Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Izbori
KOMŠIĆ: VJERUJEMO U IDEJU BOSNE I HERCEGOVINE
Procitaj komentar
Autor: B.net
Objavljeno: 16. October 2020. 14:10:16


Predsjednik Demokratske fronte i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić obratio se građanima Bosne i Hercegovine povodom početka predizborne kampanje za lokalne izbore koji će se održati 15.novembra ove godine.

Poštovani građani Bosne i Hercegovine,
Izbori koji nas očekuju u novembru održati će u jednom potpuno novom ambijentu, i u uslovima kontinuiranih napada na institucije države Bosne i Hercegovine. Ipak, država Bosna i Hercegovina odgovorila je izazovu političkih neprijatelja države koji su pokušajima blokiranja usvajanja budžeta institucija ujedno pokušavali suspendirati izbore, te tako onemogućiti građanima da iskažu svoju izbornu volju.

Svi mi građani Bosne i Hercegovine dobro znamo koje su to političke opcije koje se služe blokadama, kao što znamo ko su njihovi pomagači, koji bi iz ličnih i stranačkih animoziteta radnije vidjeli scenario u kojemu izbora nema, samo kako bi nekog drugog optužili za to. Međutim, jasno je da u tome nisu uspjeli, i sada je konačno vrijeme da građani Bosne i Hercegovine o tome izreknu svoj sud.

Želim vjerovati da predizborna kampanja koja je pred nama neće biti obilježena prljavim političkim podmetanjima, nego demokratskom diskusijom između različitih političkih ideja, uvjerenja i programa.

Demokratska fronta na sljedećim izborima nastupiti će u sklopu građanske lijevo - patriotske koalicije. U lijevo patriotsku koaliciju, uz GS i Socijaldemokrate, dobrodošli su svi građani koji pojmove ljevice i patriotizma ne sukobljavaju, nego ih vide kao integralni dio historijskog iskustva borbe za državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane.

Za nas u Demokratskoj fronti izbori nisu samo borba brojeva nego borba ideja. Za naše političke konkurente vrijedi suprotno od toga. Za njih su izbori borba brojeva a ne sukob ideja i vrijednosti oko kojih se kao građani okupljamo. Demokratska fronta na glasača ne gleda kao na puki broj kojeg se mora dograbiti, nego na njega gleda kao čovjeka koji ima svoje realne i potrebe ali i vrijednosti za koje smatra da su integralni dio njegove ličnosti i društva u kojem živi i želi živjeti.


Demokratska fronta na izbore ne ide sa političkim opcijama koje se potpuno razlikuju od DF-a. To je svojstveno onima koji ne vjeruju u svoju ideju, a nije svojstveno DF-u. Onaj ko vjeruje u svoju političku ideju i državu Bosnu i Hercegovinu na izborima mu nisu nužni neprirodni ideološki saveznici. Neka građani odluče kome više vjeruju. Kakav god ishod izbora bude, jer je to volja građana, ja ću ga poštovati.

VRHOstali prilozi:
» IZBORI U BIH SU BEZ IZBORA – GLASAJTE ZA BOSS
Bošnjaci.Net | 28. July 2022 14:04
» SUTRA IZBORI U MOSTARU
Fena | 19. December 2020 23:27
» 20. DECEMBAR - LOKALNI IZBORI U MOSTARU
Hina | 27. November 2020 14:36
Ostali prilozi istog autora:
» VASPITANA DJECA
07. May 2022 14:39
» BOSANSKI JEZIK NEMA ALTERNATIVU
26. April 2022 16:37
fastvee.gif
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif