Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Peć, Prizren...
KOSOVO: PODJELA KNJIGA ZA NASTAVU NA BOSANSKOM JEZIKU
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 22. September 2020. 15:09:25


Ivršena je podjela Čitanki za dva razreda (200 + 200 kom.) u nastavi na bosanskom jeziku u Republici Kosovo. Čitanke su hedija BZK Preporod, HD Merhamet, Fondacije 'Alija Izetbegović' i Izdavačke kuće 'Vrijeme', iz Bosne i Hercegovine, za bošnjačke učenike u Republici Kosovo.

Primopredaji su prisustvovali direktorica škole u Vitomirici kod Peći, profesorica Draga Babačić, kao i profesor Esat Kurešepi, direktor škole u Rečanima kod Prizrena. Oni će uz pomoć svojih kolega i koleginica izvršiti daljnju distribuciju po drugim školama.Zahvaljujemo se na dobroj volji donatora iz Bosne, zasebno agilnom g. Muharemu Spahiću.

Ova narudžba je odrađena u koordinaciji sa spomenutim direktorom Kurešepijem, koji se izjasnio za najprioritetnije čitanke, što ne bi trebalo da znači da se neće nastaviti s nabavkom ovih udžbenika i za druge razrede.Inače će narednih dana biti podijeljena i nova Početnica i Radna sveska za prvi razred za sve naše učenike po Kosovu. Početnicu je ove godine kupilo Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnologije R. Kosova od IK 'Vrijeme' iz BiH, posrednik na Kosovu je bila IK 'Dukagjini' iz Peći, te će ministarstvo izvršiti i njenu podjelu, iz istog dopremljenog kontigenta udžbenika.

Ovo je rezultat našeg nedavnog dogovora s ministrom obrazovanja Vlade Republike Kosova, tokom susreta u MONT i, u međuvremenu, dogovora sa donatorima u BiH, napisao je na Facbook profilu Ćerim Bajrami.


Ostali prilozi:
» ŽENE U CRNOM: PAMTIMO ZLOČIN U SJEVERINU
RFE | 23. October 2020 15:10
Ostali prilozi istog autora:
» OVO JE GRAD SVIH GRAđANA BIH
18. October 2020 14:31