Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Poziv ili opoziv dana
CERIĆ: DRITAN ABAZOVIĆ JE ALTER EGO SEJDE BAJRAMOVOĆA
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 07. September 2021. 14:09:22


Na primjeru srpskog fašističkog desanta na Cetinju, “liberal” Dritan Abazović, ekspert za ekspertnu fašističku vladu Crne Gore, pokazao je da je autentični alter ego izdajnika Sejde Bajramovića.

Zbog toga, lažni Dritan zaslužuje prezir, osudu i poziv da podnese ostavku i javno se ispriča, tj., izvine svima koje je obmanio svojom pričom o građanskoj slobodi i demokraciji u Crnoj Gori, pričom koja je u pozadini imala srpski fašizam, koji ugrožava mir i sigurnost ne samo u Crnoj Gori već na cijelom Balkanu.

Osobno, ispričavam se svima, kojima sam na bilo koji način davao dojam da podržavam Dritana Abazovića, posebno mojoj braći Albancima, koji su me upozoravali da je Dritan pokvarena (fake) politička osoba, Srbofil na štetu ljudi zdravog razuma.

Mislio sam da mu treba dati šansu. I dobio je šansu, koju je prokockao na najgori mogući način.

Svjedočenje jednog od najuglednijeg historičara Crne Gore i Balkana akademika Šerbe Rastodera o Dritanovoj izdaji ideje građanske URE predstavlja najuvjerljiviji dokaz da je Dritan Abazović alter ego Sejde Baramovića. Da je pojava Dritana fake news!

"Činjenica da naše distanciranje tumače kao potrebu da navodno “sahrane duh devedesetih” za nas je uvreda veća od bilo koje. Jer, mi koji nećemo da šetamo ulicama ratnih zločinaca, da podržavamo negatore genocida, koji odbijamo “da pomjeramo planine vjerom”, koji se stide “ eksperata” koji nose akademske titule a ne znaju, kada je štampana prva ćirilska knjiga u Crnoj Gori, ili onih koji infantilno tvrde da “sin nije porodica”. Stidimo se politike koja ne razlikuje “smjene” od “ zamjene”, koja tuđe zastave ističe kao marketinške oglase a svoju sakriva. Stidimo se politike Eliota Nesa koji hapsi kriminalce radi TV izvještaja i odlikuje policajce prije presude nadležnih sudova. Podsjećamo da je svako znao da Al Kapone, nosi na duši mnoštvo zločina, ali je suđen zbog utaje poreza. Kada je bio u pitanju interes države (iskrcavanje na Siciliji) državnici se nijesu libili da zatraže njegovu pomoć. Želimo da kažemo da Niko od nas nije osporio potrebu borbe protiv kriminala, ali da smo tražili da se ona pokaže i tamo gdje treba biti dosljedan i principijelan. Ne žmuri pred činjenicom da ti jedan od partnera vlasti uzurpira pola miliona kvadrata državnog zemljišta.

Jednako je populistička bila najava prodaja “Lada” (mladih, lijepih i pametnih 1989) koliko i prodaja “majbaha”( 2020). Mi smo navodno protiv “građanske “ Crne Gore zato što već duže upozoravamo da “građani” nijesu samo oni koji su okađeni tamjanom i blagosiljani od popova, već i oni koji znaju i nažalost imaju iskustvo da prvo idu “popovi, onda topovi i na kraju lopovi.” To su devedesete i to bi znali da išta čitaju. E mi to ne želimo, znamo da ne žele ni oni, ali kao svaka neiživljena mladost misli da sve zna." (Serbo Rastoder)

Otvori link OVDJE
Ostali prilozi:
» SPP UTROSTRUČIO REZULTAT NA IZBORIMA U PETNJICI!
Sanapress.info | 05. December 2021 22:53
» KURTI: ‘BOSNIZACIJE’ KOSOVA NEĆE BITI
Danas.rs | 05. December 2021 16:23
» "MINI-GENOCID ILI LIGHT-GENOCID" U SREBRENICI
Bošnjaci.Net | 04. December 2021 12:58
» SAD: U PORTLANDU OBILJEžEN DAN DRžAVNOSTI BIH
Anadolu Agency (AA) | 04. December 2021 12:44
» SCHMIDT: NEOPHODNO PREVAZILAŽENJE POLITIČKE KRIZE U BIH
Anadolu Agency (AA) | 03. December 2021 14:58
Ostali prilozi istog autora:
» HOLLYWOOD, BOLLYWOOD, BOSNNYLOOD
30. November 2021 14:58
» BLASFEMIJA SULEJMANA UGLJANINA
13. November 2021 12:10
» MOJ OMAŽ HASANU ČENGIĆU
10. November 2021 15:57