Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

SVO ZLO OTIŠLO SA NJIM
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 30. October 2020. 21:10:55


Sinoć kasno po europskom (četvrtak, 29. okt), a u predvečerju američkog vremena, javi nam se prijatelj sa Cetinja sa linkom srpskih Novosti.rs da je, da prostite 'corona' odradila svoje i da je, da prostite, Amfilohije...

Ja onako, našalim se sa njim, da ipak provjeri, jer je poznato da ćosićevci znaju dobro omastiti, baš kao i otac im nacije.
On posla smješak! Ali minut nakon toga, vidno razočaran, kaže, dobro si! -, „lažnjak“ je, i posla mi link podgorčikih Vijesti.me koje objavljuju da je Risto stabilnog zdravstvenog stanja.

Uz poruke razočarenja, 'da je živ do ujutru'...Tako i bi! U petak rano ujutru, obestini se i ona narodska „da je živ..., do ujutru!“.
Corona je odradila svoje... Risto će napokon polagati račune pred Onim kod kojeg nema protekcije, za sve što je radio u toku života i na čelu Crnogorsko-primorske Mitroplije u sklopu SPC – koja se zbog zla svojih svešetnika i huškanja članova na zločine – bez sumnje je postala ključna osovina zla.
Da se pogrešno ne shvati, nema radovanja za bilo čiju smrt... jer Risto i mitropolit, u odnosu na ratno huškanje ’90-tih, u i van Crkve (SPC) podstrekivanje kriminalaca i velikonacionalističkih zlikovaca na masovne zločine ubijanja, silovanja, istrebljenja..., tabanje genocidnog puta po Bosni i nad Bošnjacima, kao i na Kosovu i Albancima, Hrvatskoj..., čak i po samoj CG i Srbiji, veličanje zločina genocida i skrivanje ratnih zločinaca, njihovo okupljanje oko sebe... a uz sve to jako niske i prizemne izjave jednog sveštenog lica i mitropolita o „lažnoj vjeri i ljudima“, o negiranju Bošnjaka, protiv Bosne i Sandžaka... čak i u takvom hastaluku nije trebao da tako brzinski ode sa ovog dunjaluka. Trebao još da okusi ovodunjalučke patnje, prije nego se vrati tamo gdje će polagati račune na najpravedniji način, pred Jednim i Jedinim Gospodarom svih svjetova!

Sve ono što je radio na ovom svijetu, sa crkvenom, političkom, vojnom i kriminalom huntom, naći će tamo i polagat će račune.

Zbog toga, nećemo da kažem da je šejtan došao po sotonu, niti da gori u paklu, ali hoćemo da kažemo:
DA BOG DA, SVO ZLO OTIŠLO SA NJIM I NJEMU SLIČNIM!!!

Ako Bog da, da oni poput njega shvate da je život kratak, da druge i drugačije ostave na miru da žive na svojem topraku, i da svima, neovisno na vjersku, nacionalnu i rasnu pripadnost, baš u cijelom balkanskom regionu, krene na bolje.
Ostali prilozi:
» INICIJATIVA "MOJA ADRESA: SREBRENICA" TRAŽIT ĆE OD CIK-A ISTRAGU
Anadolu Agency (AA) | 28. November 2020 15:30
» EDIN SMAJIĆ ZADRŽAO FUNKCIJU OPĆINSKOG NAČELNIKA
Eset Muračević | 28. November 2020 14:56
» AKCIJA PRIKUPLJANJA LEKTIRA ZA PODRUČNU ŠKOLU U POTOČARIMA
Anadolu Agency (AA) | 27. November 2020 13:18
» KANADSKE ČESTITKE BOSNI I HERCEGOVINI ZA DAN DRŽAVNOSTI
Bošnjaci.Net | 25. November 2020 14:40
Ostali prilozi istog autora: