Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

ABAZOVIĆ: BIĆEMO PROTIV POVLAČENJA PRIZNANJA KOSOVA
Autor: B.net
Objavljeno: 02. September 2020. 13:09:42


Predsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, kazao je da ne očekuje da se pitanje povlačenja priznanja Kosova nađe na dnevnom redu nove vlasti i da će URA biti protiv povlačenja priznanja ako se o tome bude raspravljalo.

- Naravno da ćemo biti protiv, a mislim da se to pitanje i neće naći na dnevnom redu zato što je to nešto što smo završili, ne treba se vraćati u prošlost. Očekujem čak da Beograd i Priština u doglednom vremenu nađu zajednički jezik i dogovor koji bi smirio tenzije i omogućio proces pomirenja. Mir nema cijenu. Ovdje svi žele mir, nikome ovde nije do rata, nego do života, biznisa - rekao je Abazović za "Kurir".

Upitan da li će biti teško formirati novu vladu, on je odgovorio potvrdno.

- Biće teško. Biće izazovno zato što se prvi put dešavaju promjene. Sigurno je da će to biti trnovit put, ali to je što je. Ne bih volio da građani imaju očekivanja da će se to desiti preko noći i da će se desiti odmah. Treba donijeti prave odluke, vrijeme iziskuje mudrost, vlast će pokušati sve - kazao je Abazović.

Upitan da prokomentariše izjave srpskog akademika Matije Bećkovića koji je rekao da kada bi sad „Dritan Abazović, Albanac, došao u Beograd, srpska omladina bi ga nosila na rukama“, Abazović je poručio da nije Bećkovićev fan.

- Nisam fan Matije Bećkovića i nisam fan njegovih izjava, naročito iz prošlosti. Pročitao sam njegovu izjavu, ne treba niko nikoga da nosi, svi radimo najbolje što znamo. A ja ću rado doći u Beograd, isto kao što vrlo rado putujem u sve zemlje regiona. Radujem se susretima s ljudima, treba nam više pomirenja. Mislim da tome dajem veliki doprinos. Radujem se i dolasku u Beograd i u svaki drugi grad regiona, - kazao je on, prenio je portal pobjeda.me.Ostali prilozi:
» ŽENE U CRNOM: PAMTIMO ZLOČIN U SJEVERINU
RFE | 23. October 2020 15:10
» DANAS DŽENAZA ISMETU KASUMAGIĆU
AA | 23. October 2020 14:41
» PSIHO SOCIJALNA POMOĆ U VRIJEME COVID-A 19
Eset Muračević | 21. October 2020 14:02
Ostali prilozi istog autora:
» MIJENJAJMO OVO STANJE IZ TEMELJA
16. October 2020 14:40