Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

BH. i bošnjačka komuna bogatija za još jednog magistra
ELDIN ELEZOVIĆ MAGISTRIRAO NA GRADSKOM UNIVERZITETU U NEW YORKU
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 30. June 2020. 15:06:30

ELDIN ELEZOVIĆ odbrano magistarski rad pred komisijom Gradskog univerziteta u New Yorku


Glavni urednik Bošnjaci.Net, u ponedjeljak, 29. juna 2020., putem online mreže ‘prisustvovao’ je i slušao odbranu magistarskog rada Eldina Elezovića, kada je bh. i bošnjačka komuna u New Yorku postala bogatija za još jednog magistra nauka. Elezović je svoj rad branio pred višečlanom komisijom Gradskog univerziteta u New Yorku. Komisija univerziteta Elezovićev pisani rad i usmeno izlaganje ocijenila je sa najvećom ocjenom- 10, čime je stekao akademsko zvanje Magistar modernog organizacijskog liderstva.

Na samom početku izlaganja rada, Eldin Elezović se predstavio stručnoj komisiji da dolazi iz Bosne i Hercegovine, ukratko se osvrnuo na višedržavnu agresiju na našu domovinu i genocidu koji je počinjen nad bošnjačkim narodom.

U magistarskom radu Elezović je istraživao vezu između radničkog angažovanja i njihovog zadovoljstva u modernim organizacijama današnjeg kapitalističkog sistema u Americi. Elezovićev rad je empirijske prirode, zasnovan je na istraživanju postavljenih teza upotrebljavajući anketu kao instrument istraživanja.
Rad sadrži osam hipoteza, uključujući radničku energičnost, predanost i apsorpciju na radu.

Tema na kojoj je radio Elezović, jako je malo istraživana do sada, tako da je literatura na ovu temu, odnosno vezu između radničkog angažovanja i njihovog zadovoljstva, gotovo ograničena. Elezovićev rad je prvi istraživački rad koji je u svom istraživačkom dizajnu ukombinirao gotovo sve komponente koje utječu na nezavisnu varijablu kao i faktore i karakteristike koje utječu na zavisnu varijablu. Po komentarima dekana univerziteta i još tri člana komisije, odnosno profesora doktora sa poslovnog fakulteta, ovaj magistarski rad je dragocjen po svojoj jedinstvenosti sadržajnog kvaliteta i kvaliteta istraživanja.Također, Elezovićev magistarski rad je odmah zainterisirao profesore i studente iz poslovnog fakulteta na univerzitetu, koji su imali priliku putem online mreže da slušaju izlaganje. Po riječima komisije Elezovićevo istraživanje će od sljedeće školske godine biti replicirano od drugih studenata na magistarskom programu.

Po riječima našeg magistra Eldina Elezovića, on je uvijek želio da istražuje vezu između radničke angažiranosti i njihovog zadovoljstva na radu iz razloga što je u svom dvadesetogodišnjem iskustvu, upravljajući više organizacija kao Generalni direktor, uvijek bio zaintrigiran time što su pojedini radnici posjedovali ogromnu predanost i energičnost prilikom izvršavanja svojih radnih obaveza, a neki su samo tu “provodili vrijeme”. Iako su radili u istim uslovima, velika razlika se dala primjetiti između onih koji su bili zadovoljni svojim poslom i onih koji nisu. U okviru ovog istraživanja Elezović je istraživao elemente orgnizacijske kulture i njenog utjecaja na radnike kao i na kompletnu organizaciju. Ovaj magistarski rad također obuhvata analizu o organizacijskom ponašanju i faktoru koji utječe na organizacijsko poslovno djelovanje, organizacijsku kulturu. Upravo zbog svoje kompleksnosti i kompletnosti u istraživanju i analizi literature, kao i same prezentacije, Elezovićev magistarski rad je dobio najveću ocjenu – 10, kao i čitav magistarski program koji je završio sa najvecćim prosjekom ocjena.

Kako je u zakljucnim riječima rekla predsjednica komisije prof. dr. Underwood, koja je ujedmo i dekan Poslovnog Fakulteta (Business School) na Gradskom univerzitetu New York, ovaj rad je bio jedan od najboljih do sada na ovu temu sa kojima se je ona susretala.

Inače, Eldin Elezović je rodom iz Stoca. Ugledni je član naše BH i bošnjačke zajednice kako u New Yorku ali i SAD. Bio je predsjednik Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike. Veliki borac za širenje istine o srpsko-crnogorsko-hrvatskoj agresiji na Bosnu i Hercegovinu i genocide nad Bošnjacima. Učesnik je brojnih konfenerncija i panela posvećeni Bosni i Bošnjacima.
Oženjen je sa Sanelom, roditelji su troje prekrasne djece, Mujo, Đulsa i Jakub.

Bošnjaci.Net upućuje iskrene čestitke Eldinu Elezoviću za uspješnu odbranu magistarskog rada i sticanje akademskog zvanja – magistra, uz dove i želje da nastavi sa uspjesima i da nas obraduje kada se bude spremio brani doktorsku disertaciju.

Ostali prilozi:
» BIDENOV OBRAČUN SA 'SRPSKIM SVETOM'
Pobjeda.me | 21. June 2021 16:36
» IZLAZ JE U IZGRADNJI GRAĐANSKOG KONCEPTA DRUŠTVA
Armin Čusto | 19. June 2021 14:58
» BLASFEMIJA (NE)P(R)OSVEĆENIH SVEŠTENIKA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 13. June 2021 12:59
» PROMJENA USTAVA BOSNE I HERCEGOVINE JE IMPERATIV
Dragan Trogrančić, mr.ius. | 13. June 2021 01:28
» KONAČNI PORAZ SRPSKE POLITIKE U BOSNI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 10. June 2021 15:18
» DA TE NIJE (BILO), ALIJA…???
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 07. June 2021 03:20
» URGOŽENOST KAO PROMOCIJA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 05. June 2021 15:15
» ZIJOVA STAZA
Enver Ćorović, dip.ing. | 31. May 2021 17:20
» EUROPSKA UNIJA I NJEN UTJECAJ NA BUDUĆNOST BIH
Sead Hamzagić | 29. May 2021 14:42
» AZERBEJDŽAN SLAVI 103. GODINŠNJICU NEZAVISNOSTI
Božidar Proročić | 28. May 2021 13:18
» FATIMA MEHOVIĆ: BIJELO POLJE I PRIŠTINA ZAUVJEK SRCU
Božidar Proročić | 22. May 2021 16:38
» NEPRAVDA KOJA TEŠKO POGAĐA I BOLI
Ibrahim Husejnović | 09. May 2021 18:32
Ostali prilozi istog autora: