Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

POMOZIMO „ČISTOKRVNIM SRBIMA I HRVATIMA“ NA MOSTARSKIM IZBORIMA
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 27. August 2020. 17:08:39

Piše: MR MILAN JOVIČIĆ, mostarski Sarajlija, sosanski Srbin: Kako to i jedan i drugi, guslar i orguljaš, traže svoje „autentične“ Srbe i Hrvate, upravo ove pobjegulje mostarske, koji su sa Čobanovog polja i Podveležja, sa svojim „kontra agresorskim hrvatskim bojovnicima i uzurpatorima“ rušili, palili i ubijali, sa progonima Bošnjaka iz grada, stvarajući i svoje genocidne tvorevine Republiku srpsku i Herceg Bosnu.


U ime Sv. Trojice i njegovog novopodignutog hrama, vladike Dimitrija i Grigorija, patrijarha Irineja i ostalih vjerodostojnika, njihov mentor i velikosrpski diktator i despot, guslar iz Laktaša Milorad Dodik, sa jaranom i ustašoidnim sljedbenikom Draganom Čovićem, od Blajburških polja i Ravnogorskih gora, prizivaju njihove Bogove u pomoć.

Pred izborno vrijeme je i u gradu Mostaru, a njihov zabrinuti ambasador tovarišč Petar Ivancov,stalno obilazi i njihove „podrume“ da sa Dodikovom šljivovicom i Čovićevom „blatinom“ sa svojim fantazirajućim ili halucinajućim zamislima, pokuša riješiti i „hrvatsko“ pitanje sa Herceg Bosnom?

Da se u to ime i nazdravi, sa tovariščem Perom,guslarem Mićom, orguljašem Draganom i svim crkvenim mostarskim vjerodostojnicima i „dodikovcima“.Nužno im je, ovim „čistokrvnim“ veliko srpsko-hrvatskim izrodima, sa njihovom mostarskom svitom „dodikovaca“ obezbjediti i poneko mjesto u Gradskom vijeću ovoga grada.

Kako to i jedan i drugi, guslar i orguljaš, traže svoje „autentične“ Srbe i Hrvate,upravo ove pobjegulje mostarske, koji su sa Čobanovog polja i Podveležja, sa svojim „kontra agresorskim hrvatskim bojovnicima i uzurpatorima“ rušili, palili i ubijali, sa progonima Bošnjaka iz grada, stvarajući i svoje genocidne tvorevine Republiku srpsku i Herceg Bosnu.

Uz Božiji blagoslov i njihovih crkvenih vjerodostojnika na ovim prostorima,otpremali su agresorske elemente u njihovoj zlobnoj nakani, urbicida i genocida, ostavljajuži iza sebe silna stratišta, logore i grobove nevinih žrtava, kako bi ih danas poput vječite i ne izbrisane crne mrlje, od Uborka do Srebrenice i mnogih drugih stratišta, vječno opominjale njihovim nedjelima.
Da zdravstvujet „Rusko-ustaška- četnička“ koalicija, u svome često nazdravljanju govorio bi tovarišč Petar Ivancov, svojoj braći po suludim idejama i „čisto krvnoj“ odrednici svojih istomišljenika.Nisu oni ni za NATO, niti za Bosnu i Hercegovinu kao suverenu državu, niti za bilo kakvo zajedništvo, još ponajmanje za bratsvo i jedinstvo, već za veliku Srbiju, NDH-aziju i bratsku Rusiju.

Nedostaje im još slatkoriječivi i smiješkasti, nadprirodni Vučko ljudskoga roda,da zajednički u Mostaru, promovišu svoje „čistokrvne“ kandidate i buduće vijećnika sa njihove „Srpske liste“, jer su svi bilo koje stranačke liste i njihovi Srbi, „dežurni“, ostali ili nisu nikako priznati Srbi, jer nisu naučili pucati i ubijati svoje komšije i susjede, prilikom stvaranja njihovih suludih genocidnih tvorevina, Republike srpske i Herceg Bosne.

Njihove nedavne izjave u medijima glase:
Milorad Dodik: „Priprema ofanzivu na Mostar i zaključuje, kako treba da budu izabrani autentični Srbi, a ne konvertiti koji su na listama hrvatskih i bošnjačkih političkih partija“.

Njegovi „dodikovci“ mostarski, guslaju kao i njihov mentor i vele:

Mladen Krnjeušić, predsjednik SNSD-a grada Mostara:

“Probosanske i prohrvatske stranke isključujemo, ali možemo razgovarati nakon izbora o nekakvoj saradnji, ali na principima koje zastupamo 20 godina u Mostaru.

Oni imaju svoje dežurne Srbe koji dosad, dok su bili u Gradskom vijeću, nijednom nisu zastupali naše interese, posebno vitalni nacionalni interes”.

Dušan Golo, predsjednik Koordinacije srpskog naroda Mostara:

- “Ako želimo da zastupamo interese srpskog naroda, pa čak i svih građana u Mostaru, zašto bismo bili jezičak ili zašto bismo bili na bilo kojoj strani? Mi ćemo biti na strani naroda koji predstavljamo. I na strani građana”.

Nažalost, u velikim su zabludama i naši vrli Bošnjaci i njihovo rukovodstvo, kako to nedavno izjavi i Bakir Izetbegović, da bi ovi Srbi mogli biti jezičak na vagi, odnosa u Mostaru.
Prošlo je to vrijeme, poštovani Bakire i tvoji Bošnjaci, ne znate ili se pravite da to ne znate i ne osjećate, ovi Srbi su „dodikovci“ sa njihovom zajedničkom ideološkom slikom i doktrinom, sa Blajburških polja i Ravnogorskih gora, dakle, bratija je to ustaško-četnička, koja ne mijenja svoju ćud.

Svi mi normalni Srbi, koji smo sa svojim komšijama i susjedima ostali, da branimo ovu nam jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu, po sadašnjim tumačenjima i propovjedima, u više navrata na TV medijima od strane i Dodika i vladike Grigorija i nekih drugih vejrodostojnika, mi smo deklarisani kao „rezervni Srbi“ ili „dežurni Srbi“ ili „Alijini Srbi“ i sl.

Dakle, ne možemo biti „autentični“ predstavnici srpskoga roda, nismo prošli njihove obuke ubijanja, mučenja i progona nevinog bošnjačkog stanovništva i ostalih, nismo učestvovali u stvaranju njihove genocidne tvorevine.

Tu istu tvorevinu, evo ovih dana sa svojim Vučkom, pokušavaju da spakuju u istu vreću sa Kosovom, kako bi je Vučko i njegova delegacija razvezali u Washingtonu i da im zajedno sa korona virusom izvrše vakcinaciju ili pronađu odgovarajuću terapiju.

Nisu našli pravu destinaciju ili crkvu za Božiju pomoć, možda im je i bolje bilo, da sa svojim jaranom Čovićem i ambasdorom Ivancovim, pod mostarskim svodovima hrama Sv. Trojice održe jedno opijelo, da zamole Papu da im pomogne, uz njihovu ili Dodikovu šljivovicu ili Čovićevu blatinu.
Tako se i trebaju pripremati za naredne mostarske izbore, kao „čistunci“ uz Božiji blagoslov, sa svojim diktatorom Miloradom i smiješnim „dobroćudnim“ Vučkom. Amin!Ostali prilozi:
» BOSANSKI ĐOZO I NJEMAČKI HEIDEGGER – SLIČNOSTI I RAZLIKE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 23. January 2021 14:59
» NUŽNA JE SOFTIĆEVA OSTAVKA NA POLOŽAJ PREDSJEDNIKA SABORA IZ U BIH
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 20. January 2021 17:15
» HALILOVIĆEVA SIRA PREVEDENA I NA NJEMAČKI JEZIK
Preporod | 18. January 2021 16:28
» MUHADDIS MAHMUT KARALIĆ - BIO JE HIZMEĆAR HADISA I ČUVAR HANEFIJSKOG MEZHEBA U BOSNI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 13. January 2021 14:15
» BAUK KRUŽI BOŠNJACIMA - BAUK POLITIKOCIDA I MORALOCIDA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 11. January 2021 17:20
» STANJE NEČISTOG UMA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 07. January 2021 02:04
» FATAMORGANA XAVIERA BOUGARELIJA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 02. January 2021 20:37
» ODNOS BH. VLASTI SPRAM SVOJE DIJASPORE: KAO SLON U STAKLARSKOJ RADNJI
Namik Alimajstorović | 29. December 2020 23:20
» U MOSTARU SMO KAO NA SUDNJEM DANU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 28. December 2020 16:01
» NE ODMAŽITE NAS O ANTIBOŠNJACI
Sahit Kandić | 23. December 2020 15:28
» MOSTARCI, DANAS JE DAN IZBORA BUDUĆNOSTI UMJESTO PROŠLOSTI!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 20. December 2020 13:12
» MOSTARCI, POBJEDA NA IZBORIMA - POBJEDA JE NAD FAŠIZMOM I UZP
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 19. December 2020 21:19
» MOSTAR ZA MOSTARCE ČISTOG DUHA, DOBRE DUŠE, ZDRAVOG UMA I PLEMENITOG SRCA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 18. December 2020 21:37
» MOSTARSKI MANIFESTO – BROJ SEDMI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 17. December 2020 17:40
» MOSTAR MORA POBIJEDITI GOVOR MRŽNJE, UZP PODJELE I APARTHEJD
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 16. December 2020 23:45
» SVOJIM GLASOM SPRIJEČI DA MOSTAR POSTANE KORDOBA ZA BOŠNJAKE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 16. December 2020 01:30
Ostali prilozi istog autora:
» FENOMEN SRPSKIH LAŽI
04. December 2020 14:48
» KRENULO JE, KRENULO!
17. November 2020 15:33
» ĆOŠKASTI BOSANSKI TRONOŽAC
19. October 2020 02:45