Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Teme

OTVORENO PISMO MR. MILANA JOVIČIĆA DRUGU VOJINU MIJATOVIĆU, POTPREDSJEDNIKU SDP-A
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 18. May 2021. 19:05:05


Druže Vojine Mijatoviću, čitajući jutros „Dnevni avaz“ i povodom tvoje izjave, koliko je autentična, ne mogu da odolim svojim negativnim inspiracijama da ti nešto napišem i da te priupitam?


Kao bosanski Srbin, izvrsni poznavalac društveno političkih neprilika na teritoriji naše domovine Bosne i Hercegovine, kao visoki intelektualac, nekadašnji član SKJ i bivši parlamentarac u BiH I Saveznoj Skupštini u Beogradu, graditelj u Republici Srbiji i Republici Bosni i Hercegovini, a danas penzioner i jedne i druge Republike, primoran sam ti postaviti nekoliko pitanja u vezi tvoga razmišljanja i stavova.
Prije svega volio bih znati kojoj to „feli“ Srba pripadaš? Da li si možda samo srpska „ikebana“ i poltron ove Nikšićeve stranke ili si blizak „dodikovcima“ ali sumnjam da pripadaš bosanskim Srbima, po sadržaju i značaju tvojih razmišljanja i sugestija?

Trebao bi znati, a stari su nas tako učili, da se prvo čisti sopstveno dvorište, pa se onda može preko plota pomalo zaviriti kod komšije ili susjeda i nešto nih priupitati ili savjetovati.
Od kuda je tvoje razmišljanje i pravo, da se umjesto Bošnjaka interesuješ i brineš za njihovog kandidata u Predsjedništvo?

Možete vi u SDP-u za njega svi i ginuti te 2022. na izborima, jer ste apsolutno zanemarili društvene i državne interese, kako bi zajednički stvorili i ojačali istinske patriotske snage, koje bi nam i te godine doprinijele i očuvale sve vrijednosti naše jedine domovine Bosne i Hercegovine i njenoga sistema, po mjeri i volji svih njenih građana.

Druže Vojine, moram te podsjetiti, da su radnici srpske nacionalnosti iz firme Aluminij iz Mostara,u koju sam i lično kao stručnjak došao na kamen temeljac iz Republike Srbije, kao i mnogi Bošnjaci, kao i psi izbačeni van kapija firme, koju su gradili i godinama vodili proces, bez ikakvog obeštećenja ili bilo kakvih radničkih prava.

Upravo je nesreća i u odnosu i politici tvoga predsjednika Nermina Nikšića, koji je u vrijeme svoje premijerske funkcije otvoreno koalirao sa najvećim kriminalcima, lopovima i nacionalistima iz firme, Mijom Brajkovićem i Ivom Bradvicom, te dozvolio da se Srbima dodjeli po nula dionica.

Pod sloganom „borca za čovjeka i državu“ kao isključivu demagošku floskulu, vaš SDP i Nikšić, iskazali su svoju „mutnonacionalnu“ politiku, kvazi demokratiju i kvazi socijalnu pravdu, upravo nad radnicima srpske nacionalnosti.

Druže Vojine, kao „srpska ikebano“ u njihovim redovima podsjećam te, da se niste niti jednim stavom ili riječju podrške za ove Srbe oglašavali kod svoga šefa i drugih, izuzev djelimično pok. Svetozara Pudarića, koji je jednom prilikom i pokušavao nešto iskazati i učiniti za nas.

Drugo interesantno pitanje, druže Vojine, je u činjenici da je vaša stranka SDP „jamila“ sva materijalna dobra koja su bila u nadležnosti bivšeg SKJ, da je koristite kao bogatu logistiku, ali ste znatno skrenuli sa ideološkog i programskog puta iste stranke.

Kao takvi, nije vam niti u bilo kakvom interesu da se uvrstite u kolonu naših lijevih i patriotskih snaga, za našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu, kako bi se na svim izborima, pa i ovim narednim suprostavili nakaradnoj i nacionalističkoj koaliciji vodećih stranaka, posebno HDZ-u i SNSD-u.
Nalaziš za potrebu da uglednog, pametnog i veoma aktivnog parlamentarca Denisa Bećirovića, koji ima veoma izražen svoj glas i stavove, da kritikuješ i da ga svrstavaš, kako reče u korisnika „budžetskog patriotizma“.

