Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

PRESELIO NA AHIRET NIJAZ MILJKOVIĆ, RATNI KOMANDANT 506. KLADUŠKE BRIGADE
Autor: B.net
Objavljeno: 27. November 2020. 14:11:44


Tužnog srca i s bolom u duši obavještavamo rodbinu, komšije i prijatelje da je naš dragi Nijaz (Arifa) Miljković 26. novembra 2020. godine, u 62. godini života, preselio na Ahiret.

Dženaza namaz će se obaviti u nedjelju 29.11.2020 godine ispred gradske džamije Velika Kladuša u 12:00h, a ukop će se obaviti na porodičnom mezarju Grabež.

Da mu dragi Allah, dž. š., podari Džennet, a porodici sabur.

Nijaz Miljković, ratni komandant 506. kladuške brigade, bio je istinski patriota, 80%-tni invalid zbog teškog ranjavanja.

Rođen je u Velikoj Kladuši gdje je igrao za NK Krajišnik, a potom i za FK BSK iz Banje Luke gdje je i studirao na Pravnom fakultetu, ali je studij prekinuo zbog odlaska na odsluženje vojnog roka u Bileći gdje je završio Školu rezervnih oficira.U toku afere u Agrokomercu, Miljković je radio u ovom gigantu, ali je ubrzo našao zaposlenje u Štabu teritorijalne odbrane gdje se pokazala njegova stručna sposobnost za planiranje, organiziranje i po potrebi pokretanje vojnih aktivnosti u cilju odbrane Bosne i Hercegovine. aktivno se uključio u organizaciju odbrane domovine kroz animiranje velikokladuškog stanovništva i pripremanje zauzimanja pograničnih linija i položaja prema susjednoj Republici Hrvatskoj, gdje je već bila formirana tzv. “Srpska autonomna oblast Krajina”.

Već početkom 1992. godine Nijaz Miljković bio je pomoćnik načelnika Štaba za operativne poslove.

Završetkom rata, Miljković se povukao iz vojske, a za političkim angažmanom, nije imao ambicija. Družio se s običnim ljudima, nekadašnjim borcima 5. korpusa koji su odbranili Krajinu i Bosnu i Hercegovinu, objavio je portal cazin.net.Ostali prilozi:
» SUD BIH POTVRDIO OPTUŽNICU U PREDMETU FADIL NOVALIĆ I DRUGI
Anadolu Agency (AA) | 18. January 2021 15:36
» DOVA DANA ZA HASTU HADŽI SENADA HADŽIFEJZOVIĆA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 17. January 2021 00:55
» EVO KOJE DONIO UKRADENU IKONU IZ LUGANSKA
Oslobođenje | 16. January 2021 17:35
Ostali prilozi istog autora: