Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

MOSTARSKI DODIKOVCI, AUTENTIČNI „ARIJEVCI“ SRPSKOGA RODA
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 19. August 2020. 17:08:56

Piše: Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanski Srbin: Našoj javnosti treba biti znano, da je upravo riječ o „dodikovcima“ iz reda velikosrpskih nacionalističkih redova, onih koji su učestvovali u stvaranju genocidne RS-a, koji su sa Čobanovog polja iz haubica i topova rušili grad Mostar, a sa podveležja iz brojnih tenkova učestvovali u urbicidu istoga grada.


Velikosrpski diktator i despot, guslar, svinjogojac i ovčar, Mića iz Laktaša, htio bi svoje stado preko Ravne gore i Romanije, u ovome pred izbornom periodu, dotjerati i do grada Mostara, do svoga jarana i orguljaša, „akademika“ iz Mostarskih bara.Prethodno bi se poklonio svome ideološkom četničkom idolu u Bileći, đeneralu Draži, kako ne bi iznevjerio i sve mentore i idole u stvaranju njihove genocidne tvorevine RS-a.U ovo nezgodno vrijeme i uticaja virusa i neophodnih testova preko granica, rado bi Mića sa svojim stadom i preko Haga, da ljubi ruku svojim mentorima i krvavim stvaraocima, sadašnjeg njegovog feuda na temeljima njihovih žrtava i ludačkih izroda njihovoga velikosrpskoga roda.
Nadajući se njegovoj posjeti njihovom stratištu i nedjelu srpskih ubojica i krvnika, posjetio bi Uborak na ulazu u Mostar, gdje su nevine žrtve njhovih agresorskih svih nakana.
Pomolio bi se i svome Bogu na temeljima Crkve Sv. Trojice i saslušao crkvene vjerodostojnike do tora svoga stada u prostorima Bara, kod svoga jarana.

Ništa čudno „lijepi“ guslar Mića na ovaj način:
„Dodik priprema ofanzivu na Mostar i zaključuje, kako treba da budu izabrani autentični Srbi, a ne konvertiti koji su na listama hrvatskih i bošnjačkih političkih partija“.

Dakle, našoj javnosti treba biti znano, da je upravo riječ o „dodikovcima“ iz reda velikosrpskih nacionalističkih redova, onih koji su učestvovali u stvaranju genocidne RS-a, koji su sa Čobanovog polja iz haubica i topova rušili grad Mostar, a sa podveležja iz brojnih tenkova učestvovali u urbicidu istoga grada.Bili bi to „čistokrvni“ Srbi, nikako bosansko-hercegovački, već luđački Srbi iz zamišljene,ali nikada i ostvarene „velike Srbije“ sa Vučkom i brojnim vučićima.

Međutim, nacionalista fašističkih korijena i apetita, guslar Mića, zaboravlja namjerno ili slučajno da živi i neposredni svjedoci događaja u njihovoj agresiji na ovaj grad, sa istoka i zapada, pišu istoriju istine o svim događajima na ovim prostorima.

Istina je, da je moja malenkost Milan Jovičić, kao istinski bosanski Srbin, kao i pok. Radmilo Braca Andrić ili Risto Pudar ili ostali izabrani vijećnici Gradskog vijeća iz reda Srba, na prvim post dejtonskim izborima, upravo bili nezavisni i nestranalki kandidati, kojim nisu pripadali niti jednoj stranci?

Bili smo mi ne „čisti arijevci“ poput dodikovaca, već normalni građani Mostara i državljani jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, koje smo volili i volimo, te je branili sa našim vrlim Bošnjacima i Armijom BiH, kao i ostalima, koji se nisu odmetnuli u redove agresorske, veliko srpske i hrvatske agresorske armade.

U nadi da će se čuti i moj apel, krik i zov, za sve stranke pro bosansko-hercegovačke orijentacije, tzv. patriotske stranke sa ljubavlju, pažnjom i dostojanstvenim odnosom prema državi i njenim građanima, prema svome Mostaru, da se ujedine i da snažno i odlučno krenu na izbore za Gradsko vijeće ovoga grada.

Upravo nam i nisu nužni niti potrebni ni dodikovci, neka koordinacija ovih Srba, niti HDZ-oci, već imamo naše normalne i odane Srbe, njihove ćlanove, koji čine i okosnicu multietničke konfiguracije, svake od ovih naših domoljubnih stranaka i partija u ovome gradu Mostaru.
Ovom prilikom i posebno apelujem na naše vrle komšije Bošnjake, da cijene i dostojanstveno poštuju i svoj indentitet, ne dozvoljavajući nacionalistim i „čistuncima“ njihovog nakaradnog srpsko-hrvatskoga roda, da proklamuju i ostvare svoje nakane u tumačenju autentičnih predstavnika svoga roda.

Nisu nam potrebni nacionalisti, već građani ove nam zajedničke domovine i lijepoga grada Mostara.Ostali prilozi:
» HALALI NAM, GENERALE MAHMULJIN, NISMO BILI U STANJU DA ODBRANIMO ČAST BOSANSKOG GENERALA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 22. January 2021 17:19
» POSREDNICI DO NEBA
Said Šteta | 20. January 2021 21:14
» BOŠNJACI, GRADITE NACIONALNE INSTITUCIJE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 20. January 2021 15:00
» MOKROGORSKI POKRET
Aziz Hurem | 19. January 2021 20:22
» NOŽ, ŽICA, BROJANICA
Said Šteta | 18. January 2021 12:50
» HUSEJN EF. ĐOZO NIJE UMRO, ON JE ŽIV, SAMO ŠTO MI (ONI) TO NE OSJEĆAJU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 17. January 2021 14:39
» DOKLE ĆE NAM DOMOVINA BITI U RALJAMA „GUSLARA I ORGULJAŠA“?
Mr. Milan Jovičić | 16. January 2021 19:13
» NJEGOŠEVI BOSANSKI CRNOGORSKI SRBI
Sead Zubanović | 16. January 2021 17:50
» ŠTA LI JE SA NAŠIM PRIJATELJIMA IZ SREBRENICE?
Božidar Proročić | 15. January 2021 17:32
» PRIČE O SUŽIVOTU KOJE ULIVAJU NADU
Dr. sc. Amir Ismić | 15. January 2021 15:58
» SVAKI BOŠNJAČKI OTPOR FAŠIZMU TREBA IZJEDNAČITI S STVARNIM FAŠIZMOM
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 15. January 2021 12:43
» SAPUN, PARFEM I BANIJA
Said Šteta | 14. January 2021 14:55
» LEKCIJE NAUČENE NAKON IMPLEMENTACIJE DAYTONSKOG MIROVNOG SPORAZUMA
Dr. Mirko Pejanović | 13. January 2021 03:11
» FEJSBUK USPOMENA: ZAKON, LITIJE I GLASANJE
Omer Šarkić | 09. January 2021 15:21
» OTVARA SE KOSOVSKA (PRED)IZBORNA PANDORINA KUTIJA
Sahit Kandić | 07. January 2021 02:50
» VJERA U BOGA - NEPOGRJEŠIVI PSIHOLOG
Ajša Čišija | 06. January 2021 20:43
Ostali prilozi istog autora:
» FENOMEN SRPSKIH LAŽI
04. December 2020 14:48
» KRENULO JE, KRENULO!
17. November 2020 15:33
» ĆOŠKASTI BOSANSKI TRONOŽAC
19. October 2020 02:45