Hvala ti druže Vojine da mogu da čujem i koristim ovaj istinski i veoma utemeljeni izraz „budžetskog patriotizma“ „ te da te priupitam da mi kažeš nekoga od vaših partijskih čelnika da nije na bilo kojem budžetu, parlamenta, skupština, gradskih vijeća, javnih firmi i sličnih državnih institucija, da nisu zaista dugogodišnje „budžetske patriote“.

Nisu naši Bošnjaci toliko naivni i slijepci da ne znaju predložiti i izabrati svoga predstavnika u aktuelno Predsjedništvo, a ne da im ovaj „kvazi patriota“ bude predstavnik, zajedno sa vama svima.
Daleko nam je bolje, prihvatljiva i korisna tvoja i vaša aktivnost, da u RS-u odstranite i očistite sve te glodare, krtice našega sistema i rušitelje naše jedine domovine Bosne i Hercegoviene, na čelu sa najvećim nacionalistom i saradnicima i istomišljenicima, guslara iz Laktaša, Milorada Dodika.
Bio bi to najveći vaš doprinos na svim zajedničkim političkim aktivnostima u našoj domovini, a brigu o Bošnjacima isključivo njima prepustiti.

Na kraju, druže Vojine preporučio bih ti da se oslobodiš svojih zabluda o veličini, liku i nedjelima svoga predsjednika Nermina, da se možda malo i preseliš u ove hercegovačke krajeve i da neposredno spoznaš svu politiku tih vaših hercegovaca, koji vam u mome rodnom Sarajevu zajedno sa HDZ-ovcima i Draganom Čovićem, prodaju „muda“ za bubrege.

Isto tako bilo bi sjajno i poželjno, kada bi stao za vrat vašem velikom diktaturu, najvećem nacionalisti srpskoga roda, kriminalcu i lopovu, guslaru Miloradu Dodiku, pa da glasamo i za pravog bosanskog Srbina za buduće Predsjedništvo BiH, bio bi to za naše građane životni dobitak.Ostali prilozi:
» SLUČAJ DŽEMELUDINA LATIĆA JE KAO SLUČAJ KAʿB IBN MALIKA U MEDINI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 21. November 2021 15:14
» “DEJTONSKI NESPORAZUMI I KAKO IH RIJEŠITI”
Bošnjaci.Net | 21. November 2021 12:43
» BOŠNJACI MOJI, ČITAJTE I UČITE - LAKŠE JE TO NEGO PUŠKOM BRANITI BOSNU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 21. November 2021 12:32
» ISPRAVKE I DOPUNE NA PISMO DR. BOŽE LJUBIĆA MEĐUNARODNI ČIMBENICIMA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 20. November 2021 15:37
» MOJ OMAŽ BOSANSKOJ HEROINI HAJRI ĆATIĆ
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 11. November 2021 13:41
» ŠABAN HASANĐEKAJ, DECENIJE POSVEĆENOSTI PROSVJETI I NOVINARSTVU
Božidar Proročić | 06. November 2021 12:14
» BEHAROVA SEHARA NAJBOLJIH PRIČA
Bošnjaci.Net | 02. November 2021 14:18
» BANA, IZ & KCPGNY I ICM: ZAHTJEVI VLADI CRNE GORE
Bošnjaci.Net | 24. October 2021 20:06
» ODRŽANI XLIV PLAVSKI KNJIŽEVNI SUSRETI I XIX LIKOVNA KOLONIJA
Božidar Proročić | 24. October 2021 13:08
» POLITIČKI BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Ferhat Korajac | 21. October 2021 17:38
» DANAS 18. GODIŠNJICA SMRTI ALIJE IZETBEGOVIĆA
Anadolu Agency (AA) | 19. October 2021 16:24
Ostali prilozi istog autora:
» CAR SE SASVIM OGOLIO
26. October 2021 21:20
» BOSNO NAŠA PONOSNA I PRKOSNA
20. October 2021 20:39
» DA LI JE ALUMINIJ, ZAISTA ZAMRO?
06. September 2021 15:33