Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Moja adresa je Srebrenica
POZIV PROBOSANSKIM SNAGAMA DA PODRŽE ALIJU TABAKOVIĆA ZA NAČELNIKA SREBRENICE
Autor: B.net
Objavljeno: 29. July 2020. 15:07:10


Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK} uputio je javni apel svim probosanskim snagama da podrže Aliju Tabakovića, kandidata za načelnika Srebrenice. Posebno se apeluje na sve Srebreničane da se ragistruju za izbore i podrže zajedničkog kandidata pod izbornim motom Moja adresa je Srebrenica. U saopćenju piše:

U ime istraživača genocida i aktivista za ljudska prava i slobode, u ime istine i pravde, u ime bolje budućnosti Srebrenice, simbola največeg zločina poslije holokausta u Evropi, u ime bolje budućnosti Bosne i Hercegovine, IGK poziva sve probosanski orjentisane ljude, žene i omladinu, bez obzira gdje bili da podrže Aliju Tabakovića, zajedničkog kandidata probosanskih političkih partija za načelnika Srebrenice.

Pozivamo sve Srebreničane ma gdje bili da se registruju i glasaju na lokalnim izborima. Samo takvim, zajedničkim radom možemo učiniti da Srebrenica ne bude dodijeljena pod administrativno - političku nadležnost onima koji ne priznaju sudove Ujedinjenih nacija, onima koji idejne tvorce i realizatore genocida smatraju herojima, onima koji dozvoljavaju paradiranje četničkih formacija gradom u kome ima više nišana, žrtava genocida, nego stanovnika.

Srebrenica zaslužuje načelnika koji će poštovati istinu i pravdu i sve ljude dobre volje. Odnos aktuelnog načelnika Srebrenice, inaće kandidata srpske političke pozicije i opozicije prema presudama vrhovnih pravnih autoriteta u svijetu, negiranje tih presuda i slavljenje zločinaca, je razorna politička afirmacija genocida u ime poricanja genocida i veličanje osuđenih ratnih zločinaca, a sve u cilju ponižavanja i zastrašivanja preživjelih žrtava genocida, koji su tako u svome gradu građani drugog reda.

Onaj ko ravnopravno ne tretira sve građane, i posebno ne poštuje žrtve genocida ne može biti načelnik Srebrenice, grada simbola največeg zločina poslije Drugog svijetskog rata u Evropi.

Zajednički probosanski kandidat u Srebrenici ima šansu pobijediti negatore genocida. Samo zajedničkom akcijom svih Srebreničana ma gdje bili i svih prijatelja istine, pravde, kulture sjećanja, njihovom registracijom i glasanjem na lokalnim izborima možemo bar smanjiti kampanju negiranja genocida koja se pretvorila u otvoreno slavljenje nalogodavaca i izvršilaca genocida.

Za Srebrenicu je izbor načelnika mnogo više od samog glasanja i izvršavanja građanske dužnosti. To je gradski, Srebrenički popis za istinu i pravdu. Pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine i prijatelje istine i pravde širom svijeta da se pridruže u ovom Srebreničkom popisu za istinu i pravdu, piše u saopćenju Instituta za istraživanje genocida Kanada.Ostali prilozi:
» ZAPOČELO ASFALTIRANJE ATLETSKE STAZE
Eset Muračević | 18. September 2020 19:36
» SJEDNICA GLAVNOG IZBORNOG ŠTABA NARODA I PRAVDE U BIHAĆU
Bošnjaci.Net | 18. September 2020 16:30
» AMAZING BOSNIA AND HERZEGOVINA, AUTOR ADIS GOLOŠ
Bošnjaci.Net | 17. September 2020 21:30
» DELEGACIJA SAVEZA RVI FBIH KOD MINISTRICE TURKOVIĆ
Bošnjaci.Net | 17. September 2020 17:03
» BELMIN KARAMEHMEDOVIĆ IZABRAN ZA GENERALNOG DIREKTORA BHRT
Bošnjaci.Net | 17. September 2020 16:32
» DR. CERIĆ: TUŽNA VIJEST ZA FILIPOV “STAV”, SBK-A SE TRANSFORMIRA U NEŠTO MNOGO JAČE I FUNCIONALNIJE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 17. September 2020 15:39
» ENVER ČIČKO IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA
Eset Muračević | 16. September 2020 19:19
Ostali prilozi istog autora: