Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti
Potrebno je proaktivno djelovanje svih probosanskih snaga da se zaustavi zlo zvano Milorad Dodik
AKADEMIK DR. KURTĆEHAJIĆ: SVE PROBOSANSKE SNAGE ZAJEDNIČKIM DJELOVANJEM DA ZAUSTAVE DESTRUKTIVNU POLITIKU MILORADA DODIKA
Procitaj komentar
Autor: B.net
Objavljeno: 19. January 2022. 00:01:34
AKADEMIK DR. SUAD KURTĆEHAJIĆ: Čović je nekad bio najveći Jugosloven, poslije je postao najveći Hrvat. Kad bude vidio da Dodik ide niz vodu, prvo će biti suzdržan, a poslije će se odreći te politike. Čović bi bio uz bilo koju politiku, ako bi mu donijela profit. Potrebno je proaktivno djelovanje svih probosanskih snaga da se ovo zlo koje se zove Milorad Dodik i da se ova jedna lavina koja prijeti da uruši BiH zaustavi i da se da signal svim sličnim politikama da se u BiH nešto slično neće moći uraditi


O političkoj situaciji, Miloradu Dodiku i američkim sankcijama, kao i o budućnosti Bosne i Hercegovine u novom izdanju informativne emisije na O kanalu govorio je predsjednik Bosanske akademije nauka i umjetnosti “Kulin ban” akademik dr. Suad Kurtćehajić.

– Dodik se prodaje za čovjeka koji štiti Dejton, što je manipulacija. Nigdje u Dejtonskom sporazumu nemate termin “država”, imate “entitet Rs”, ili u prevodu bi to bilo da se BiH sastoji od dva regiona. Sastoji, ali nije sastavljena, jer BiH nije bila rastavljena, pa da je neko sastavlja.

Na pitanje šta ohrabruje Milorada Dodika da uprkos proširenim sankcijama SAD ponovo pompezno proslavi neustavni dan RS uz defile, akademik je odgovorio:

– Ako posmatrate medijski prostor u entitetu Rs, vidjet ćete da nema prisutnih prvaka u bošnjačkom narodu da objasni ove sve stvari. Ono što Dodik radi, on je obmanuo javnost na prostoru entiteta Rs. Zašto? Jer je dao argumentaciju koja ne stoji. Ne postoji državna zajednica BiH, postoji samo država BiH, ne postoje zajedničke institucije, postoje samo institucije BiH, ne postoji muslimani u Ustavu BiH, postoje samo Bošnjaci, on uporno govori muslimani svodeći na vjersku skupinu, a istovremeno govori da se zalaže za Dejtonsku BiH. To su manipulacije, obmane, – upozorava.Ne postoji u ovom trenutku razlika između retorike Radovana Katadžića i Milorada Dodika, čak je Dodikova oštrija, naglašava akademik Kurtćehajić.

Smatra kako će lider HDZ-a Dragan Čović ostati uz Dodika, sve dok njemu bude tako odgovaralo, te je pozvao sve probosanske snage da zajedničkim djelovanjem zaustave destruktivnu politiku Milorada Dodika.

– Čović je nekad bio najveći Jugosloven, poslije je postao najveći Hrvat. Kad bude vidio da Dodik ide niz vodu, prvo će biti suzdržan, a poslije će se odreći te politike. Čović bi bio uz bilo koju politiku, ako bi mu donijela profit. Potrebno je proaktivno djelovanje svih probosanskih snaga da se ovo zlo koje se zove Milorad Dodik i da se ova jedna lavina koja prijeti da uruši BiH zaustavi i da se da signal svim sličnim politikama da se u BiH nešto slično neće moći uraditi, – zaključio je u razgovoru akademik Suad Kurtćehajić, objavio je portal index.ba.

VRHOstali prilozi:
» MASAKR NA KAPIJI JE NAJTUŽNIJI DAN TUZLANSKE HISTORIJE
Anadolu Agency (AA) | 25. May 2022 13:11
» POŽAR U FABRICI AUSTROTHERM U BIHAĆU
Anadolu Agency (AA) | 24. May 2022 13:16
» DR. SVEN ALKALAJ NA ČELU DIPLOMATSKOG KLUBA IGES-A
Bošnjaci.Net | 22. May 2022 13:15
Ostali prilozi istog autora:
» VASPITANA DJECA
07. May 2022 14:39
» BOSANSKI JEZIK NEMA ALTERNATIVU
26. April 2022 16:37
fastvee.gif
SrdjandDramanovic Studija.jpg
BosnaIzmjeneustava.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif