Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

OBILNE PADAVINE UZROKOVALE PROBLEME NA PODRUčJU SREBRENICE, POSEBNO U NASELJU ZELENI JADAR
Autor: AA
Objavljeno: 23. June 2020. 18:06:23


Obilne kišne padavine uzrokovale su probleme na području opštine Srebrenica. U naselju Zeleni Jadar izlila se rijeka Jadar, i poplavila poljoprivredno zemljište, pomoćne objekte, kao i desetak stambenih objekata, javlja Anadolu Agency (AA).

"Prema selima Slapovići i Skenderovići imamo problem. Voda je uništila dva mosta. Imamo i jedno klizište prema selu Karačići. Usjevi duž Jadra, kako maline, tako i kukuruz, su uništeni. Stajski objekti su poplavljeni, a stanovništvo je moralo dislocirati stoku. Situacija nije dobra", kazao je Bego Bektić, načelnik odjeljenja za društvene djelatnosti i Civilne zaštite u opštini Srebrenica i dodao da je neprohodan put za naselje Šubin.

Bektić je dodao da su poplavljeni i stambeni objekti u naselju Zeleni Jadar.

"Imamo desetak poplavljenih stambenih objekata. Nažalost voda je ušla u objekte. To su objekti koji su blizu rijeke. Situacija je nepredvidiva. Nadamo se da će padavine prestati. Očekujemo bolje vrijeme u narednim danima. Ipak nama najveći problem prave potoci koji teku, i uzrokuju dosta problema. U narednim danima ćemo da zbrajamo štete", istakao je Bektić.

Radetu Mitroviću je voda ušla u kuću. Trenutno mu je kuća odsječena od glavnog puta zbog nabujalog Jadra.

"Katastrofa. Bilo je vode u kući, sad je smanjilo. Ima dosta štete. Samo da prođe sve", kazao je Mitrović s prozora svoje poplavljene kuće.

Sanela Avdić je kazala da su njenom domaćinstvu poplavljeni pomoćni objekti gdje je smještena stoka.

"Morali smo izvesti stoku, izvući. Cijelu noć smo dežurali. Imamo zasijano gotovo pedeset dunuma kukuruza, i od tog neće biti ništa, jer je se poplavljeno. Sve ovo podsjeća na 2014. godinu. Nadamo se da će prestati kiša, a poslije ćemo zbrajati štetu", rekla je Avdić.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: