
» “HAMAJLIJA ZA BOSANSKU KUĆU”
21. November 2022 18:07
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif