Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Komentari
Stvaranje paradržavnih brloga
UDRUŽENI VELIKODRŽAVNI SRPSKO-HRVATSKI MEGAFON
Procitaj komentar

Autor: Esad Krcić
Objavljeno: 29. December 2021. 13:12:36

Gebelsovski odnos svih srpskih medija prema državi Bosni i Hercegovini i žrtvama genocida je odavno već poznat. Zalet uzimaju neki hrvatski mediji, i naravno Hrvatska radio-televizija (HRT) koja je dala prostor Miloradu Dodiku, kriminalcu sa američke crne liste, potpuno bez novinarskog profesionalnog i kritičkog sluha. Podvlačimo, otvoreno protiv države Bosne i Hercegovine, stvaranja paradržavnih brloga, kao i nacističkom targetiranja bosanskih muslimana, odnosno Bošnjaka.


Poražavajući neprijateljski odnos službenog Zagreba prema državi Bosni i Hercegovini vraća se na tračnice velikohrvatske Tuđmanove fašističke politike koju je 90-tih u Karađorđevu skupa trasirao sa balkanskim kasapinom Miloševićem. Dobro je poznat obim oružane agresije i njihovog udruženog zločinačkog poduhvata u Bosni i Hercegovini, planetarnih ratnih zločina, logora smrti, silovanja, zlostavljanja, pljački, progonu, pogromu, genocidu nad Bošnjacima i drugim bosanskim narodima koji se nisu uklapali u bratski krstaški srpsko-hrvatski velikodržavni nacionalistički plan.

Aktuelni predsjednik Hrvatske Zoran Milanović uskočio je u krvave vojne čizime osuđenog UZP ustaško-nacističkog hercegovačkog klana koji sada predvodi autentični predvodnik Rvata, kriminalac Dragan Čović. U namjeri razbijanja države Bosne i Hercegovine, službeni Zagreb opet je pao na nivo ratnih zločinaca Boban - Karadžić, udruženo su se priklonili velikosrpskoj politici koju je službenom Beograd na čelu sa Aleksandrom Vučićem trasirala Srpska akademija nauka i umjetnosti (SANU) i Srpska pravoslavna crkva (SPC). Više je nego očigledno, zajednički veliko državni megafon srpsko-hrvatske politike u Bosni i Hercegovini velikosrpska džukela iz Laktaša, koji sa državne pozicije-, a radi očuvanja svojeg bogastva stečenog, kako se govori, kriminalim radnjama u toku ali i nakon rata, nastoji da rasturi državu Bosnu i Hercegovinu makar po cijeni obanavljanja rata.

Gebelsovski odnos svih srpskih medija prema državi Bosni i Hercegovini i žrtvama genocida je odavno već poznat. Zalet uzimaju neki hrvatski mediji, i naravno Hrvatska radio-televizija (HRT) koja je dala prostor Miloradu Dodiku, kriminalcu sa američke crne liste, potpuno bez novinarskog profesionalnog i kritičkog sluha. Podvlačimo, otvoreno protiv države Bosne i Hercegovine, stvaranja paradržavnih brloga, kao i nacističkom targetiranja bosanskih muslimana, odnosno Bošnjaka.

Zar nije čudna Dodikova priča o tzv. hrvatskom trećem entitetu u BiH, a da rukovodstvo Hrvata u BiH ali i Republike Hrvatske, naravno i Hrvatska radio-televizija, sve ove godine od kako Milorad Dodik gospodari “Republikom šumskom” (kako bi rekao jedan naš akademik), nisu pitali gdje su Hrvati prodane Posavine(?!), niti su se zauzeli za njihov povratak i mogući ostanak!?! Kako to da autentični predstavnik Rvata, ali i službeni Zagreb, nisu zainteresirani da saznaju o odgovornima za ratne zločine nad nevinim hrvatskim civilima u Briševu kod Prijedora, čije tragove postojanja potpuno su zatrli Karadžićevi, Mladićevi i Dodikovi Srbi? Dovoljan je dokaz da nikada nisu otišli na mjestu stratišta, što jasno govori da su prodali svoj narod i sve one koji Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom domovinom!

Novinar HRT Igor Rotim prije nego je pozvao u emisiju kriminalca Dodika, imao je profesionalnu novinarsku obavezu da istraži vezano oko Izbornog zakona u BiH, da je svih godina isti zakon (bio) na snazi kada su od potpisivanja Daytonskog sporazuma birani svi članovi Predsjedništva BiH, tako je biran Dragan Čović, ali i Željko Komšić, i svi članovi Predsjedništva u prošlom periodu. Tada bi javnost saznala da se radi o jednom velikosrpskom islamofobu na čijem političkom jelovniku je godinama Islamska zajednica, muslimani, ali i džamije u BiH, a dobro je poznato da je u vremenu agresije dobrih komšija i susjeda srušeno preko hiljadu džamija i drugih islamskih objekata.


Velikosrpski kriminalac iz Laktaša pod uticajem osovine zla Srbije i Rusije, i Hrvatske, uvlači u rat Bosnu i Hercegovinu, cijeli region, kao i cijelu Europu

Također usljed kontinuiranig negiranja srpskog genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, te po pitanju dopune Kaznenog zakona protiv negiranja holokausta i genocida u BiH, novinar je trebao istražiti ali i pitati Čovića, koliko puta su hrvatski zastupnici (udruženo sa srpskim) u bh. parlamentu glasali protiv usvajanja pomenutog zakona? Što jeste upravo bio dodatni razlog nametanja pomenutog zakona od strane bivšeg Visokog predstavnika, jer je na žrtve genocida presuđenog od najvećih interenacionalnih sudova kao i njihove porodice vršena ponovna javna medijska egzekucija od strane službenog Beograda i Banja Luke, koji su otvoreno negirali, ali i veličali počinjeni genocid nad Bošnjacima i srpske ratne zločince, dajući im nagrade, odajući priznanja, imenujući njihovim imenima studentske domove, ulice, trgove, crtajući murale… U posljednje vrijeme u istoj ujdurmi priključili su im se hrvatski predsjednik Milanović, kao i hrvatski zastupnici u bh. parlamentu koji su prije par sedmica ponovo glasali za ukidanje Zakona protiv negiranja holokausta i genocida. Dno dna - sramnije ne može biti!

Najzad, i po pitanju tzv. trećeg entiteta, zašto hrvatski novinar Rotim, a posebno hrvatski političari nisu pitali brata Dodika, u koliko će se općina prostirati taj entitet u republici šumskoj?

Tada bi saznali da ovaj velikosrpski kriminalac iz Laktaša pod uticajem osovine zla Srbije i Rusije, i Hrvatske, uvlači u rat Bosnu i Hercegovinu, cijeli region, kao i cijelu Europu.

VRHOstali prilozi:
» TRAGEDIJA - KONAKOVIĆ
Elmedina Muftić | 03. February 2023 14:05
» CHRISTIAN SCHMIDT HOHER REPRÄSENTANT FÜR BOSNIEN
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 31. January 2023 15:44
» UKRAJINSKI ROV ODBRANA EVROPE OD NASTUPAJUĆEG ŠOVINIZMA
Božidar Proročić | 31. January 2023 14:38
» SENAD PEĆANIN OSJEĆA DA IMA IZVJESNE ZASLUGE ZA PALESTINIZACIJU BOSNE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 29. January 2023 12:59
» NIKAD ZBUNJUJUĆE, A HVALA SCHMIDTU
NAP | 28. January 2023 15:22
» BOŠNJACI.NET JE POPUT DRINE, BILJEŽI I PAMTI NAJDRAMATIČNIJI PERIOD POVIJESTI BOSNE I BOŠNJAKA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 26. January 2023 15:12
» OSMORKIN TROPRSTAŠ
Elmedina Muftić | 26. January 2023 01:21
» BOŠNJACI RIZIKUJU NOVI SRPSKI GENOCID
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 17. January 2023 16:23
» RUSKI ZLOČINI NAD UKRAJINOM
Božidar Proročić | 16. January 2023 18:09
» ČETIRI STOTINE OSAMDESET ŠEST ZLATNIH GODINA KONTINUITETA BOSANSKOG PAMĆENJA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 14. January 2023 16:27
» POVIJEST ISLAMA NE POZNAJE NI INKVIZICIJU NI ABJURACIJU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 13. January 2023 13:57
» DŽEKO SKENDEROVIĆ - PUT OD TRPEZA DO RUMELANŽA
Božidar Proročić | 11. January 2023 16:01
» DOBRODOŠLI U SRPSKU SPARTU
CDM.me | 10. January 2023 12:45
» ODGOVORNI MORAJU BITI KRIVIČNO SANKCIONISANI
Facetv.ba | 09. January 2023 15:42
Ostali prilozi istog autora:
» POLITIKA ZLA I INTERNET NASILJA
31. October 2022 14:43
» DRAGAŠKI RINGIŠPIL
20. February 2022 00:16
» CRNI PRAZNIK U KARA CRNOJ GORI
29. December 2021 23:00
fastvee.gif
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif